تحلیلگران تردید دارند که آمریکا بتواند صادرات نفت ایران را حتی به نصف برساند؛ چه برسد به اینکه بخواهد آن را به صفر برساند!

 

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران، شبکه تلویزیونی سی‌ ان‌ بی‌ سی گزارش داد: هشدار کارشناسان در خصوص تهدید برخی مقامات آمریکایی از جمله رئیس جمهور این کشور برای به صفر رساندن صادرات نفت ایران ادامه دارد. بسیاری نیز این تهدید را غیر اجرایی خوانده اند.

در تازه ترین مورد، یکی از موسسات وابسته به «بانک آو امریکا» که دومین بانک بزرگ آمریکا محسوب می‌ شود، هشدار داد که اگر واشنگتن بتواند تا ماه نوامبر (آبان) فروش نفت ایران را به صفر برساند، بهای نفت ممکن است به بیش از 120 دلار برای هر بشکه برسد.

در گزارشی که امضای «فرانسیسکو بلنچ» از مدیران بخش تحقیقات جهانی «بانک آو امریکا مریل لینچ»، را دارد، آمده است: «از دیدگاه ما مدیریت شرایطی که توقف کامل نفت ایران به وجود می‌ آورد خیلی دشوار است و احتمالا به جهش قیمت نفت بالای 120 دلار برای هر بشکه منجر می‌ شود.»

این گزارش می‌ افزاید: «ابهاماتی که در حال حاضر پیرامون سیاست دولت آمریکا وجود دارد، باعث کاهش صادرات نفت ایران و افزایش ذخیره نفت ایران در انبارهای شناور آن می‌ شود.»

تحلیلگران تردید دارند که آمریکا بتواند صادرات نفت ایران را که اکنون 2.34 میلیون بشکه در روز است، حتی به نصف برساند، اما از سویی رایزنی‌ های فشرده مقامات آمریکا با سران دیگر کشورها برای توقف خرید نفت از ایران، باعث شده است که برخی از تحلیلگران نیز این امر را محتمل بدانند.

تحلیلگران معتقدند که ممکن است توقف غیرمنتظره و ناگهانی صادرات نفت ایران به افزایش شدید بهای نفت منجر شود. فرانسیسکو بلنچ با چنین رویکردی هشدار داده است که توقف کامل صادرات نفت ایران در این مقطع می‌ تواند دردسرساز شود.

او در گزارشی نوشت: انتظار دارد آمریکا با توجه به کمبود ذخایر جهانی تنها به کاهش 500 هزار بشکه‌ ای صادرات نفت ایران در روز رضایت دهد.

بلنچ در ادامه این گزارش به تحریم‌ های پیشین ایران اشاره کرده که به کاهش روزانه 1.2 میلیون بشکه ای صادرات نفت ایران منجر شده بود. دولت «باراک اوباما» رئیس‌ جمهور سابق آمریکا قبل از اجرایی شدن برجام و رفع تحریم‌ های نفتی، حدود 20 درصد کاهش خریداری نفت را «میزان قابل توجهی» تعیین کرده بود.

به نوشته بلنچ، آن زمان شاید چنین اقدامی جبران‌ پذیر بود چرا که استخراج نفت شِل آمریکا با شتاب پیش می‌ رفت، تقاضا برای نفت نیز کمتر بود و در عین حال نفت لیبی هم بار دیگر به بازار آمده بود؛ در حالی که اکنون برخی وقایع به کاهش ذخایر نفتی منجر شده از جمله شرایط صنعت نفت ونزوئلا و لیبی که نابسامان است.

یک مقام وزارت خارجه آمریکا سه‌ شنبه گذشته مدعی شد دولت این کشور به دنبال کاهش صادرات نفت ایران به صفر است و قصد ندارد برای هیچ‌ یک‌ از شرکت‌ ها یا کشورهای خریدار نفت ایران، معافیت‌ از تحریم صادر کند. این اظهارات به افزایش بهای نفت منجر شد. 

سپس روز پنجشنبه گذشته یک مقام دیگر وزارت خارجه آمریکا گفت: «موضع ما همکاری با کشورهای واردکننده نفت خام ایران است تا بتوانیم میزان واردات آنها را تا 4 نوامبر به صفر برسانیم.»

این در حالی است که دونالد ترامپ نیز از عربستان سعودی خواسته است که ظرفیت تولید نفت روزانه خود را 2 میلیون بشکه بیشتر کند تا بازار دچار کمبود نشود، اما فرانسیسکو بلنچ تردید دارد که ریاض بتواند چنین کاری بکند

وی می گوید: اگر به روند تولید نفت عربستان سعودی از سال 1970 تاکنون نگاه کنیم، می‌ بینیم که هیچ وقت نتوانسته بیشتر از 10.6 میلیون بشکه نفت در روز تولید کند.

ترامپ اعلام کرده بود که پادشاه عربستان سعودی با خواسته وی برای افزایش تولید نفت موافقت کرده است. اما عربستان تا به امروز سکوت کرده است.

در هفته های اخیر دولت ترامپ اعلام کرده است که تحریم‌ ها علیه ایران را باز می‌ گرداند و می خواهد مانع تزریق نفت صادراتی ایران به بازار شود. نگرانی ها در مورد کاهش عرضه نفت، قیمت این محصول را افزایش داده است. تحلیلگران می گویند کمک عربستان برای جبران کاهش عرضه نفت خام ایران، برای ترامپ حیاتی است.

ترامپ روز 8 مه (18 اردیبهشت‌) به طور یک جانبه آمریکا را از برجام خارج، و فرمانی را برای بازگرداندن تحریم‌ ها علیه ایران پس از دوره‌ های زمانی 90 و 180 روزه امضا کرد.

از جمله تحریم‌ هایی که اجرای آن 180 روز بعد از خروج آمریکا از برجام، در تاریخ 4 نوامبر (13 آبان‌) اجرا خواهد شد، تحریم‌ های نفتی - مالی هستند. این تحریم که برای محدود کردن فروش نفت ایران وضع شده، وزیر خزانه‌ داری آمریکا را ملزم به معرفی تحریم‌ هایی علیه آن دسته از بانک‌ های خارجی می‌ کند که با بانک مرکزی یا هر یک از دیگر موسسات مالی تحریم‌ شده ایران معامله انجام می‌ دهند. 

قیمت جهانی نفت در هفته گذشته افزایش پیدا کرد؛ از جمله بعد از آن‌ که آمریکا اعلام کرد تحریم‌ ها علیه ایران را باز می‌ گرداند. هفته گذشته اوپک و همین‌طور روسیه توافق کردند که عرضه نفت را افزایش دهند اما این اقدام هم جلوی افزایش قیمت جهانی را نگرفت.

 

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.