به گزارش ایرنا اعضای کمسیون عمران و حمل و نقل و ترافیک شورای اسلامی شهر تهران به منظور ارائه عملکرد یکساله این کمیسیون در نشست خبری با اصحاب رسانه به سوالات آنان پاسخ دادند.
محمد علیخانی رئیس کمیسیون با بیان اینکه متاسفانه هماهنگی بین معاونت حمل و نقل و ترافیک و شورای شهر وجود ندارد گفت: در خردادماه نامه ای به معاونت حمل و نقل و ترافیک نوشتیم و اطلاعاتی را خواستیم و با وجود تذکرات متعدد، سه ماه بعد به آن پاسخ ناقص دادند.
وی گفت: شورای شهر در حوزه مترو، حساسیت ها و دغدغه های جدی دارد اما در حوزه اجرا این دغدغه ها جدی گرفته نمی شود.
علیخانی افزود: جلسات متعددی درباره پروژه های مترو برگزار کردیم و اتفاق جدی آن طرف نیفتاد و پیشرفت آنچنانی نسبت به گذشته در مترو ندیدیم.
رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل و ترافیک شورای شهر تاکید کرد: شورای شهر تصویب کرد که شرکت مجتمع های ایستگاهی مترو به شرکت مترو برگردد ولی متاسفانه با وجود ابلاغ این مصوبه، مساله جدی گرفته نشد و این شرکت به مترو برنگشت.
وی با بیان اینکه در معاونت حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران کار جدی انجام نشده است، گفت: اگر کارها بر مبنای برنامه و اولویت باشد، هیچ تغییری نباید در کارها خلل ایجاد کند، ولی وقتی مسایل سلیقه ای پیش می آید، فرد بعدی می آید و کار تعطیل می شود.

*ضرورت عزم شهرداری برای تعیین تکلیف اوراق مشارکت
علیخانی تاکید کرد: با مساعدت دولت و پیگیری ها 700 میلیارد تومان فروش اوراق مشارکت انجام شد ولی 1300 میلیارد تومان از اوراق مشارکت باقیمانده است.
عضو شورای شهر تهران عنوان کرد: فرصت قانونی واگذاری این اوراق تا پایان شهریورماه است و احتمالا این فرصت را هم از دست می دهیم.

*طرح دوچرخه سواری با ایراد پلیس روبرو شد
عضو شورای شهر تهران در ادامه با اشاره به اجرای طرح دوچرخه سواری در تهران گفت: در اجرای این طرح پلیس راه ایراد ایمنی گرفته است.
وی با بیان اینکه مشخصات اجرای این طرح به کمیسیون ارائه نشده است، افزود: مشخص نیست چقدر از 180 میلیارد تومانی که برای این طرح گذاشته شد، خرج خرید 5 هزار دوچرخه انبار شده، شده است.
وی تاکید کرد: به ما گفته اند بخشی از این بودجه را صرف خرید این دوچرخه ها کرده اند ولی نمی گویند جزییات طرحشان چیست و ما نمی دانیم چقدر خرج دوچرخه سواری در تهران شده است.

*دولت 70 میلیارد ریال یارانه بلیت مترو به شهرداری بدهکار است
علیخانی در ادامه با بیان اینکه در جلسه ای که با رئیس جمهوری داشتیم، مقرر شد، یارانه بلیت مترو و اتوبوس تهران به مبلغ 70 میلیارد تومان برای امسال تامین شود، گفت: هنوز این مبلغ تامین نشده است. عضو شورای شهر تهران با بیان اینکه بلیت مترو برای هر سفر، سه هزار تومان است ولی تعرفه گرفته شده، خیلی کمتر است.
وی گفت: دولت باید سهم خود را جبران کند ولی متاسفانه این اتفاق نیفتاده است.

*آئین نامه تاکسی های اینترنتی در وزارت کشور نوشته می شود
علیخانی در ادامه با اشاره به فعالیت تاکسی هایی اینترنتی در تهران گفت: تاکسی های اینترنتی امکان خوبی است و مردم استقبال کرده اند و اخیرا در وزارت کشور آیین نامه آن نوشته می شود.
وی گفت: این شرکت ها زیر مجموعه تاکسی رانی نیستند، چند هزار خودرو فرسوده از شهرستانها به تهران آمده اند و هیچ کدام ضوابط تاکسی را ندارند.
رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای اسلامی شهر تهران ، تاکید کرد: ضمن اینکه صلاحیت رانندگان این تاکسی ها هم در هیچ مرجعی تایید نشده و مشکلاتی به وجود می آید.

