سید علی امامی روز پنجشنبه در گفت و گو با ایرنا با اعلام این خبر اظهار داشت: در راستای سیاستهای سازمان دامپزشکی کشور و در جهت حفظ سرمایههای روستایی و ملی و تامین امنیت غذایی شهروندان، این طرح ملی در شهرستانهای دماوند و پردیس آغاز شده است.
وی با بیان اینکه این طرح بصورت رایگان علیه بیماری نیوکاسل در روستاهای تحت پوشش با هماهنگی دهیاران و شوراهای اسلامی روستا انجام میشود، خاطرنشان کرد: بیماری نیوکاسل از جمله بیماریهای مضر برای مرغداریها است که در این راستا سه اکیپ دونفره با هماهنگی دهیاران در روستاها مستقر میشوند تا طیور بومی که در منازل نگهداری می کنند، بصورت رایگان واکسینه شوند.
این مقام مسئول با تاکید براینکه در این طرح کلیه طیور روستایی موجود در شهرستانهای دماوند و پردیس واکسینه می شوند، خاطرنشان کرد: در این طرح ۹۰ هزار نوبت سر واکسیناسیون در ۱۲۰روستای این دو شهرستان به مدت دو هفته پیش بینی و انجام میشود و چند روز نیز بصورت لکه گیری طرح اجرا خواهد شد.
او تصریح کرد: هدف از اجرای این طرح، بالا بردن سطح ایمنی طیور روستایی در مقابله با بیماری نیوکاسل و جلوگیری از انتقال ویروس این بیماری از طیور روستایی به واحدهای صنعتی طیور، خواهد بود.
رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان های دماوند و پردیس از روستاییان خواست که در طول اجرای طرح رایگان واکسیناسیون طیور بومی علیه بیماری نیوکاسل با اکیپهای دامپزشکی همکاری لازم را داشته باشند تا این طرح به صورت کامل اجرا شود.
درگیری دستگاه تنفس، دستگاه گوارش و سیستم عصبی، شامل بیاشتهایی، کاهش مصرف دانه و تولید تخم مرغ، پیچش گردن، ریزش ترشحات از چشم و بینی و عطسه از جمله مهمترین نشانههای قابل مشاهده در طیور بیمار است.
نیوکاسل یک بیماری ویروسی است و در زمان وقوع به دلیل سرعت بالای انتشار بیماری در جمعیت طیور صنعتی و بومی نمیتوان درمان خاصی انجام داد و برای پیشگیری از این بیماری باید تمام طیور واکسینه شوند.
بسیاری از گونههای پرندگان وحشی و اهلی میزبان این بیماری هستند و در این میان مرغها آسیبپذیرترین و مستعدترین پرندگان در برابر این بیماری بوده و اردک و بوقلمون کمترین آسیبپذیری را در برابر بیماری نیوکاسل دارند.