شماره هفتاد و نه فصلنامه فرهنگی، هنری، سیاسی و اجتماعی "حضور" ویژه زمستان 90 در چهار بخش مقالات، گفتگوها، ادب و هنر، اخبار و گزارش ها منتشر شد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران، سخنرانی حجت الاسلام و المسلمین محمدعلی انصاری با عنوان چرا جامعه روحانیت مبارز از افرادی مانند شجونی تبری نمی جویند، مصاحبه با محمد مجاهدی از آلمان با عنوان اگر امام را دوست داریم، مصاحبه با دکتر محمد هشام سلطان از اردن با عنوان انقلاب های ظلم ستیز از جمله مقالات شماره 76 مجله حضور است.
"اشارت ها و بشارتهای احمد" به قلم دکتر منوچهر اکبری ،" جایگاه پیامبر اکرم(ص) در نظام هستی از منظر عرفانی امام خمینی" به قلم حسین صالحی مالستانی، "نگاهی به اندیشه سیاسی امام خمینی در بیداری ملتها" به قلم سیدحسن احمدی نژاد بلخی، "کارکردهای اجتماعی عزاداری امام حسین علیه السلام" از سیدمحمد علی موسوی و "روایتی ساده از استاد" به قلم داود رضایی چراتی از دیگر مطالب این فصلنامه می باشد.
دکتر منوچهر اکبری در مقاله "اشارت ها و بشارتهای احمد" که به تشریح و بررسی یکی از مصاحبه های مرحوم حجت الاسلام و المسلمین سید احمد خمینی پرداخته می نویسد: یکی از ویژگی های اخلاقی که خانواده امام از امام به ارث برده اند تواضع، افتادگی و فروتنی است. جایگاهی که مرحوم حاج احمدآقا داشت، شاید برای هیچ کس در عالم تکرار نشود. نمی دانم مادر ایام کی روح الله دیگری می زاید و در کنارش احمدی صادق می گمارد، تا با نفس های پاک آن مسیح جانبخش مأنوس باشد. اما با آن همه شأنی که داشت در برابر ولی نعمت خویش یعنی مردم واقعاً متواضع بود. فلسفه ارادت طرفینی امام به مردم و علاقه وافر مردم به امام را خدمت به اسلام و کسب رضایت خدا می دانند.
سید محمد علی موسوی در مقاله ای با عنوان "کارکردهای اجتماعی عزاداری امام حسین علیه السلام با تکیه بر اندیشه های امام خمینی و امیل دورکیم" می نویسد: امام خمینی و امیل دورکیم بر این باورند که مناسک مذهبی کارکردهای اجتماعی فراوانی دارد بگونه ای که برگزاری هر بار مراسم دینی در سال، ماه یا هفته، یک کارکرد عام و یک کارکرد خاص بر جای می گذارد. کارکرد عام، ایجاد، گسترش و تعمیق حقایق و ارزشهایی است که هر سال جامعه بدان نیاز دارد مانند مصالح عمومی و ترک مفاسد اجتماعی. کارکرد خاص، می تواند راههای برون رفت از پدیده ها و آسیب های نوظهوری باشد که در جهت حفظ، گسترش و تعمیق همان دو نیاز اساسی یاد شده.
"جایگاه پیامبر اکرم(ص) در نظام هستی از منظر عرفانی امام خمینی" از حسین صالحی مالستانی نیز می گوید: برخی از حقیقت وجودی رسول اکرم(ص) به عنوان جوهر و حقیقت نبوت یاد کرده و حقیقت محمدیه را به "کتاب مبین" تعبیر نموده اند که آیات حکمت و معرفت در آن درج گردیده است. در وجه دیگر، وجود رسول الله(ص) را بعینه صراط مستقیم دانسته اند، که رسیدن به معرفت حق تعالی جز از طریق معرفت به حقیقت ممکن نیست. طبق بیان امام خمینی ذات مقدس حق تعالی در مقام احدیت به اسم اعظم الله تجلی نموده وانگهی در مرآت و آینه عقل اول، حقیقت محمدیه تجلی نمود.
در بخش گزارش ها نیز همایش اندیشه های امام خمینی و شهید صدر و گزارش چند نشست دانشجویی و گزارشی درباره مرحوم دکتر محمود بروجردی با عنوان آرامش و تبسم و ترجمه متن چند نامه خارجی آمده است.
مکتب جامع عنوان میزگردی با حضور حجت الاسلام و المسلمین جابر جویر و دکتر نزار جعفر از کویت است، مصاحبه با "سید عبدالطیف از نیجریه با عنوان پیمودن راه امام خمینی، پیشرفت های ایران مصاحبه با "حیدرعلی از سریلانکا"، چند قطعه شعر با نام های "بیا" از "فهیمه صابریان"، گزیده ای که خدا برگزیده می آید از "نصراله مردانی"، باده روحانی از "شهید اسماعیل موذنی" و معرفی کتاب از جمله مطالب دوره زمستان 90 این مجله است.
فصلنامه تخصصی حضور که موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(س) صاحب امتیاز آن است دکتر "حمیدانصاری" مسوولیت مدیرمسوول و سردبیری آن را برعهده دارد و دکتر "منوچهر اکبری" نیز قائم مقام سردبیر و مدیر داخلی آن است. حمید انصاری، علی محمد بشارتی، محمدعلی خسروی، فیروز دولت آبادی، منوچهر اکبری، محمد مقدم، نجفقلی حبیبی، سهراب هادی و ابوالفضل مروی نیز عضویت هیئت تحریریه این فصلنامه را برعهده دارند.
فصلنامه حضور با سابقه بیست ساله از دیرپاترین مجلات تخصصی محسوب می شود که بدون وقفه و به طور منظم و همراه ویژه نامه های مختلف منتشر شده است.