به گزارش خبرنگار ایرنا برگزاری این آیین در همایشی با عنوان «مفاخر ماندگار» شامگاه جمعه به مناسبت پنجمین سالگرد انتشار ماهنامه «چهره های ماندگار» با حضور محمود اسعدی سردبیر و مدیر مسئول این ماهنامه، محسن سلیمانی مدیر فرهنگی- هنری منطقه 3 پایتخت و رئیس فرهنگسرای ارسباران، حجت الاسلام محمود دعایی مدیرمسئول روزنامه اطلاعات و جمعی از هنرمندان و اندیشمندان همراه بود.

**مباحثی در حوزه جاودانگی
چهره ماندگار حوزه فلسفه در این آیین با بیان مباحثی در حوزه جاودانگی اظهارداشت: در عالم هستی هیچ سخنگویی مانند انسان سخن نمی گوید؛ انسان با ساز، آواز، اشاره، قیافه، کردار و رفتار خود سخن می گوید و مفهوم می سازد.
غلامحسین ابراهیمی دینانی با اشاره به اینکه خداوند سخن می گوید و مفهوم می سازد گفت: انسان می اندیشد، اندیشه ازلی، ابدی و جاودانی دارد؛ انسان تنها موجودی است که جاودانگی را دوست دارد و اندیشه جاودان می ماند.
وی با بیان اینکه ردپای زمان در همه چیز دیده می شود اظهارداشت: همه چیز را زمانه پیر می کند اما خودش پیر نمی شود.
این استاد فلسفه گفت: زمان بر گذشته، حال و آینده تقسیم می شود، ما در حال زندگی می کنیم، گذشته، گذشته است و آینده هم که هنوز نیامده و همیشه لحظه حال است؛ لحظه جاودانه است، لحظه هم گذرنده و هم جاودانه است، گذرندگی لحظه در جاودانگی آن است، هم اکنون در جاودانگی زندگی می کنیم، همه موجودات جاودانه هستند و در عین حال گذرنده.
ابراهیمی دینانی افزود: زمان، مظهر تجلی لایتناهی خداوند است، حق تعالی ازلی، ابدی، بی آغاز و بی پایان است؛ هر آنچه آغاز ندارد پایان هم ندارد.
وی ادامه داد: اول و آخر هر چیز به خداوند بازمی گردد چون حق تعالی جاودانه است، آثارش جاودانه و انسان بزرگترین مخلوق خداوند است؛ انسان جهان را می فهمد و بر جهان اشراف دارد و می تواند آن را بفهمد و جاودانه است.
چهره ماندگار فلسفه اظهارداشت: انسان اهل سخن گفتن است، درباره انسان تعاریف زیادی گفته شده؛ انسان حیوان، اقتصادی، فرهنگ ساز، حیوان ناطق و سخنگو است؛ انسان اگر سخنگو نبود، اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و فرهنگ ساز نبود؛ سخن جاودانه است و من جاودانگی را در سخن گفتن می دانم.
به گزارش ایرنا ابراهیمی دینانی فیلسوف ایرانی متولد سال 1313 در روستای دینان از توابع خمینی شهر اصفهان است.
عمده شهرت این عضو پیوسته فرهنگستان علوم ایران به علت پژوهش در حکمت اشراق و سهروردی و احیای آن در سال‌ های اخیر است؛ وی با بررسی تمامی آثار و نوشته‌ های شهاب ‌الدین سهروردی تاکنون چندین کتاب درباره فلسفه و افکار این فیلسوف ایرانی نگاشته‌ است.
از ابراهیمی دینانی به عنوان چهره برتر فلسفه در اولین چهره ماندگار سال 1380 نیز تجلیل شد.

