به گزارش ایرنا، حسین کاغذلو روز سه شنبه در جلسه ستاد مدیریت بحران ورامین که در محل فرمانداری این شهرستان تشکیل شد اظهار داشت: پس از وقوع سیلاب در استان خوزستان و با دستور وزیر کشور، استان تهران به عنوان معین مناطق سیل زده خوزستان انتخاب و در نخستین جلسه ستاد مدیریت بحران استان تهران و همزمان با اعزام اولین گروه برای اعزام به مناطق سیلزده، فرماندار ورامین نیز به عنوان نماینده فرمانداران استان تهران به این مناطق اعزام شد.
وی با ارائه گزارشی از حضور در مناطق سیل زده استان خوزستان گفت : پس از حضور در استان خوزستان و دشت آزادگان، نقاط بحرانی این منطقه که از وضعیت نامطلوبی برخوردار بود شناسایی گردید، وضعیت سیلاب به حدی بود که از وسعت 6 هزار کیلومتر مربعی دشت آزادگان، حدودی 5 هزار کیلومتر مربع درگیر سیلاب شده و به جز 4 شهر، تمامی مناطق زیر آب رفته بود.
وی افزود: ارتفاع آب در برخی از مناطق تا 20 متر نیز می رسید.
کاغذلو اظهار داشت: در طول 7 روز استقرار ستاد مدیریت بحران ورامین در این مناطق، موفق شدیم تا 30 کیلومتر سیل بند در مناطق سیل زده ایجاد نمائیم که این امر از پیشروی سیلاب جلوگیری کرد.
وی با اشاره به ارسال ماشین آلات راهسازی دهیاری ها و شهرداری های استان تهران و ورامین به خوزستان گفت : با توجه به مسافت طولانی تهران به خوزستان و به درازا کشیدن ارسال ماشین آلات و ادوات راهسازی این ادوات از شهرهای اطراف اجاره شد تا امدادرسانی با سرعت بیشتری صورت گیرد.
وی با تقدیر از تمامی عواملی که ستاد مدیریت بحران را در مقابله با سیل خوزستان یاری رساندند گفت :سیلاب خسارات زیادی را به مناطق سیل زده وارد کرد ولی این حادثه، اتحاد و همدلی مردم و مسئولین را در یاری رساندن به مردم سیل زده افزایش داد و تجربیات مناسبی را در اختیار مسئولان ستاد حوادث قرار داد.
کاغذلو بیان داشت: شهرداری ها و دهیاری های شهرستان ورامین در غالب ستاد مدیریت بحران توانستند تا در کمترین زمان خدمات شایانی را به مناطق سیل زده ارائه کردند و در این حوزه خوش درخشیدند.
وی با اشاره به اقدامات ستاد مدیریت بحران در زمان بارش های اوایل امسال گفت : مجموعه مدیران شهرستان ورامین با استفاده از تجربه سال های گذشته و شناسایی نقاط حادثه خیز در سیلاب، پیش از سرازیر شدن حجم زیاد آب، نسبت به لایروبی انهار ، کانال ها و رودخانه های شور و شیرین و کرجی اقدام کرد که این امر از بروز سیلاب در مناطق جنوبی ورامین پیشگیری کرد.
وی افزود: با توجه به عبور رودخانه های شور و شیرین و کرجی از حاشیه محور قم – گرمسار و چرمشهر، هر گونه کوتاهی در آزاد سازی مسیر عبور آب می توانست به ورود سیلاب به این دو محور مهم مواصلاتی منجر شود ولی اقدامات انجام شده باعث گردید که هیچ موردی از آبگرفتگی در این مناطق رخ ندهد.
فرماندار ورامین گفت: هدایت مناسب آب های جمع آوری شده از شمال دشت ورامین و آب های سطحی شهر تهران به سمت مراتع و تالاب بندعلیخان موجب شد تا پس از سال ها، بیش از 35 میلیون متر مکعب آب در تالاب ذخیره شود و این منطقه مهم زیست محیطی بار دیگر احیا شود.
وی افزود: کاهش نزولات جوی در سال های گذشته به افزایش بی رویه برداشت آب از سفره های زیرزمینی منجر شده بود، اقدامی که موجب بروز پدیده فرونشست در دشت و نابودی آبخوان شده و مرگ خاموش دشت را به وجود آورده بود ولی افزایش میزان ورودی آب به دشت موجب شد تا سطح آب های زیر زمینی بالا آمده و از افزایش میزان فرونشست دشت جلوگیری شود.
ورامین با 300 هزار نفر جمعیت در 35 کیلومتری جنوب شرق تهران واقع شده است.
تهرام/7254//6139
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.