کارشان یکی است، سختی کارشان هم؛ اما قانون این را نمی گوید و ظاهرا کسی هم نمی خواهد برای حل این مشکل کاری کند زیرا تاکنون این مشکل حل نشده باقی مانده است.
مسئولان شهری پایتخت تاکنون فقط وعده حل مشکل را داده اند؛ همچنین آنطور که از گفته های این مسئولان بر می آید معلوم نیست این توپ (حل مشکل) در زمین چه نهادی قرار دارد؛ آیا توسط شهرداری و اعضای شورا قابل حل است یا باید مجلس ورود کند؟
آن دسته از آتش نشانانی که بیمه تامین اجتماعی هستند با شرایطی متفاوت و پنج سال زودتر بازنشسته می شوند اما آنان که بیمه دیگری دارند مشمول این شرایط نیستند؛ گرچه در انجام کارهایشان هیچ تفاوتی وجود ندارد چه بسا مسئولیت آنان که مشمول 10 سال ارفاق سنواتی نیستند، بیشتر هم باشد.
موضوع به حدود چهار هزار و 600 آتش نشان و نیروی عملیاتی آتش نشانی شهر تهران بر می گردد که تنها حدود 600 نفر آنان که مشمول بیمه تامین اجتماعی هستند می توانند با 20 سال خدمت، 10 سال سنوات ارفاقی و با حقوق 30 روز کاری بازنشسته شوند و حدود 6 برابر این افراد معادل چهار هزار نفر دیگر که مشمول صندوق شهرداری تهران هستند پس از سال ها تلاش برای شمول سختی کار، پنج روز ارفاق نصیبشان شده است.

** آتش نشانان خسته از پیگیری

می گوید: خیلی کارها کرده ایم که این مشکل حل شود اما نشده؛ دیگر داریم ناامید می شویم؛ یکی از آتش نشانان که در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) طرح مشکل کرد و خواهان پیگیری این مشکل است اصرار دارد نامش را در خبر نیاوریم زیرا به زعم او ممکن است برای خودش و دیگر همکارانش بد بشود اما می گوید نام ما خیلی مهم نیست، حل مشکل ما مهم است.
«تاکنون 27 نامه به 23 عضو کمیسیون اجتماعی مجلس و اعضای شورای شهر فرستاده ایم»؛ این پاسخ آتش نشانی است که در پاسخ به این سوال که چرا تاکنون نتیجه نگرفته اید بیان می کند و ادامه می دهد: همه مصاحبه های مسئولان شهرداری، آتش نشانی و اعضای شورای شهر تهران را داریم، همگی می گویند که باید این مشکل حل شود اما مشکل به دست نمایندگان مجلس حل می شود؛ اگر اینطور است نمی دانیم پس چرا کسی کاری نمی کند که در مجلس این مساله حل شود؟
درست می گوید، وقتی با کلیدواژه سختی کار آتش نشانان در مرورگرها جست و جو می کنیم، تعداد زیادی از خبرهای مربوط به این مساله می آید که بیشتر مدیران شهری پایتخت بر این مشکل صحه گذاشته اند و گفته اند که موضوع باید در مجلس پیگیری شود اما شواهد نشان می دهد تاکنون نه طرحی با این موضوع در مجلس تدوین و پیگیری شده و نه لایحه ای از طرف دولت یا شورای عالی استان ها به چرخه افتاده است.
آتش نشانانی که مشمول این مزایای سختی کار نشده اند زیرمجموعه صندوق شهرداری تهران کار می کنند و هنوز برایشان این سوال است که اگر شورای اسلامی شهر تهران بار مالی این موضوع را تامین و تصویب کند، آیا مساله قابل حل است یا اینکه نمایندگان مجلس حتما باید از طریق الحاق تبصره و جزییات ماده 84 برنامه ششم توسعه این مشکل را حل کنند؟
پیگیری خبرنگار ایرنا نشان داد که حتی برخی مدیران شهری هم هنوز برای این پرسش پاسخ دقیقی ندارند؛ برخی احتمال می دهند که اگر شهرداری لایحه بدهد و شورا تایید کند(بار مالی تامین شود)، مشکل قابل حل است اما برخی نیز قاطعانه می گویند چون صندوق شهرداری زیرمجموعه قانون کشوری فعالیت دارد پس باید موضوع توسط مجلس تصویب شود.
گرچه نیاز نبود حادثه دردناک پلاسکو –سال 95- اتفاق بیفتد و به شهادت تعدادی از آتش نشانان بینجامد تا نوع و جنس کار آتش نشانان هم برای مسئولان و دیگر اقشار جامعه ملموس باشد اما متاسفانه این رخداد هم روی داد و همه دیدند که چطور آتش نشانان جانشان را برای نجات جان دیگران از دست دادند اما باوجود آن، همچنان مشکلات سختی کار این دسته از افراد حل نشده مانده است.

