محمود پوردیوان‌ بیگی‌ مقدم روز پنجشنبه در آیین بزرگداشت استاد «رضا عبداللهی »، محقق و ترانه سرای کشور و شهرستان دماوند که با حضور علاقمندان عرصه هنر و مسئولان شهرستان در فرهنگسرای کوثر این شهرستان برگزار شد، اظهار داشت: حضور اساتید و پیشکسوتان عرصه هنر را در ارتقا سطح علمی جامعه موثر است و تجلیل از پیشکسوتان عرصه هنر و ادبیات فارسی تاثیر بسزایی در الگوسازی نسل جوان دارد.
وی ادامه داد : شهرستان دماوند در هفته فرهنگی حدود 36برنامه متنوع در پنج شهر این شهرستان برگزار کرد.
رئیس ارشاد دماوند اضافه کرد:برپایی نمایشگاه دستاوردهای اقوام ایرانی، شب شهر دماوند، تقدیر از مولفان و اندیشمندان عرصه هنر و فرهنگ شهرستان که در کشور جایگاه ویژه ایی دارند، نمایشگاه کتاب مولفان شهرستان، کارگاه های علمی و ... از جمله برنامه های شاخص بوده است.
وی بیان کرد: طی چهارسال گذشته توانستیم در عرصه های مختلف همچون تئاتر، هنرهای تجسمی، ادبی، موسیقی و ... موفقیت های خوبی کسب کنیم و ثمرات خوبی نیز داشته اما باید درون مایه و محتوا را نیز تقویت کنیم.
مقدم با اشاره به اینکه ادبیات خمیرمایه دیگر هنرها است، گفت: نقل شیرین فرهنگ و هنر کشور از ادبیات نشات می گیرد و هنرهایی همچون موسیقی، شعر، تئاتر و دیگر هنرها برگرفته از ادبیات است.
رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان دماوند تصریح کرد: یکی از موضوعات مهم در ادبیات، مولوی و مولانا شناسی است چرا که می توان حوزه اخلاق را به تصویر کشید.
وی حضور پیشکسوتان عرصه ادبیات را در غنی بخشی جایگاه فرهنگ و هنر شهرستان موثر خواند و گفت: استاد عبداللهی از جمله اساتید برجسته ادبیات کشور و افتخاری برای شهرستان دماوند هستند که امید است بیش از گذشته جوانان دماوندی را حامی باشند.
این مقام مسئول با بیان اینکه در شهرستان دماوند حدود 80 اثر توسط مولفان شهرستان به رشته تحریر درآمده است، افزود: حمایت استادان پیشکسوت شهرستان می تواند با کمک انجمن ادبی دماوند که در سطح منطقه فعال است، حوزه فرهنگ و ادب منطقه را بیش از گذشته غنی کند.
لازم به ذکر است، «رضا عبداللهی» شاعر، محقق و ترانه‌سرای ارزنده کشور و شهرستان دماوند با پیشینه‌ای غنی در حوزه ادبیات، متولد سال 1330 در تهران است که از همان دوران کودکی و مقطع دبستان عشق و علاقه به ترانه و شعر در وجودش مشهود گردید.
خودش در این‌باره می‌گوید : علاقه‌ام به ادبیات ، شعر و ترانه‌سرایی از دوران دبستان آغاز شد و دیگر علاقه‌مند شدم .
در کنار سالها شاعری، بیست ساله بودند که نخستین ترانه ایشان به نام «دیگه عاشق نمیشم» ساخته و از طریق صدا و سیما پخش شد .
ترانه‌های شاخصی از ایشان توسط خوانندگان و هنرمندان ارزنده و به نام کشور نظیر شادروان مازیار، ناصر عبداللهی، علیرضا عصار، بیژن خاوری ، قاسم افشار و ... اجرا شده است .
این استاد ارزشمند کشور دارای سوابقی همچون موسس کانون‌های ادبی سازمان فرهنگی-هنری شهرداری (پیش از تاسیس سازمان در معاونت اجتماعی شهرداری تهران )، کارشناس شعر و داستان در دانشکده هنر ( دانشگاه شاهد )، مسئول صفحه شعر روزنامه جهان اسلام، مسئول کانون ادبی شرکت مخابرات ایران، دبیر اول یادمان سپیده کاشانی، دبیر اولین جشنواره ملی ادبی سرزمین محبوب من، داور جشنواره ادبی یاد و یادگار، داور هفدهمین‌جشنواره سراسری سروده‌‌های بسیج دانش‌آموزان و ... بوده است.
'در حاشیه سکوت'، 'گزیده ادبیات معاصر'، 'با تمام خستگی لبخند داشت'، 'گریه برای چشمان تو زود است'، 'اگر بار گران بودیم، رفتیم'، و.‌‌... از جمله شعرهای سروده شده توسط این استاد است.
تهرام/7246/ 1539
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.