به گزارش روز سه شنبه ایرنا از روابط عمومی معاونت برنامه ریزی، توسعه شهری و امور شورای شهرداری تهران، معصومه ابتکار در دیدار با مدیران و کارشناسان زن شاغل در شهرداری تهران افزود: واگذاری 30 درصد از مشاغل مدیریتی شهرداری تهران یک کار ارزشمند و مهم است که باید توسط خود زنان پیگیری و به نتیجه برسد.
وی با بیان اینکه 6 سال با رای مردم تهران عضو شورای شهر بودم اظهارداشت: به همین دلیل شناخت خوبی از وضعیت شهرداری و تحولات حاکم بر آن دارم؛ هرچند که در آن برهه جهت گیری اصلی من در شورای شهر، مسأله محیط زیست بود اما پیگیر مسائل زنان و ارتقای جایگاه زنان در شهر هم بودم.
ابتکار با تاکید بر اینکه واگذاری مدیریت به زنان تنها از بعد عدالت جنسیتی نیست تصریح کرد: زاویه دید زنان به لحاظ حس مادرانه و زنانه‌ای که دارند، در مدیریت هم اثرگذار است و همانطور که مشاهده می شود هر جا که زنان در ساختار و در سطوح سازمانی حضور دارند مبارزه با فساد و ارتقای سلامت اداری با جدیت بیشتری دنبال می‌شود.
وی گفت: عدالت جنسیتی یکی از مباحث مهم در برنامه ششم توسعه کشور است و در جلسه‌ای که با شهرداران کلانشهرها داشتیم، بر این نکته که شهرداری‌ها باید از سیاست‌های کلان کشور در این حوزه تبعیت کرده و عدالت جنسیتی به منصه ظهور برسانند، تأکید شد.
معاون رئیس‌جمهوری ارائه خدمات به زنان در شهرهای کوچک را با چالش‌های مهمی روبرو دانست و اضافه کرد: تهران در مقایسه با سایر شهرهای کشور وضعیت بهتری دارد؛ پنج بوستان مادران و بیش از 20 شهربانو فرصت خوبی برای زنان تهرانی ایجاد کرده اما همه اینها به نسبت جمعیت 8.5 میلیونی تهران، بازهم ناچیز است.
وی ادامه داد: نیمی از جمعیت شهر را زنان تشکیل می‌دهند و اگر فرصت پیشرفت به زنان داده شود، بدون شک فضای با نشاط تری را هم در شهرها شاهد خواهیم بود؛ زیرا زنان نگاه و سلیقه متفاوتی در بهبود فضای شهری دارند.

*17 درصد از مدیران شهرداری تهران زنان هستند
معاون برنامه‌ریزی، توسعه شهری و امور شورای شهردار تهران نیز در این دیدار با بیان اینکه زنان نقش مهمی در تدوین برنامه سوم توسعه شهر تهران داشته‌اند گفت: 17 درصد پست‌های مدیریتی در شهرداری تهران در اختیار زنان قرار دارد.
سکینه اشرفی اضافه کرد: همچنین در این برنامه، با حمایت شش زن عضو شورای شهر تهران، یک حکم مخصوص در خصوص ارتقای جایگاه زنان در شهرداری وارد شده است تا همگام با تلاش‌های صورت گرفته برای حضور زنان در مناصب مدیریتی دولتی، در طول 5 سال آینده بتوانیم سهم 30 درصد و بالاتری را در مدیریت شهری به زنان اختصاص دهیم.
وی با بیان اینکه پس از 110 سال از تاریخ بلدیه تهران، برای اولین بار یک زن به عنوان معاون شهردار انتخاب شد خاطرنشان کرد: از 2 هزار و 176 مورد پست‌های مدیریتی در شهرداری تهران، 374 نفر خانم هستند که از نظر آماری یعنی 17 درصد پست‌های مدیریتی در اختیار زنان قرار دارد.
معاون شهردار تهران یادآور شد: البته عمده پست‌های اختصاصی به زنان از جمله شهرداران مناطق 7 و 8 تهران در دور اخیر اختصاص داده شده است.
وی در ادامه به حضور پر رنگ زنان در پست‌های کارشناسی شهرداری تهران اشاره کرد و گفت: زنان نقش اصلی را در تدوین برنامه سوم توسعه شهر تهران داشتند به طوریکه از هفت کمیته تدوین برنامه، دبیر چهار کمیته را زنان تشکیل می‌دادند.
اشرفی افزود: البته در گزارشی که از بهره‌وری در شهرداری تهران تهیه و تقدیم شهردار تهران شد، اعلام کردیم که زنان بهره‌وری بالاترین از سایر کارمندان دارند و از این جهت، جای تقدیر و تشویق وجود دارد.
وی همچنین از زحمات فاطمه راکعی به عنوان مدیرکل سابق امور زنان شهرداری تهران و زهرا بهروزآذر به عنوان مدیرکل جدید امور بانوان شهرداری تهران تقدیر کرد و گفت: یکی از مشکلات ما در حوزه زنان این است که شبکه پشتیبانی کننده زنان به خوبی شکل نگرفته که برای ایجاد این شبکه تلاش می کنیم.
معاون برنامه ریزی، توسعه شهری و امور شورای شهرداری تهران اظهارداشت: شهرداری تهران نقش جریان‌سازی برای شهرداری‌ شهرهای دیگر دارد و شهرداری‌ها در بسیاری از مسائل به عملکرد شهرداری تهران نگاه می‌کنند؛ بنابراین عملکرد شهرداری در همه حوزه‌ها به خصوص حوزه زنان می‌تواند منشاء بسیاری از اقدامات در سطح کشور باشد.

تهرام/9353//1348
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.