مدیرکل سلامت شهرداری تهران با هشدار نسبت به بیماریهای زنان همچون چاقی و فشارخون در مقایسه با مردان، برنامهریزی سلامتمحور و مبتنی بر نیاز زنان در پایتخت را ضروری میداند.
زینب نصیری روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهارداشت: براساس نتایج پیمایش ملی بیماریهای غیرواگیر در سال ۱۳۹۵ حدود ۷۰ درصد مردان و ۸۷ درصد زنان فعالیت فیزیکی کمتر از ۱۵۰ دقیقه در هفته دارند که این آمار نشان دهنده ضرورت برنامهریزی مبتنی بر افزایش تحرک فیزیکی و فعالیتهای بدنی شهروندان تهرانی بهخصوص زنان است.
وی با بیان اینکه براساس نتایج این پیمایش ۱۵ درصد مردان و ۳۰ درصد زنان چاق هستند گفت: این آمار وقتی با میزان اضافه وزن (براساس توده بدنی «BMI» بین ۲۵ تا ۳۰) که در مردان ۳۸ و در زنان ۳۵ درصد است تجمیع میشود، آمار خطرناک میزان چاقی و اضافه وزن بهخصوص در زنان پایتخت را نشان میدهد.
نصیری افزود: طبق این پیمایش ۶۴ درصد زنان یا چاق هستند یا اضافه وزن دارند که این میزان در جمعیت مردان ۵۳ درصد است.
مدیرکل سلامت شهرداری تهران بیان کرد: این میزان وقتی با آمار ۱.۵ برابری میزان شیوع افسردگی زنان در مقیاس با مردان تجمیع میشود، میزان نگرانیها را افزایش میدهد و زنگ خطر را برای افزایش بیماریهای غیرواگیر و اختلالات روانی بین زنان بیش از پیش به صدا در میآورد.
نصیری افزود: براساس آمار البته میزان مصرف دخانیات و الکل (۷ درصد در زنان در مقابل ۳۶ درصد مردان در مصرف دخانیات و ۱.۳۵ درصد در زنان در مقابل ۱۵.۲۷ درصد در مردان در مصرف الکل) در زنان کمتر است.
وی از جمله مهمترین علت های این وضعیت سلامتی زنان را سبک زندگی تغذیهای ناسالم و تحرک فیزیکی پایین برشمرد.
مدیرکل سلامت شهرداری تهران اظهارداشت: اگر چه به نظر میرسد زنان سبک تغذیه سالمتری در مقایسه با مردان از نظر استفاده از سبزیجات، ماهی، فست فود، استفاده از نمک و... دارند اما متاسفانه حدود ۵۰ درصد زنان چربی خون بالا دارند که این میزان در مردان ۴۱ درصد است و همچنین میزان فشار خون بالا در زنان شیوع بیشتری دارد.
وی گفت: براساس این آمارها برنامهریزی برای ارتقای سلامت مبتنی بر تغییر و اصلاح مولفههای اجتماعی، محیطی و کالبدی موثر بر سلامت شهروندان با تاکید بر زنان اهمیت پیدا میکند و ضرورت دارد در طراحیهای شهری و مبتنی بر شهر انسانمحور و پیاده به زنان به صورت خاص توجه شود.
نصیری، طراحی مسیرهای پیادهروی خانوادگی، افزایش اماکن ورزشی ویژه زنان، امکان استفاده زنان از دوچرخه و اسکوتر به عنوان امکانات شهری را از جمله اقدامات برای افزایش تحرک فیزیکی آنان عنوان کرد و افزود: تحقق این اهداف نیازمند تلاش و باور تمامی نهادها، سیاستگذاران و برنامهریزان شهری، فعالان اجتماعی و متخصصان حوزه سلامت است.
تهرام/۷۲۴۵/ ۱۰۰۸