پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران -تهران

تحلیل بلومبرگ از سفر بی نتیجه پومپئو به کره شمالی؛

«ماموریت غیرممکن» وزیر خارجه آمریکا در پیونگ یانگ

سومین سفر وزیر خارجه آمریکا به کره شمالی بدون هیچ پیشرفتی در تلاش برای اجرای سندی که بدون هیچ برنامه ای بین اون و ترامپ امضا شد، به پایان رسید.

 

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران، بلومبرگ گزارش داد «مایک پومپئو» وزیر خارجه آمریکا امروز شنبه بدون هیچ پیشرفتی در تلاش برای پیاده سازی توافق «کیم جونگ اون» رهبر کره شمالی با «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا پیونگ یانگ را ترک کرد.

پومپئو دو روز با مقامات بلند پایه کره ای به رهبری «کیم یونگ چول» مشاور ارشد کیم جونگ اون در خصوص پاره ای از مسائل از زرادخانه هسته ای کره شمالی گرفته تا تضمین امنیت آمریکا گفت و گو کرد. مشخص نیست که وزیر خارجه با کیم جونگ اون همچون دو سفر قبلی خود به پیونگ یانگ ملاقات کرده است یا خیر.

قرار بود پومپئو در ساعت 6:30 صبح به وقت محلی وارد توکیو شود. او امروز صبح اول وقت نیز تلفنی با ترامپ صحبت کرد و انتظار می رفت همکاران ژاپنی و کره جنوبی خود را نیز در جریان نتایج سفرش قرار داده باشد.

سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا گفته است که کشورش بر سر خلع سلاح اتمی کره شمالی «بسیار مصر» است.

این سومین سفر پومپئو به کره شمالی برای ملاقات با مقام‌ های این کشور است اما بالاترین سطح دیدار مقامات آمریکایی و کره شمالی از زمان دیدار ترامپ و کیم جونگ اون در تاریخ 12 ژوئن در محسوب می شود. پس از آنکه رهبران دو کشور سندی را امضا کردند که در آن هیچ برنامه دقیقی برای برچیدن زرادخانه هسته ای کره شمالی ارائه نشده است، وزیر خارجه اکنون به شدت تحت فشار قرار گرفته است تا یک برنامه مشخص تر خلع سلاح را ارائه کند.

ترامپ اعلام کرده است که کره شمالی «دیگر تهدید هسته ای نیست» و گفت که آمریکایی ها می توانند به راحتی بخوابند حتی اگر این کشور 60 بمب هسته ای و موشکی در اختیار داشته باشد که بتواند به آمریکا برسد.

"«استفن نیگی» استاد ارشد دانشگاه بین المللی مسیحی در توکیو گفت: «ترامپ سعی کرد این را به عنوان یک معامله به سرعت قابل دستیابی برای خلع سلاح هسته ای معرفی کند و در حال حاضر به پومپئو و تیم اش ماموریت غیرممکنی محول شده است؛ در حالی که هیچ وجه مشترکی با پیونگ یانگ وجود ندارد.»

پیش از دیدار پومپئو با کیم یونگ چول، اختلاف نظرهایی میان دو طرف وجود داشت. وزیر خارجه کره شمالی اعلام کرد که پومپئو پس از بحث «بسیار جدی» در روز گذشته شب خوب نخوابیده است، وزیر خارجه به او اطمینان داد که این طور نبوده و او خوابیده است.

سپس کیم یونگ چول گفت که مسائل دیگری وجود دارد که باید موضع گیری ها در خصوص آنها مشخص شود. پومپئو پاسخ داد: «چیزهایی هست که ابتدا باید از طرف شما روشن شود.»

پومپئو در حالی که در مسیر پیونگ یانگ بود، یک یادداشت محتاطانه ای نوشت و در آن گفت که امیدوار بود تا جزئیات برخی از تعهدات کیم جونگ اون را تکمیل کند. پیش از ورود، او همچنین در صدای توئیتی گفت که او امیدوار است که «خلع سلاح هسته ای کره شمالی نهایی شود و به نتیجه برسد». اکنون این سوال مطرح می شود که آیا دولت اهداف بلند مدت خود را «خلع سلاح کامل، قابل تایید و غیر قابل بازگشت» می داند.

انتظارات از این سفر در روزهای اخیر با انتشار گزارش هایی افزایش یافت که نشان می دهد کره شمالی پیش از دیدار با ترامپ به تولید سلاح هسته ای خود ادامه داده است. گزارش های منتشر شده توسط محققان مستقل و سازمان های رسانه ای از تلاش های گسترده برای افزایش تولید سوخت، ساخت لانچرهای موشکی بیشتر و گسترش یک کارخانه تولید موشک موتور خبر می دهند.

نیگی گفت: «پومپئو با انتشار توئیت اش تلاش کرد حرکت دیپلماتیک برای ادامه مذاکرات را حفظ یا تقویت کند، خطوط اعتماد و ارتباطات را توسعه بخشد و امتیازاتی از پیونگ یانگ بگیرد.

آمریکا همچنین تلاش می کند که بقایای سربازان آمریکایی ای را که تقریبا 70 سال پیش در کره شمالی مفقود شده اند، پس بگیرد. براساس برآوردهای وزارت دفاع، کره شمالی بقایای حدود 200 نفر از میان 5300 پرسنل نظامی امریکایی ای را که از زمان جنگ کره جنوبی مفقود شده بودند، هنوز در اختیار دارد.

در میان هیئت اعزامی پومپئو، شماری از مذاکره کنندگان کره شمالی از جمله «آلیسون هوکر» مقام شورای امنیت ملی، «اندی کیم» افسر اطلاعات مرکزی و «سونگ کیم» سفیر آمریکا در فیلیپین حضور داشتند.

این سفر در آغاز سفر یک هفته ای ترامپ صورت گرفت که با سفر به هانوی، ابوظبی و بروکسل ادامه می یابد. در بروکسل، پومپئو قرار است ترامپ را در اجلاس سالانه ناتو همراهی کند.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.