**افتخار نیم قرن زندگی با خانواده های ایرانی
چهره ماندگار حوزه روانشناسی و مشاوره نیز در این آیین با اشاره به فعالیت های خود در طول نیم قرن اظهارداشت: در حوزه مشاوره که با جوانان بودم فرآیندی از شادی و غم را در کنار هم داشت اما برای من، همه اینها زندگی بخش بود.
وی که با عنوان مادر مشاوره ایران نیز شناخته می شود افزود: هیچ چیزی برایم لذتبخش تر از این نبود که خانواده ها در آستانه از هم پاشیدگی را بتوانم با تسهیل گری دوباره گردهم بیاورم.
به گزارش ایرنا شکوه نوابی نژاد متولد 1325 محقق، مدرس، مولف، مترجم و از بنیانگذاران رشته مشاوره در دانشگاه های کشور است که سال 1387 به عنوان چهره ماندگار شناخته شد.
«بررسی وضعیت فرهنگی،اجتماعی زنان در جمهوری اسلامی ایران» به سفارش شورای فرهنگی اجتماعی زنان وابسته به شورای ملی انقلاب فرهنگی از جمله تحقیقات ملی وی است.
دو دوره ریاست شبکه سازمان ‌های غیردولتی زنان، عضویت هیات امنای دانشگاه خوارزمی، استاد برگزیده کشور در سال 1380، قائم مقام سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور، برگزیده اولین اثر جایزه یونسکو در سال جهانی کتاب، تالیف و ترجمه بیش از 40 عنوان کتاب با موضوع مشاوره ازدواج، خانواده درمانی، روانشناسی زن، دایره المعارف، سردبیری دو مجله علمی پژوهشی «پژوهش در خانواده» و «تحقیقات زنان»، نگارش 170 مقاله علمی چاپ شده در مجلات علمی- پژوهشی و مجموعه مقالات کنفرانس های ملی و بین المللی برخی از فعالیت های نوابی نژاد است.

**معرفی هنر نقاشی خط
چهره ماندگار هنر خوشنویسی نیز در این آیین با بیان تجربیات خود در این حوزه از مرحوم رسام عرب زاده و محمد ولی کیمیا قلم به عنوان استادان خود یاد و بیان کرد: در سال های دهه 40 یکسری فعالیت هایی از نقاشی خط توسط مرحوم فرامرز پیلارام، مرحوم رضا مافی، محمد احصایی و حسین زنده رودی در ایران آغاز شده بود که من هم به این گروه پیوستم و فعالیتم را در این حوزه شروع کردم.
نصرالله افجه ای گفت: زمانی که قصد داشتم نخستین نمایشگاه را در حوزه نقاشی خط در گالری سیحون برپا کنم با پرویز کلانتری و جمعی دیگر به دنبال نامی برای پوستر نمایشگاه بودیم که اسماعیل شاهرودی پیشنهاد عنوان «خطاشی» را داد و این کلمه به نظر من مناسب نبود.
افجه ای افزود: سپس واژه نقاشی خط را به صورت سرهم برای عنوان نمایشگاه استفاده کردیم که از آن سال به بعد مصطلح شد.
نصرالله افجه‌ای استاد خوشنویسی متولد سال 1312 شهر تهران، دارای نشان درجه یک هنری از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، برگزیده هفتمین همایش چهره‌ های ماندگار در آبان ماه سال 1387 در رشته خوشنویسی است.
تاکنون نمایشگاه هایی با آثار افجه ای در کشورهای ایران، لندن، بولونیای ایتالیا، لس‌آنجلس، سوئیس، فرانسه، ‌بنگلادش، آلمان، پکن، کویت، ابوظبی و دبی به نمایش درآمده است.
دبیر نخستین دوره همایش مفاخر ماندگار نیز در این مراسم معرفی شخصیت های ماندگار در عرصه علم، دانش و الگوسازی برای جوانان را از اهداف این همایش عنوان و بیان کرد: در طول این سال ها تلاش کرده ایم زمینه دیدن آثار و افکار این مفاخر فراهم شود.
محمود اسعدی افزود: طی برگزاری این همایش در دهه 80، 240 شخصیت به عنوان چهره ماندگار معرفی شدند که مدتی است همایش چهره های ماندگار به دلایلی متوقف شده است.
طراح و دبیر ستاد همایش چهره های ماندگار در ادامه با اشاره به اهمیت نقش رسانه ها در معرفی چهره های ماندگار به مردم بخصوص نسل جوان اظهارداشت: در این حوزه قصور صورت گرفته و ما کمتر توانسته ایم در الگوسازی برای نسل جوان فعال باشیم.
به گزارش ایرنا اجرای قطعه هایی توسط کیوان ساکت نوازنده تار، پخش بخش هایی از مستند «فلسفه با طعم شکلات»، رونمایی از سردیس استاد غلامحسین ابراهیمی دینانی و نمایش آخرین اثر نصرالله افجه ای از دیگر بخش های این آیین بود.

تهرام/7245// 1008
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.