مجید فراهانی روز یکشنبه در یکصد و هفتاد و نهمین جلسه شورا با اشاره به قانون هوای پاک گفت: یکی از ابزارهای کاهش آلودگی هوا توسعه و نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی و جایگزین نمودن استفاده از حمل و نقل عمومی به جای خودروهای تک سرنشین و شخصی است.
وی گفت: بر همین اساس مطابق ماده ۹ قانون هوای پاک مصوب مجلس شورای اسلامی، وزارت‌کشور موظف است با همکاری وزارتخانه‌های صنعت، معدن و تجارت و امور اقتصادی و دارایی (گمرک جمهوری اسلامی ایران)، زمینه نوسازی ناوگان حمل‌ونقل عمومی شهری با اولویت شهرهای بالای ۲۰۰ هزار نفر جمعیت را ظرف مدت ۵ سال از محل منابع درآمدی ماده (۶) این قانون از طریق کمک بلاعوض، یارانه، تسهیلات یا صفر نمودن سود بازرگانی واردات خودروهای برقی ـ بنزینی(هیبریدی) و خودروهای الکتریکی و موتورسیکلت برقی، به انجام برساند.
فراهانی ادامه داد: علاوه بر این مطابق ماده ۱۰ این قانون وزارت‌ کشور موظف است از محل درآمدهای عمومی شهرداری‌ها و بودجه عمومی خود در قانون بودجه (هریک به‌میزان پنجاه درصد)، ناوگان حمل و نقل عمومی درون‌شهری را به میزان سالانه پنج درصد(۵%) با اولویت کلانشهرها و شهرهای بالای ۵۰۰ هزار نفر جمعیت افزایش دهد.  
عضو شورای تهران افزود: متاسفانه برغم این وظایف قانونی ما شاهد عدم تامین حتی یک دستگاه اتوبوس توسط وزارت کشور پس از تصویب این قانون بوده ایم.  
وی خاطر نشان کرد: بر همین اساس به عنوان نماینده مردم شریف تهران با توجه به اهمیت موضوع در اجرای بند ۲ ماده ۸۰ قانون شوراهای اسلامی کشور، درباره اجرای ماده ۹ و ۱۰ قانون هوای پاک در خصوص افزایش و نوسازی ناوگان حمل‌ونقل عمومی شهری  به وزیر محترم کشور تذکر می دهم.
فراهانی ابراز امیدواری کرد با اقدام به موقع و موثر و اهتمام رحمانی فضلی، وزیر محترم کشور شاهد توجه به اجرای قانون هوای پاک و نوسازی ناوگان حمل‌ونقل عمومی شهری برای ادای حق مردم باشیم.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.