کشورهای عضو اتحادیه اروپا به طور فشرده در حال هماهنگ کردن تلاش‌ هایشان برای حفاظت از سرمایه‌ گذاری اقتصادی اروپایی‌ ها هستند.

 

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران، دیلی استار گزارش داد: نخستین نشست اروپا پس از خروج آمریکا از برجام در بروکسل مقر این اتحادیه برگزار شد. بررسی راه‌ های ادامه اجرای برجام یکی از دستورکار‌های اصلی این نشست بود. 

اتحادیه اروپا در تلاش است تا در پی خروج آمریکا از توافق هسته ای بین المللی، منافع استراتژیک و اقتصادی این بلوک را در ایران حفظ کند.

«فدریکا موگرینی» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا پس از جلسه روز دوشنبه وزرای خارجه اتحادیه اروپا در مورد برجام گفت: «هیچ‌ کس نیست که فکر کند این کار آسان است ولی ما مصمم به حفظ و اجرای آن هستیم. امنیت اروپا با لغو برجام به خطر می افتد اروپا حاضر نیست چنین خطری را بپذیرد به همین دلیل تمام تلاشش را خواهد کرد تا توافق هسته ای پابرجا بماند.»

موگرینی گفت که در اجلاس وزرای خارجه اتحادیه اروپا «پیشنهادهای مشخصی» برای تعدیل تحریم‌ های واشنگتن علیه ایران ارائه شد.

موگرینی افزود قرار است طی هفته‌ های آینده این راهکارهای پیشنهادی از سوی کمیسیون اتحادیه اروپا تکمیل شوند.

موگرینی در سخنان روز دوشنبه‌ اش تاکید کرد که طبق آخرین گزارش آژانس بین‌ المللی انرژی اتمی، ایران هنوز مفاد برجام را کامل اجرا می‌ کند و تمام مسائل مرتبط با غنی‌ سازی را رعایت کرده است.

او گفت که کشورهای عضو به طور فشرده در حال هماهنگ کردن تلاش‌ هایشان برای حفاظت از سرمایه‌ گذاری اقتصادی اروپایی‌ ها هستند که به صورت قانونی در ایران سرمایه‌ گذاری کرده و با این کشور طی سه سال گذشته معامله داشته‌ اند.

وزیر خارجه لیتوانی اما گفته که باید جلوی جنگ تجاری میان آمریکا و اروپا را به خاطر تحریم‌ های ایران گرفت.

با این حال «یاسک چاپوتوویتز» وزیر خارجه لهستان گفته است که کشورش مخالف هرگونه اقدام اتحادیه اروپاست که تحریم‌ های آمریکا را تضعیف کند.

موگرینی روز دوشنبه گفت: «برای ما، حفظ برجام به خاطر منافع اقتصادی نیست. به خاطر منافع امنیتی است».

وی گزارش‌ های منتشر شده درباره اختلاف بین لهستان و بقیه اتحادیه اروپا بر سر برجام را رد کرد.

فدریکا موگرینی درباره واکنش متفاوت کشورهای اروپایی به برجام گفت: «به هر ترتیب اتحادیه اروپا به نگرانی‌ های آمریکا هم توجه کرده است. اما توافق هسته‌ ای جدای از این نگرانی‌ ها است. ما پیش تر ایران را به دلیل پیشرفت برنامه موشکی و مداخله در امور کشورهای همسایه مورد تحریم قرار داده ایم و به این ترتیب نمی توان گفت که نگرانی‌های آمریکا را در نظر نمی گیریم.»

در آخرین دیدار میان فدریکا موگرینی و «محمد جواد ظریف» وزیر خارجه ایران‌، دو طرف اعلام کردند در حال حاضر کارشناسان ایران و اتحادیه اروپا در حال گفت‌ و گو روی 9 حوزه مهم هستند. از جمله فروش نفت‌‌ و گاز و محصولات پتروشیمی ایران، نقل و انتقال مالی، سرمایه‌ گذاری در ایران و حمایت از فعالان اقتصادی اروپا در ایران.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفت که کمیسیون اتحادیه اروپا در اواسط ماه مه کشورهای عضو را فراخوانده بود، به منظور دور زدن تحریم‌ های مالی آمریکا و امکان تداوم معاملات نفت و گاز با ایران واریز مبالغی، فقط برای یک بار، به حساب بانک مرکزی ایران را مورد بررسی قرار دهند.

دولت‌ های کشورهای عضو اتحادیه اروپا هم‌ اکنون در حال بررسی این موضوع هستند که شاید بتوانند خریدهای نفتی خود را از مسیر بانک‌ های مرکزی هر یک از این کشورها انجام دهند.

کمیسیون اتحادیه اروپا در اواسط ماه مه وارد روندی شد که بتواند از شرکت‌های اروپایی در قبال تحریم‌های آمریکا حفاظت کند، تا این شرکت‌ها همچنان در ایران فعال بمانند.

از سوی دیگر کمیسیون اتحادیه اروپا قصد دارد موانع سرمایه‌گذاری برای معاملات در ایران را با کمک «بانک سرمایه‌گذاری اروپایی» (EIB) برطرف سازد.

«دونالد ترامپ» رئیس‌ جمهور آمریکا روز 8 مه (18 اردیبهشت) اعلام کرد که آمریکا از برجام خارج می‌ شود و تحریم‌ های تعلیق شده علیه ایران باز می‌ گردد و حتی تشدید خواهد شد.

این تحریم‌ ها می‌ تواند تجارت شرکت‌ ها و کشورهای اروپایی با ایران را هدف تحریم‌ های آمریکا قرار دهد و به همین دلیل برخی از شرکت‌ های بزرگ که با آمریکا تجارت‌ های کلان دارند گفته‌ اند از بازار ایران خارج می‌ شوند.

با این حال سه کشور فرانسه، آلمان و انگلیس می‌ گویند که متعهد به حفظ برجام هستند.

در همین راستا وزیر خارجه هند هم روز دوشنبه و در آستانه دیدار با همتای ایرانی خود، محمدجواد ظریف، اعلام کرد که دهلی تنها تحریم‌ های اعمال‌ شده از سوی سازمان ملل متحد را علیه ایران اجرا می‌ کند و از تحریم‌ های یکجانبه آمریکا یا هیچ کشور دیگری پیروی نمی‌ کند.

«سوشما سوآراج» وزیر خارجه هند اعلام کرد که موضع‌ گیری دهلی نو در این زمینه مستقل از موضع‌ گیری سایر کشورها از جمله آمریکاست. او به صراحت گفته که کشورش تنها از تحریم‌ های سازمان ملل متحد علیه ایران پیروی می‌ کند و تحریم‌ های آمریکا یا کشورهای دیگر علیه تهران را اجرا نخواهد کرد.

ایران و هند دارای روابط دیرینه سیاسی و اقتصادی هستند و هند یکی از بزرگ‌ ترین مشتریان نفت ایران به شمار می‌ رود.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.