واکنش روسای جمهور کنونی و سابق آمریکا به نتایج انتخابات میان دوره ای کنگره جالب است.

به گزارش جماران به نقل از خبرگزاری فرانسه، در حالی که «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا پس از اعلام نتایج مجلس سنا در پی برگزاری انتخابات میان دوره ای کنگره خودش را در موضع قوی تر می بیند، «دونالد ترامپ» مدعی تلقب شده است.

پس از آن دموکرات ها موفق شدند در ایالت «نوادا» پیروز شده و اکثریت را در مجلس سنا حفظ کنند بایدن گفت که پیروزی غیرقابل انتظار دموکرات ها در انتخابات میان دوره ای مجلس سنا وی را در موضع قوی تر قرار می دهد. 

وی افزود: احساس می کنم که در وضع خوبی هستم و به دو سال آینده خوشبین ترم.

 در همین حال، ترامپ از تقلب در انتخابات میان دوره‌ای کنگره در آریزونا خبر داد و به دموکرات‌ها به شدت حمله کرد.

«دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور سابق آمریکا مدعی شد که «بلیک مسترز» نامزد جمهوری‌خواه در انتخابات مجلس سنا به دلیل «تقلب» در آریزونا شکست خورد.

ترامپ در پلتفرم تراث سوشال (Truth Social) خود نوشت: «آنها دوباره در حال کار هستند؛ دستگاه‌های رأی‌دهی در تعداد زیادی از شعب کار نکرد و مردم مجبور شدند ساعت‌ها در صف منتظر بمانند، سپس خسته شدند... و هزاران نفر از صف‌های رای گیری خارج شدند.»

ترامپ با اشاره به ادعاهای خود مبنی بر اینکه کارگران حامی دموکرات‌ها درگیر جمع آوری آرا برای تحویل آریزونا به «جو بایدن»، رئیس جمهور بودند، اظهار داشت: «این یک کلاهبرداری و تقلب در رأی گیری است و هیچ تفاوتی با پر کردن صندوق های رأی ندارد.»

مسترز، نامزد شکست خورده جمهوری خواه نیز روز جمعه در گفتگو با «تاکر کارلسون»، خبرنگار فاکس نیوز، شکست مبارزات خود در آریزونا را ناشی از شمارش اشتباه آرا و امتناع رهبر جمهوری خواهان «میچ مک کانل» از تأمین بودجه کافی برای مبارزات انتخاباتی دانست.

با پیروزی مجدد سناتور کاترین کورتز ماستو در ایالت نوادا، دموکرات‌ها توانستند اکثریت خود را در مجلس سنای ایالات متحده حفظ کنند؛ خبری که جو بایدن، رئیس جمهور این کشور را که بر اساس آخرین نظرسنجی‌ها محبوبیتش کاهش یافته، آسوده‌ خاطر کرد.

با این وجود، ادامه شمارش آرای انتخابات میان دوره‌ای نشان می‌دهد که در مجلس نمایندگان «احتمالا» بخت یار جمهوریخواهان باشد؛ اگرچه که شمارش آراء در ایالت لیبرال کالیفرنیا نیز همچنان ادامه دارد.

بر اساس نتایج اعلام شده، تا این مرحله سرنوشت ۴۱۲ کرسی از ۴۳۵ کرسی مجلس نمایندگان و ۹۸ کرسی از مجموع ۱۰۰ کرسی مجلس سنا مشخص شده است:

در سنا، دموکرات‌های صاحب ۵۰ و جمهوریخواهان ۴۸ کرسی شده‌اند و در مجلس نمایندگان، جمهوریخواهان با کسب ۲۱۱ کرسی در مقابل دموکرات‌ها با ۲۰۴ کرسی پیشتازند. برای رسیدن به اکثریت در مجلس نمایندگان این کشور، هر حزبی که بتواند ۲۱۸ کرسی را از آن خود کند، پیروز است.

برای تعیین «نتیجۀ قطعی» وضعیت احزاب در مجلس سنای آمریکا باید تا ماه دسامبر صبر کرد؛ چراکه در ایالت جورجیا هیچکدام از دو نامزد نتوانستند بیش از ۵۰ درصد از آرای ریخته شده به صندوق‌ها را برای راهیابی به سنا به دست بیاورند و به این ترتیب رافائل وارنوک و هرشل واکر باید بار دیگر در ۶ دسامبر (۲۵ آذر) در دور دوم این رقابت شرکت کنند.

سرنوشت انتخابات فرمانداران ایالت‌ها

در جریان انتخابات سه‌شنبه ۸ نوامبر، فرمانداران ۳۶ ایالت از ۵۰ ایالت آمریکا نیز انتخاب شدند؛ یعنی افرادی که قدرت قابل توجهی در تصمیم‌گیری و قانونگذاری‌های ایالتی مثلا در موضوعاتی همچون سقط جنین و مقررات زیست محیطی دارند. شمارش آرا در این بخش همچنان ادامه دارد و تا این مرحله، در مجموع ۲۵ فرماندار از حزب جمهوریخواهان و ۲۳ فرماندار از حزب دموکرات انتخاب شده‌اند.