**پای صحبت مدیرعامل آتش نشانی تهران
«مهدی داوری» مدیرعامل سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران هفته پیش در گفت وگو با یک خبرگزاری گفت: کارگروه بررسی نحوه اصلاح قوانین مربوط به همسان سازی سخت و زیان آور بودن شغل آتش نشانان تا یک ماه آینده نظر خود را اعلام می‌کند.
وی تشریح کرد: مشکلی که وجود دارد تفاوت بین دو قانون است؛ تفاوت این است که برای بازنشستگان تامین اجتماعی 10 سال سنوات ارفاقی اختصاص یافته در حالی که برای بازنشستگان سازمان آتش نشانی با بیمه شهرداری تنها پنج سال سنوات ارفاقی در نظر گرفته شده است.
داوری گفت: حقوق بگیران تأمین اجتماعی براساس تبصره شماره ۲ ماده ۷۶ قانون تامین اجتماعی بازنشسته می‌شوند در حالی که در آتش‌نشانی تهران افرادی که عضو صندوق بازنشستگی شهرداری تهران هستند بر اساس قوانین آن صندوق بازنشسته می شوند.
مدیرعامل سازمان آتش نشانی شهر تهران تصریح کرد: چندی قبل کارگروهی در سازمان آتش‌نشانی و شهرداری تهران تشکیل شد تا بتوانند اصلاحات مربوط به همسان سازی این قانون را انجام دهند البته این همسان‌سازی باید بررسی شود که با توجه به اختیارات شورای شهر تهران ممکن است یا خیر و باید به مجلس برود و مجلس برای آن تصمیم بگیرد.
وی گفت: این موضوع در حال بررسی است و امیدواریم تا یک ماه آینده به نتیجه برسیم که فرآیند بررسی آن چگونه باشد.
داوری خاطرنشان کرد: البته یادمان باشد که سختی کار شامل آتش نشانان تهران با بیمه شهرداری پایتخت هم می‌شود ولی با یک سری تفاوت‌ها(پنج سال ارفاق کمتر در سنوات).
وی پیشتر هم در جریان مراسم تشییع یک آتش نشان در پاسخ به این سوال که چرا مشکلات آتش‌نشانی را از طریق مجمع 51 نفره مجلس شورای اسلامی و شورای شهر و حضور شهردار در جلسه هیات دولت پیگیری نمی کنید گفته بود: حاضرم در هر مجمعی دلایل و مستنداتم را مطرح کنم، اما راه قانونی شورای شهر و شورای عالی استان‌هاست.

**شهردار: پیگیریم
این درحالی است که شهردار تهران نیز در این زمینه گفته است که شهرداری تهران مطالبات آتش نشانان را از مجلس پیگیری می کند.
«پیروز حناچی» که همزمان با شب چهارشنبه سوری سال گذشته از ستاد عملیاتی سازمان آتش نشانی بازدید کرد در این باره به خبرنگاران گفت: مجموعه شهرداری تهران تمامی مشکلات پیش رو برای سختی کار آتش نشانان را مرتفع کرده و در حال حاضر سایر بخش ها به ویژه مجلس شورای اسلامی باید در این زمینه تصمیم گیری نهایی را انجام دهند.
وی افزود: گرچه آتش نشانان همواره در آماده باش کامل هستند اما وضعیت آتش نشانی تهران در طول یک سال گذشته نسبت به قبل بهتر شده است.
به گفته وی گرچه همچنان کمبودهایی در این حوزه وجود دارد اما پس از حادثه ساختمان پلاسکو توجه خوبی به آتش نشانان شد.