*شهرداری کمیته ای برای پرداخت بدهی ها تشکیل دهد
عضو شورای شهر تهران در ادامه میزان بدهی شهرداری تهران را 50 هزار میلیارد تومان دانست و افزود: هر ماهه سود ماهانه به این مبلغ اضافه می شود.
وی عنوان کرد: قرار بود پرداخت مطالبات پیمانکاران ساماندهی شود اما بدهی پیمانکاران پرداخت نشده و آنها تجمع می کنند و حق دارند.
وی ابراز امیدواری کرد که شهرداری کمیته ای برای پرداخت بدهی تشکیل دهد و از طلبکاران تخفیف هم بگیرد.

*دریافت عوارض از بزرگراه های پایتخت قطعی می شود
افشین حبیب زاده عضو دیگر کمیسیون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران هم در این نشست در پاسخ به سوالی مبنی بر دریافت عوارض از بزرگراه پایتخت گفت: معاونت عمرانی شهرداری حدود 10 پروژه را برای سرمایه‌گذاری بخش خصوصی معرفی کرده که می توان به روش‌ های مختلف سرمایه‌ گذاری و با بهره ‌برداری از آن هزینه‌ هایی را دریافت کرد.
وی افزود: یکی از روش‌ها این است که سرمایه‌گذار در پروژه‌های بزرگ مقیاس مثل تردد از تونل‌های شهری یا بزرگراه‌ها وجهی را از مردم به عنوان عوارض دریافت کند یا مثلا در احداث پارکینگ طبقاتی نیایش، سرمایه‌گذار می تواند پس از سرمایه‌گذاری و بهره‌برداری از پروژه، هزینه دریافت کند.
حبیب‌زاده با اشاره به مشکلات مالی شهرداری، اظهار کرد: سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در پروژه‌های شهری مصوبه شورای شهر را دارد و از سوی دیگر می‌تواند به اجرای پروژه‌های بزرگ مقیاس کمک کند.
رییس کمیته عمران شورای شهر در ادامه به معرفی 10 پروژه قابل سرمایه‌گذاری از سوی بخش خصوصی پرداخت و گفت: احداث پارکینگ طبقاتی نیایش، احداث دسترسی بزرگراه شوشتری به بزرگراه رسالت و تقاطع‌های مربوطه، احداث پل عابر از دریاچه خلیج فارس به پارک چیتگر، احداث تونل شهید متوسلیان حدفاصل بزرگراه شهید صیاد شیرازی تا بزرگراه آزادگان، اجرای طرح محور نیلوفری (ساماندهی خط راه‌آهن تهران-تبریز)، احداث پارکینگ عمومی امیرکبیر در بافت فرسوده، توسعه و تکمیل مجموعه فرهنگی و تاریخی برج طغرل (منطقه20)، احداث مجموعه فرهنگی خانه شهر (میدان امام خمینی (ره) )، طرح بلوار یادگار امام (ره) حدفاصل خیابان امام خمینی (ره) تا میدان نهم دی و احداث، توسعه و تجهیز پارکینگ‌ های عمومی طبقاتی، 10 پروژه‌ای هستند که بخش خصوصی می تواند در آنها سرمایه‌ گذاری کند.