نتایج شمارش آرای انتخابات فرمانداران همچنین نشان داد که ایالات متحده توانسته برای اولین بار دارای ۱۲ فرماندار زن شود که رکورد جدیدی در تاریخ این کشور است؛ رکورد قبلی ۹ فرماندار زن بود که در سال ۲۰۰۴ میلادی به ثبت رسید.

در پی انتشار خبر حفظ اکثریت دموکرات‌ها در مجلس سنای آمریکا، چاک شومر رهبر این حزب در سنا اعلام کرد: «آمریکا نشان داد که ما به دموکراسی ایمان داریم و اینکه ریشه‌های دموکراسی در کشورمان بسیار عمیق و محکم است.»

تداوم کنترل دموکرات‌ها بر سنا به این معنی است که آنها همچنان می‌توانند نامزدهای بایدن برای مناصب کلیدی همچون قضات فدرال را تایید کنند. همچنین اگر طی دو سال پیش‌رو کرسی در دیوان عالی خالی شود (که اکنون در اختیار اکثریت محافظه‌کار است)، می‌توان انتظار داشت که این بار یک قاضی دارای دیدگاه دموکرات یا نزدیک به این حزب منصوب گردد که خبر خوبی بویژه برای مدافعان حق سقط جنین است.

جمهوریخواهان وعده داده‌اند که در صورت دستیابی به اکثریت در کنگره آمریکا، مانع از اجرای سیاست‌های آب و هوایی بایدن شوند، کاهش‌های مالیاتی مصوب دولت ترامپ در سال ۲۰۱۷ میلادی را دائمی کنند و تحقیقاتی را دربارۀ فعالیت‌های دولت بایدن همچنین دربارۀ پسرش که با اوکراین و چین معاملات تجاری داشته، آغاز کنند.

 

آرزوی اردوغان برای پیروزی جمهوریخواهان

رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه می‌گوید اگر جمهوری‌خواهان بتوانند کنترل مجلس سنای ایالات متحده را به دست بگیرند، ترکیه راحت‌تر می‌تواند فرآیند خرید جنگنده‌های اف-۱۶ را از آمریکا تکمیل کند. 

به گزارش رویترز ترکیه در ماه اکتبر درخواست خود برای خرید ۴۰ فروند جنگنده اف-۱۶ را به شرکت لاکهید مارتین ارسال کرده است. همچنین آنکارا خواستار نوسازی حدود ۸۰ جنگنده خود را برای این شرکت آمریکایی ارسال کرده و مذاکرات فنی میان دو طرف همچنان ادامه دارد. 

این درخواست در حالی ارسال شده که کنگره آمریکا باید در نهایت این فروش‌ها را تایید کند و آنکارا نگران است روابط نه چندان مطلوب برخی از شخصیت‌های حزب دموکرات و تاکید آنها بر مسائل حقوق بشری بر تایید نهایی این قرارداد سایه افکند. 

آقای اردوغان، روز شنبه ۱۲ نوامبر، در پروازی از ازبکستان به ترکیه به خبرنگاران گفت: «من امیدوارم ماه آینده سرشار از خبرهای خوب برای ما باشد و بتوانیم مسیر بسیار مثبتی را در خصوص خرید اف-۱۶ طی کنیم.»

رئیس جمهوری ترکیه در ادامه افزود: «اگر جمهوری‌خواهان بتوانند اکثریت را در مجلس سنا به دست بیاورند، اوضاع برای ما بسیار راحت‌تر خواهد شد.»

این اظهار نظر صریح و علنی اردوغان و ابراز امیدواری او برای پیروزی جمهوری‌خواهان در مجلس سنا در حالی مطرح می‌شود که طبق آخرین شمارش‌ها دموکرات‌ها از بخت بیشتری برای کسب اکثریت مجلس سنا برخوردارند. 

موضوع فروش جنگنده‌های اف-۱۶ به ترکیه در هر دو حزب آمریکا منتقدان و حامیانی دارد. باب منندز، رئیس دموکرات کمیته روابط خارجی سنا آمریکا که همواره از منتقدان سیاست‌های حقوق بشری ترکیه بوده می‌تواند یکی از موانع جدی آنکارا برای نهایی کردن این قرارداد به شمار آید. 

اردوغان در ماه سپتامبر گفته بود که در ملاقات با دو سناتور آمریکایی در نیویورک، بازخورد مثبتی در خصوص حمایت احتمالی آنها از فروش اف-۱۶ دریافت کرده است. همچنین سخنگوی اردوغان اخیرا ابراز امیدواری کرده بود که این خریدها تا اوایل سال آینده تکمیل شود.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.