** توپ در زمین کیست؟

از آنجا که برخی مسئولان، گزینه حل این مشکل را در خود مدیریت شهری تهران مطرح کرده اند خبرنگار ایرنا با تنی چند از مسئولان شهری در این باره مصاحبه کرد.
زهرا صدراعظم نوری عضو و رییس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تهران معتقد است: تعداد بسیار زیادی از آتش نشانان زیرپوشش بیمه شهرداری تهران هستند و طبیعتا باید طبق ضوابط بیمه شهرداری بازنشسته شوند.
وی ادامه داد: باید پذیرفت که نمی توان هم از مزایای بیمه شهرداری بهره برد و هم از مزایای بیمه تامین اجتماعی استفاده کرد چراکه هر فردی زیرپوشش یک صندوق است؛ شهرداری، تامین اجتماعی یا خدمات کشوری.
صدراعظم نوری با بیان اینکه طبق قانون برای مشاغل سخت تعداد سال های کارکرد کمتر است و فرد می تواند از مزایایی بازنشستگی ۳۰ ساله بهره مند شود، گفت: اما نکته اینجاست که باید منابع مالی این مصوبه نیز تامین شود.
وی افزود: سازمان آتش نشانی به عنوان متولی این بخش باید سالانه از بودجه هایی که شورای شهر برای این نهاد تصویب می کند منابع را برای بازنشستگی زودتر آتش نشانان تامین کند.
به گفته صدراعظم نوری اما تامین منابع با توجه به اینکه آتش نشانی سازمانی پرهزینه و خدماتش مستمر و از سوی دیگر تجهیزات این سازمان بسیار گران و وارداتی است فعلا مقدور نیست.
وی خاطرنشان کرد: نرخ تورم و افزایش قیمت ارز نیز دست آتش نشانی را برای تامین منابع کوتاه کرده است.
رییس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران یادآور شد: باید در نظر داشت که آتش نشانی علاوه بر تامین این منابع برای بازنشستگی، آتش نشانان ماهر را نیز باید جایگزین کند که خود این روند هم زمان بر است اما با این حال شورا آمادگی دارد هرگونه کمکی برای تسهیل در معیشت زندگی آتش نشانان را انجام دهد.

** معاون برنامه ریزی شهرداری: پیگیری می کنیم

خبرنگار ایرنا در ادامه به سراغ معاون برنامه ریزی، توسعه شهری و امور شورای شهردار تهران نیز رفت؛ سکینه اشرفی با بیان اینکه بخشی از کارکنان آتش نشانی مشمول صندوق بازنشستگی شهرداری هستند اظهارداشت: با توجه به اینکه شهرداری در سال 97 و سال های بعد به پرداخت مابه التفاوت به آتش نشانانی که قوانین شهرداری بر آنها حاکم است ملزم شده بنابراین در بودجه 98 ردیفی در نظر گرفته شد تا هم این مابه التفاوت تأمین شود و هم اضافه ای که در سال 98 می تواند بر آن بودجه مترتب شود را لحاظ کنیم.
وی اظهارداشت: اکنون تذکر برخی اعضای شورای شهر برای بررسی در مراجع قانونی ارسال شده تا در صورت نیاز و اجازه قانون، مشکلات این عده با ارائه لایحه ای از سوی شهرداری تهران حل شود تا شاهد دو نگاه متفاوت به یک گروه از افراد(آتش نشانان) نباشیم.
اشرفی خاطرنشان کرد: در صورتی که نیازمند قوانین مجلس شورای اسلامی باشیم نیز این امکان وجود دارد که طرحی از طریق شورای عالی استان ها یا لایحه ای توسط دولت تهیه و به مجلس شورای اسلامی ارائه شود.
به گزارش ایرنا، باتوجه به اینکه همه مسئولان شهری تاکنون قول مساعد برای این موضوع داده اند اما وضع موجود نشان از دوگانگی و تبعیض در اجرای بازنشستگی پیش از موعد آتش نشانان شهر تهران دارد، به نظر می رسد مساله باید از طریق متولیان شهری (چه از طریق شورا چه در مجلس) پیگیری و حل شود تا مطالبه افرادی که جانشان را در کف دستشان گذاشته اند تا به سلامت و حفظ جان شهروندان کمک کنند هم محقق شود.
و سخن پایانی آتش نشانان نیز این است: اگر حذف این تبعیض و مشکل حتی بار مالی هم داشته باشد ضرورت دارد از مجاری قانونی تامین شود زیرا اصل کار آتش نشانان یکی است و قانون هم نباید نگاه تبعیض آمیز به آن داشته باشد.
تهرام/7243/ 1008
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.