دیپلمات‌های اروپایی در مورد تأثیر تحریم‌های بیشتر بر روسیه تردید دارند. دلیل این تردید وجود اختلافات سنتی میان کشورهای اروپایی در مورد روسیه است. برخی اعضا اتحادیه اروپا بر این باورند که افزایش فشار سبب ایجاد مقاومت سخت تری توسط روسیه خواهد شد اما برخی دیگر موضع سرسختانه تری دارند.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران به نقل از خبرگزاری رویترز، برخی دیپلمات ها در بروکسل گفتند که بعید است که درخواست لندن از اتحادیه اروپا برای اعمال تحریم های جدید علیه روسیه به مانند تحریم های آمریکا که اخیرا به دلیل حمله به یک جاسوس سابق روسیه در انگلیس اعمال کرده است، مورد استقبال قرار گیرد.

دولت انگلیس به دلیل تلاش دولت روسیه برای مسموم کردن یک جاسوس روسی تبار در این کشور به نام «سرگئی اسکریپال» خواستار تشدید تحریم‌ها علیه دولت روسیه شده بود.

«جرمی هانت»وزیر امور خارجه انگلیس در جریان دیدار اخیر خود از آمریکا گفته بود که اتحادیه اروپا به دلیل حمله عوامل روسیه با عامل اعصاب به آقای اسکریپال در شهر «سالزبری» باید فشار را بر روسیه بیشتر کند. در حالی که غرب دولت روسیه را به دلیل این حمله سرزنش می کند، مقام‌های کرملین دست داشتن در این عملیات را نمی پذیرند.

با همه این احوال، دیپلمات‌های اروپایی در مورد تأثیر تحریم‌های بیشتر بر روسیه تردید دارند. دلیل این تردید وجود اختلافات سنتی میان کشورهای اروپایی در مورد روسیه است. برخی اعضا اتحادیه اروپا بر این باورند که افزایش فشار سبب ایجاد مقاومت سخت تری توسط روسیه خواهد شد اما برخی دیگر موضع سرسختانه تری دارند.

رویترز به نقل از دیپلماتی که از او نام نبرده می نویسد: «راه چاره‌ای نیست. ایتالیا و اتریش و حتی خود فرانسه تمایل بسیاری به تجارت با روسیه دارند.»

وضع هر گونه تحریم تازه‌ای علیه روسیه، نیاز به یکپارچگی میان ۲۸ عضو اتحادیه اروپا دارد.

 تحریم‌های اقتصادی کنونی اتحادیه اروپا علیه روسیه به دلیل نقش این کشور در بحران اوکراین که به مرگ ۱۰ هزار تن انجامید، تا آخر ماه ژوئن معتبر است. اروپا همچنین روابط بازرگانی خود با شبه جزیره «کریمه» که روسیه آن را در سال ۲۰۱۴ به خاک خود الحاق کرد، محدود کرده است.

اتحادیه اروپا در اواخر ماه ژوئیه شش مورد دیگر را به دلیل دخالت در بحران اوکراین به سیاهه شرکت‌ها و نهادهای تحریم شده روسیه افزود و دارایی‌های آنها را در قاره سبز بلوکه کرد. دیپلمات‌های اروپایی گفته اند که شمار این نهادها در ابتدا هشت تا بود، اما نام دو تا از آنها با مخالفت آلمان و ایتالیا برداشته شد زیرا این کشورها نگران تخریب روابط بازرگانی خود با روسیه بودند.

دیپلمات دیگری در این زمینه به رویترز می گوید: «این بحث‌ها نشان می دهد که محدودیت‌های روشنی در اقدام‌های تحریمی ما علیه روسیه وجود دارد. شاید بتوان نام یکی دو تا شرکت و نهاد روسی دیگر را این طرف و آن طرف پیدا کرد و به سیاهه تحریمی‌ها افزود، اما ظرفیتی برای گسترش تحریم‌ها وجود ندارد.»

 یورونیوز نیز گزارش داد که به جز ماجرای اسکریپال و موضوع اوکراین، جنگ سوریه نیز روابط غرب با روسیه را دچار بحران کرده است، زیرا دو طرف در سوریه عملا در برابر هم صف آرایی کرده اند. نقش ناتو، مسائل امنیتی و کارنامه حقوق بشری روسیه نیز از عوامل تخریب روابط میان بروکسل و مسکو به شمار می روند.

روز چهارشنبه «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهوری روسیه از آخرین مورد تحریم‌های اعلامی آمریکا علیه کشورش انتقاد کرد، تحریمی که به گفته وزیر اقتصاد روسیه به تضعیف روبل و کاهش آهنگ رشد اقتصادی این کشور منجر شده است.

مسئولان اتحادیه اروپا در واکنش به اظهارات هانت در واشنگتن، اعلام کردند که انگلیس هنوز هیچ پیشنهاد عینی در زمینه افزایش تحریم‌ها علیه روسیه به آنها نداده است. به گفته آنها، انگلیس می تواند پیشنهاد عملی خود را هنگام نشست اعضا اتحادیه در پایان ماه جاری میلادی در اتریش ارائه دهد.

وزیر خارجه انگلیس پس از آن که واشنگتن در مورد کالاهای روسی در پیوند با موضوع امنیت ملی آمریکا اعلام تحریم کرد، در مورد همراهی اروپا اظهار نظر کرده بود. دولت آمریکا همچنین وعده داد که تدابیر سخت تری در مورد روسیه وضع خواهد کرد مگر آن که این کشور در مورد استفاده نکردن از سلاح شیمیایی «تضمینی باورپذیر» بدهد.

بعد از ماجرای اسکریپال، بسیاری از کشورهای عضو اتحادیه اروپا دیپلمات‌های خود را از مسکو فرا خواندند اما با نبود همراهی برخی کشورها از جمله یونان و مجارستان، تصمیم گیری در مورد هر گونه اقدام دیگری متوقف شد.

در این میان اتریش وضعیت خاصی دارد. این کشور غربی که عضو ناتو هم نیست، بر خلاف بیشتر کشورهای اروپایی می خواهد بی‌طرف بماند. به نظر می رسد این کشور قصد دارد در ماجرای اختلاف اروپا و روسیه نیز نقش میانجی یا بی‌طرف را بازی کند.

اتریش از ابتدای ماه ژوئیه تا پایان دسامبر ۲۰۱۸ میلادی به مدت شش ماه رئیس دوره‌ای شورای اتحادیه اروپاست.

پرسشی که باقی می ماند این است که آیا ولادیمیر پوتین هم با شرکت کردن در مراسم عروسی وزیر خارجه اتریش در چند روز پیش، در پی بهبود روابط خود با دولت وین است یا نه؟

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.