*28 پروژه در دستور کار معاونت عمرانی شهرداری تهران
حبیب زاده افزود: در حوزه عمرانی پروژه‌هایی که توسط معاونت عمرانی در دستور کار قرار دارد، 28 پروژه است که هفت مورد آن پروژه های جدید است که اکنون در مرحله تجهیز کارگاه است و 21 پروژه هم از 9 درصد تا 95 درصد پیشرفت داشته است.
وی با بیان اینکه کارشناسان کمیته عمران از حدود 500 پروژه در مناطق مختلف شهر تهران بازدید کردند، اظهار داشت: پس از بازدید از این پروژه‌ها، گزارش‌های آن توسط کارشناسان تهیه و برخی پروژه‌ها که نیاز به بررسی بیشتر داشت، جلسات آن با حضور شهرداران مناطق و مسئولان مربوطه برگزار شد.
حبیب‌زاده ادامه داد: برخی از پروژه‌ها نیز با حضور سایر اعضای شورا مثل کمیسیون شهرسازی مورد بازدید قرار گرفت که به طور نمونه می‌ توان به بازدید از گود برج میلاد اشاره کرد.
رییس کمیته نظارت شورا اضافه کرد: برخی از این بازدیدها نیز به درخواست مردم بوده که پس از بازدید، توضیحات لازم از مسئولان مربوطه اخذ شده است.

* 50 درصد اتوبوس های بی آرتی در پارکینگ ها متوقف هستند
رئیس کمیته نظارت شورای اسلامی شهر تهران در پاسخ به سوال خبرنگاران درباره وضعیت نامطلوب ناوگان حمل ‌و نقل عمومی بویژه خطوط بی آر تی، گفت: پس از گزارشات مردمی، بازدیدهای مختلفی از سامانه‌های اتوبوسرانی انجام شد.
وی گفت: حدود یک هزار و 183 اتوبوس بی آر تی داریم که در بازدیدها متوجه شدیم حدود 50 درصد آنها در سامانه‌ها متوقف شده‌اند که بخش عمده آنها به دلیل تعمیرات بود.
حبیب‌زاده با بیان اینکه برخی از این اتوبوس‌ها نیاز به تعمیرات جزئی از قبیل تعویض باتری دارند، ادامه داد: در بازدیدی که شخصا از یکی از این سامانه‌ها داشتم متوجه شدم حدود 19 دستگاه بی آر تی حدود 2 سال است که در سامانه 5 متوقف است و نیاز به تعمیر دارد.

* گودهای تهران باید تعیین تکلیف شوند
این عضو شورای شهر تهران در ادامه در پاسخ به سوالی در خصوص گود رها شده در کنار برج میلاد و خطرات احتمالی آن، اظهار داشت: کاری که ما انجام دادیم این بود که تمام افراد مرتبط با این مساله را به جلسه‌ای دعوت و نسبت به این مساله حساس کردیم.
وی با بیان اینکه ما هم گله ‌مندیم که چرا موضوع گود برج میلاد هنوز تعیین تکلیف نشده گفت: مشکل حقوقی با شخص حقوقی سرمایه‌ گذار وجود دارد که روند قطع همکاری با او ادامه دارد.
حبیب زاده افزود: معتقدیم باید هرچه سریع‌ تر مشکلات حقوقی به وجود آمده رفع شود چرا که استحکام بنا زمان مشخصی دارد.
وی افزود: اگر باز هم توجه نشود، مجبوریم دوباره مسئولان مربوطه را دعوت و با آنها اتمام حجت کنیم.

*عزم جدی شورا برای بازگشت وضعیت سرویس مدارس استثنایی به روال سابق
شهربانو امانی عضو کمیسیون عمران و حمل و نقل هم در نشست خبری اعضای کمیسیون عمران و حمل و نقل در پاسخ به این سوال که چرا شهرداری در سال های گذشته دانش آموزان استثنایی را به صورت رایگان جابه‌جا می کرد اما در لایحه جدید نرخ کرایه حمل و نقل دانش آموزان که به شورا ارائه شده است، تنها 50 درصد هزینه های آن را پذیرفته است گفت: از سال 1386 شهردار وقت تهران هزینه های جابه‌جایی دانش آموزان مدارس استثنایی را به صورت رایگان تقبل کرده است در حالیکه تا پیش از آن، هزینه های این موضوع در بودجه های دولت و آموزش و پرورش پیش بینی می شد.
وی افزود: هرچند وظیفه این کار بر عهده شهرداری نیست اما اعضای شورای شهر تهران عزم جدی دارند که همانند سال‌های گذشته شهرداری تهران وظیفه جابه‌جایی این افراد را بر عهده بگیرد.
وی تاکید کرد: معتقدم در بررسی این لایحه (فردا)، اعضای شورای شهر تهران به بازگشت این موضوع به روال سابق رای مثبت خواهند داد.
تهرام/7244//1348
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.