«شاخص کیفیت هوا (Air Quality Index = AQI) معیاری برای تعیین روزانه کیفیت هوا و میزان ارتباط آن با سطوح سلامتی افراد است که به ترتیب از صفر تا ۵۰ در شرایط پاک (سبز)، ۵۱ تا ۱۰۰ در شرایط سالم (زرد و حدمجاز استاندارد یا حد سلامت)، ۱۰۱ تا ۱۵۰ در شرایط ناسالم برای گروه حساس (نارنجی)، ۱۵۱ تا ۲۰۰ در شرایط ناسالم برای همه (قرمز)، ۲۰۱ تا ۳۰۰ در شرایط بسیار ناسالم (بنفش) و ۳۰۱ تا ۵۰۰ در شرایط خطرناک (ارغوانی) تعیین شده است.

براساس اعلام شرکت کنترل کیفیت هوای تهران، میانگین غلظت آلاینده ذرات معلق با قطر کمتر از ۲.۵ میکرون طی ۲۴ ساعت گذشته منتهی به ساعت ۸ امروز از ۸۱ به ۷۱ کاهش پیدا کرده است و همچنین شاخص هم‌اکنون کیفیت هوای پایتخت ۶۲ است.

در همین مدت، غلظت آلاینده ذرات معلق با قطر کمتر از ۱۰ میکرون از ۴۴ به ۳۹ و منواکسید کربن همچون روز گذشته بر روی شاخص ۱۷ قرار دارد.

بر این اساس، ایستگاه‌های شادآباد(منطقه۱۸)، شهرداری منطقه۲۱ و پارک قائم(منطقه۱۸) به ترتیب با شاخص‌های ۱۰۷، ۱۰۵ و ۱۰۰ بالاترین آلایندگی را در سطح مناطق شهر تهران طی ۲۴ ساعت گذشته داشتند.

همچنین ایستگاه‌ شهرداری ۱۹منطقه با شاخص ۱۴، اقدسیه(منطقه یک) با شاخص ۳۹، پونک(منطقه ۵) و  گلبرگ(منطقه۸) با شاخص ۴۱ کمترین آلایندگی را در سطح مناطق تهران طی این مدت داشتند.

اداره کل هواشناسی استان تهران نیز روز گذشته اعلام کرد که دمای هوای پایتخت طی پنج روز آینده ۶درجه کاهش پیدا می‌کند.

براساس پیش‌بینی این اداره کل شدت بارش از اواخر وقت شنبه تا یکشنبه شب خواهد بود که در بعضی ساعات رخداد رگبار باران، رعد و برق و تندباد موقتی و در ارتفاعات مه و کولاک برف همراه با کاهش دید خواهد بود.

این اداره کل پیش‌بینی کرد که از یکشنبه عصر به دلیل کاهش قابل ملاحظه دما به خصوص در نیمه شمالی و ارتفاعات استان انتظار بارش برف داریم و صبح دوشنبه یخبندان سطح زمین، مه صبحگاهی و کاهش دید در بیشتر نواحی استان محتمل است که به تدریج با وزش باد و کاهش ابر سامانه بارشی از استان خارج می‌شود.

همچنین استقرار توده‌ هوای سرد و یخبندان به ویژه در نواحی شمالی و ارتفاعات استان امکان بروز شرایط خاص و خسارات را از دوشنبه تا پنجشنبه در پی دارد.

بیشینه و کمینه دمای هوای پایتخت امروز- یکشنبه- (۹ و ۱) درجه سانتیگراد است.

با توجه به پیش‌بینی بارش باران  و برف در روزهای آینده در استان تهران، استانداری تهران شهرداری‌ها، دهیاری‌ها و فرمانداری‌ها و بخشداری‌های استان را مکلف کرده است که تمام امکانات و ظرفیت‌ها را برای حل مشکلات احتمالی به کار بگیرند.

معاون امور عمرانی استاندار تهران در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: هلال احمر، اورژانس، پلیس راهور، اداره کل راهداری و همه نهادهای مربوطه در این زمینه مکلف شدند که در جاده‌های بین شهری و راه‌های مواصلاتی استان هم اکیپ‌هایشان را مستقر کنند و نسبت به سال گذشته، میزان اکیپ‌هایشان را به ویژه در مناطق برف‌گیر که می‌تواند مسئله ساز باشد، افزایش دهند.

محمد تقی‌زاده افزود: سازمان هواشناسی شرایط جوی استان تهران در روزهای آینده را به ویژه در ارتفاعات با بارش برف و در مناطق پایین دستی با بارش باران پیش‌بینی کرده است، براین اساس شهرداری‌های استان و راهداری باید با آمادگی لازم نسبت به رفع مشکلات احتمالی اقدام کنند.

وی اظهارداشت: البته در بعضی از مناطق میزان بارش زیاد است و به دلیل اینکه ورودی آب به بعضی از کانال‌ها و مسیل‌ها افزایش پیدا می‌کند شاید به صورت مقطعی در بعضی از مناطق مشکلاتی ایجاد شود اما مسدودشدن راه‌های اصلی و شریانی قابل قبول نیست.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.