این مراسم با حضور محمد مخبر رییس ستاد اجرایی فرمان امام (ره)، سید امیر حسین مدنی مدیرعامل بنیاد برکت و جمعی از مسئولان استانی و شهرستانی در کنار پالایشگاه تهران برگزار شد.

مدیر عامل کارخانه کربن بارد تهران در این مراسم با بیان اینکه این واحد تولیدی اولین خط تولید دی اکسید کربن به روش بازیافتی در کشور است، گفت: با راه اندازی از این واحد تولیدی سالانه ۴۰ هزار تن از دی اکسید کربن تولید شده در پالایشگاه تهران که موجب آلودگی هوای پایتخت می شد به دی اکسید کربن خوراکی و صنعتی تبدیل می شود.

مسعود احمدی اضافه کرد: تصفیه و تبدیل گاز دی اکسید کربن پالایشگاه تهران به دی اکسید کربن خوراکی و صنعتی توسط این واحد تولیدی موجب شده است پالایشگاه تهران به عنوان اولین پالایشگاه سبز کشور تبدیل شود.

وی با اشاره به اینکه کارخانه کربن بارد با سرمایه گذاری ۲۴۰ میلیارد ریالی از طریق بنیاد برکت و بانک ملی ایران در کنار پالایشگاه تهران احداث شده است، افزود: فاز اول این واحد تولیدی ۱۵ درصد از نیاز صنایع کشور به گاز دی اسکید کربن را تامین می کند و همچنین برای ۳۵ نفر به صورت مستقیم و ۷۰ نفر به صورت غیر مستقیم شغل ایجاد می نماید.

احمدی یادآور شد: کارخانه کربن بارد سالانه ۳۳ هزار تن گاز دی اکسید کربن به صورت فله و یکهزار و ۵۰۰ تن به صورت کپسول تولید می کند و همچنین این واحد تولید ۵۰۰ تن یخ خشک نیز در تولیدات خود دارد.

وی با بیان اینکه تولید دی اکسید کربن در کشور تا قبل از راه اندازی این کارخانه به صورت احتراقی تولید می شد، عنوان کرد: در این روش که تکنولوژی آن برای ۷۰ سال قبل است کارخانه‌های تولید دی اکسید کربی با سوزاندان گازوییل و گاز اقدام به تهیه گاز خوراکی و صنعتی دی اکسید کربن می کنند که این مدل تولید هم اکنون در کشورهای توسعه یافته کاملا منسوخ شده است.

احمدی یادآور شد: متاسفانه هم اکنون در کشور ۷۰ کارخانه تولید احتراقی گاز دی اکسید کربن وجود دارد که موجب تلف شدن بخش زیادی از سوخت‌های فسیلی و آلودگی هوا می شود.

وی با بیان اینکه کارخانه کربن بارد سالانه از سوزاندن ۱۸ هزار تن گازوئیل جلوگیری می کند، ابراز کرد: استفاده از روش‌های نوین برای بالابردن بهره وری کمی و کیفی گاز دی اکسید کربن باید مد نظر قرار گیرد.

لازم به ذکر است گاز دی اکسید کربن در صنایع نوشابه سازی، سردخانه سازی، صنایع ضد عفونی کننده، کشتارگاه‌ها، آتشنشانی، صنایع جوشکاری و سوله سازی، صنایع ریخته گری، کارخانجات تولید اوره و متانل و صناعی پزشکی کاربرد فراوان دارد.

همچنین گاز دی اکسید کربن زمینه صادراتی بسیار مناسبی نیز به کشورهای همسایه و حاشیه خلیج فارس دارد.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.