رویترز به نقل از برخی منابع مدعی شد دولت ترامپ در تلاش است برای مقابله با ایران٬ ائتلافی با حضور عربستان، امارات، قطر، بحرین، عمان، کویت، مصر و اردن تشکیل دهد.

 

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران، خبرگزاری رویترز گزارش داد برخی مقامات عربی و آمریکایی از تلاش بی سر و صدای دولت ترامپ برای تشکیل یک ائتلاف جدید امنیتی و سیاسی با 6 کشور عرب حوزه خلیج فارس، مصر و اردن با هدف مقابله با گسترش نفوذ ایران در منطقه خبر دادند.

به گفته 4 منبع، کاخ سفید می‌ خواهد همکاری‌ های خود با کشورهای مذکور در زمینه‌ های دفاع موشکی، تمرینات نظامی، مبارزه با تروریسم و دیگر مسائل مانند تقویت روابط اقتصادی و دیپلماتیک منطقه‌ ای را تقویت کند.

این طرح که مسئولان کاخ سفید و خاورمیانه آن را «ناتوی عربی» نامیده اند، احتمالا منجر به افزایش تنش‌ ها میان آمریکا و ایران خواهد شد؛ دو کشوری که از زمان روی کار آمدن دونالد ترامپ با افزایش تنش ها مواجه شده اند.

به گفته منابع مختلف، دولت ترامپ امیدوار است که درباره این ائتلاف که موقتا «ائتلاف استراتژیک خاورمیانه» خوانده می‌ شود، در نشستی که قرار است روزهای 13-12 اکتبر در واشنگتن برگزار شود، بحث و گفت‌ و گو شود.

کاخ سفید نیز تایید کرده چند ماهی است که در حال بررسی طرح تشکیل این ائتلاف با شرکای منطقه‌ ای خود است.

یک منبع آمریکایی گفت مسئولان عربستانی طرح تشکیل این ائتلاف را کمی پیش از سفر سال گذشته ترامپ به عربستان ارائه کردند؛ سفری که طی آن درباره توافقنامه بزرگ تسلیحاتی توافق هایی حاصل شد اما پیشنهاد تشکیل ائتلاف راه به جایی نبرد.

منابعی در برخی کشورهای عربی شرکت کننده در این ائتلاف نیز اعلام کردند که در جریان از سرگیری تلاش‌ ها برای فعال شدن این طرح بوده‌ اند. مقامات کشورهای احتمالی شرکت کننده در این ائتلاف به درخواست رویترز برای اظهارنظر در این خصوص پاسخی ندادند.

یکی از سخنگویان شورای امنیت ملی کاخ سفید با تایید هدف این ائتلاف برای مقابله با ایران، از تایید میزبانی ترامپ از چنین نشستی در ماه اکتبر خودداری کرد و اعلام کرد که هنوز مطمئن نیست که آیا این طرح تا اواسط اکتبر تکمیل خواهد شد یا نه.

در گذشته طرح‌ های مشابه دیگری از سوی دولت‌ های آمریکا برای توسعه ائتلاف رسمی تر با متحدان عربی و حوزه خلیج فارس ناکام ماندند.

این ائتلاف بر همکاری دولت ترامپ با دو کشور عربی حوزه خلیج فارس یعنی عربستان و امارات علیه ایران متمرکز خواهد بود.

در همین خصوص یک مقام ارشد ایرانی به رویترز گفت: «آمریکایی‌ ها و متحدانشان در منطقه به بهانه ایجاد ثبات در خاورمیانه به تنش‌ ها دامن می‌ زنند.» او گفت که این اقدامات «نتیجه‌ ای غیر از گسترش شکاف‌‌ ها میان ایران، متحدانش در منطقه و کشورهای عربی تحت حمایت آمریکا نخواهد داشت.»

بزرگ ترین مانع در برابر این ائتلاف احتمالی، تنش 13 ماهه میان عربستان و امارات علیه قطر است. کشورهای عربی، قطر را به حمایت از تروریسم متهم کرده اند، اتهامی که قطر آن را تکذیب می کند.

روابط قطر با ایران هم‌ چون گذشته است و حاضر نشده مثل چند کشور دیگر عربی، این روابط را قطع کند. در همین حال قطر میزبان بزرگ‌ ترین پایگاه هوایی آمریکا در منطقه است.

یک منبع آمریکایی در خصوص این تنش ابراز نگرانی کرده است.

از ابتدای آغاز به کار دولت ترامپ، که با شعار «اول آمریکا» به ریاست‌ جمهوری رسید، روابط واشنگتن با ناتو با تنش هایی روبرو بوده است. ترامپ مرتب از این ائتلاف نظامی انتقاد کرده است از جمله بابت این‌که سهمشان از بودجه‌ های نظامی لازم را نمی‌ پردازند.

تنش‌ها میان آمریکا و ایران از زمان خروج دولت ترامپ از توافق هسته‌ ای شدت گرفته است و هر دو طرف در این مدت بارها یکدیگر را تهدید کرده‌ اند؛ در همین حال اروپا مخالف خروج آمریکا از برجام بوده؛ تصمیمی که به افزایش تنش‌ ها بین ایران و آمریکا منجر شده است.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.