به گزارش ایرنا، محمدرضا صمیمی روز سه شنبه در همایش تجلیل از شوراهای اسلامی شهر و روستا که در فرمانداری پیشوا برگزار شد اظهار داشت: در ابتدای پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی، بخشی نگری وجود نداشت و صمیمیت و همدلی ارکان مختلف نظام و مردم باعث شد تا حضرت امام پیام تاریخی تشکیل شوراها و کار جمعی را صادر کنند.
وی اظهار داشت: مهمترین هنر مدیریت، استفاده کردن از توانایی دیگران برای رسیدن به اهداف سازمانی است، منظور از مدیریت شهری و روستایی فقط دهیار و شهردار نیست بلکه مجموعه مدیریت شهری و روستایی را شامل می شود، این هنر مدیر است که در هنگام پذیرش مسئولیت، به پیشرفت امور شهر و روستا کمک کنند.
وی بر لزوم تطبیق اهداف محلی و ملی در تصمیم سازی ها تأکید کرد و افزود: شوراها هم ناظر و هم سیاستگذار هستند و در بحث سیاستگذاری باید همه دغدغه های محلی و ملی را لحاظ کنند و از روزمرگی دور شوند.
صمیمی تصریح کرد: شوراها در عین اینکه باید مانند پزشک، بیماری جامعه را درمان کنند، همچون یک بازرگان و اقتصاد دان نیز باید به دنبال سرمایه گذار رفته و با هنرمندی بخش خصوصی را وارد خدمت به مردم کنند.
وی با اشاره به موضوع حل اختلافات شوراها اشاره کرد و فزود: برای حل اختلاف شورا،هیأت تطبیق متشکل از نمایندگان سه قوه و هیئت حل اختلاف در سطح استان و کشور تشکیل می شود تا به امور رسیدگی کنند، نباید این گونه تصور شود که نسبت اوضاع شوراهای اسلامی بی تفاوت هستیم.
مدیرکل امور شوراهای اسلامی وزارت کشور تصریح کرد: مجموعه 130 هزار نفری شوراهای اسلامی کشور، ظرفیت بی نظیر است که مغفول مانده ولی لازم است تا با تغییر رویکردها، بیش از گذشته مورد توجه قرار گیرد.

**کمبود قانون دست شوراها را در امور اجرایی بسته است
مدیر کل روستایی و شوراهای استانداری تهران نیز در این نشست گفت: با وجود وسعت حیطه فعالیت شوراهای اسلامی، کمبود قوانین دست شوراها را در امور اجرایی بسته است.
معصومه پرندوار اظهار داشت: خداوند متعال در قرآن کریم به اهمیت تفکر شورایی اشاره کرده اند و این که در کتاب آسمانی آورده شده سرنوشت هر قومی، توسط مردم همان قوم رقم زده می شود بر امر مشورت در امور تأکید دارد.
پرندوار شوراها را مولود نظام اسلامی دانست و با اشاره به جایگاه این نهاد در قانون تصریح کرد: اصل ششم قانون اساسی صراحت دارد که سرنوشت امور هر استان، شهر، ناحیه، بخش و روستا در دست مردم است و باید با کمک آنان امور را جاری و ساری کرد.
مدیر کل روستایی و شوراهای استانداری تهران با اشاره به اهمیت نقش تصمیم سازی در شوراها تصریح کرد: سیاست های اساسی در امور مختلف نهاده نمی شود مگر اینکه برنامه ریزان خوبی در حوزه شوراها انتخاب شوند.
وی افزود: اعضای شوراها به واسطه ارتباط با مردم و آشنایی با مشکلات آنها می توانند از نهادهای بالادستی و مسئولانی که شاید اطلاعی از مسائل شهرها و روستاها ندارند مطالبه کنند.
پرندوار به برخی کاستی ها در قانون اشاره کرد و گفت: با وجود وسعت حیطه فعالیت شوراها، کمبود قوانین دست شوراها را در امور اجرایی بسته است و تا زمانی که قوانین اصلاح نشود باید خودمان وارد عمل شویم و تا جایی که قانون انعطاف دارد به نفع مردم اقدام کنیم.
مدیر کل روستایی و شوراهای استانداری تهران به عزم دولت برای شناسایی و رفع خلاء های قانون شوراها اشاره کرد و گفت: با توجه به ضرورت آشنایی و اشراف شوراها به قوانین، آموزش شوراها در دستور کار استانداری قرار دارد.
وی با بیان اینکه شورای عالی استان موظف به آموزش شوراهاست، تصریح کرد: تلاش شده تا با فعال کردن آموزش و پژوهش، آموزش شوراها را توسعه دهیم تا از ایجاد مشکلاتی که با شناخت قانون برطرف می شود پیشگیری کنیم.
مدیر کل روستایی و شوراهای استانداری تهران به لزوم برنامه ریزی منظم توسط اعضای شوراها اشاره و عنوان کرد: اعضای شوراها باید برنامه های خود را به صورت کوتاه، میان و بلند مدت تهیه کنند تا وضعیت تحقق وعده ها و اهداف در پایان یک دوره 4 ساله مشخص شود.
وی با اشاره به اهمیت همه جانبه نگری در تصمیم گیری و تهیه برنامه ها گفت: شوراها باید برنامه ها را با توجه به اسناد بالادستی و به صورت جامع تهیه و تدوین کنند و از ظرفیت نخبگان، ریش سفیدان، جوانان و روحانیت به دلیل اثرگذاری بالایی که بر مردم دارند بهره گیرند و خود را جدا از سایر اقشار جامع ندانند.

**اساس فعالیت های اجرایی بر تصمیم سازی شوراها استوار است
فرماندار شهرستان پیشوا نیز در این نشست گفت: شوراهای اسلامی شهر و روستا، برآمده از بطن جامعه هستند که با تصمیم سازی بر اساس مشورت، اساس فعالیت های اجرایی را پایه ریزی می کنند.
حسین عباسی با تأکید بر ضرورت تقویت جایگاه شوراها اظهارداشت: اعضای شوراهای اسلامی شهر و روستا براساس عملکرد خود می توانند جایگاه شورا را ارتقاء داده و یا تنزل دهند، اقدامات صحیح و برنامه ریزی جامع برای رفع مشکلات جامعه، شوراهای اسلامی را به جایگاه اصلی خود می رساند.
فرماندار پیشوا افزود: از آنجا که اعضای شوراهای اسلامی با مردم و بین آنها زندگی می کنند و شناخت درستی از مشکلات روز جامعه دارند، می توانند با همفکری با افراد مختلف، در تصمیم گیری های خود صلاح مردم و همچنین سیاست های عمومی دولت و اسناد بالادستی را مد نظر قرار دهند.
وی آموزش را به عنوان یکی از نیازمندی های شوراها برای ارتقاء کارکرد دانست و افزود: شوراها باید به قوانین اشراف بیشتری داشته و مبتنی بر قوانین، دانش و پشتوانه های علمی حرکت کنند تا اقدامات قوی تری در حوزه شهر و روستا داشته باشیم.
عباسی با تأکید بر اثرگذاری مستقیم شهر بر روستا و لزوم افزایش خدمت رسانی به روستائیان به منظور جلوگیری از مهاجرت گفت: با افزایش سطح خدمت رسانی به روستائیان، اجرای طرح های عمرانی و ایجاد فرصت های شغلی پایدار می توان از مهاجرت روستائیان به شهر جلوگیری کرد ولی باید دقت داشت که این امکانات نباید بافت روستا را به شهر تبدیل کند و لازم است تا هویت مناطق روستایی حفظ شود.
تهرام/7254//1348
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.