مصطفی طی سی و نهمین دوره نشست ائتلاف مخالفان سوری در خارج که به مدت دو روز در شهر استانبول ترکیه برگزار شد، به عنوان رئیس ائتلاف انتخاب شد.

 

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران به نقل از خبرگزاری آناتولی،  ائتلاف مخالفان سوری در خارج از این کشور «عبدالرحمن مصطفی» را به عنوان رئیس جدید این ائتلاف به عنوان جانشین «ریاض سیف» انتخاب کرد.سیف ماه مارس گذشته از مقام خود استعفا داده بود.

مصطفی طی سی و نهمین دوره نشست ائتلاف مخالفان سوری در خارج که به مدت دو روز در شهر استانبول ترکیه برگزار شد، به عنوان رئیس ائتلاف انتخاب شد.

دفتر رسانه ای ائتلاف مخالفان سوری در خارج از کشور اعلام کرد که مصطفی تنها کاندیدای ریاست ائتلاف بود و 66 عضو از مجموع 83 عضو ائتلاف به وی رای مثبت دادند. در این رای گیری 75 عضو ائتلاف شرکت کردند.

بنابر این گزارش، عبدالرحمن مصطفی پس از استعفای ریاض  سیف به عنوان سرپرست ائتلاف تا زمان انتخاب رئیس جدید فعالیت می کرد.

 

عقب نشینی کامل فرانسه از درخواست برای کناره گیری اسد

 فرانسه تأکید کرد که از درخواستش برای کناره گیری«بشار اسد» رئیس جمهور سوریه به عنوان شرط ضروری برای حل بحران این کشور که از هفت سال پیش آغاز شد، عقب نشینی کرده است.

«سیلوی پیرمان» سفیر فرانسه در روسیه در گفت و گو با روزنامه «کومرسانت»روسیه در واکنش به پرسشی درباره سرنوشت بشار اسد گفت:« ما درباره این مساله به جای ملت سوریه تصمیم نمی گیریم اما دیگر حرف و حدیث درباره درخواست برای کناره گیری بدون هر گونه شرط اسد از قدرت مطرح نیست».

پیرمان افزود که با وجود این، فرانسه با انتقال کنترل اراضی آزاد شده از قبضه گروه های مسلح یا گروه های تروریستی به نیروهای دولی سوریه مخالف است و آینده سوریه باید از طریق گفت و گوی همه نیروهای سیاسی مشخص شود.

سفیر فرانسه در روسیه در این گفت و گو افزود: «ایده ای که در کنفرانس گفت و گوی ملی سوریه در سوچی تدوین شد و استفان دی میستورا فرستاده ویژه سازمان ملل در امور سوریه آن را تأیید کرد  بر تشکیل کمیته قانون اساسی که وظیفه تدوین قانون اساسی جدید سوریه بر عهده آن است، تأکید می کند اما من بر این باورم که نظام سوریه تا کنون این کار را نکرده است.»

پیرمان در واکنش به تجاوز سه جانبه ایالات متحده آمریکا، انگلیس و فرانسه به تأسیسات وابسته به دولت سوریه در 14 آوریل، این تجاوز را توجیه کرد و گفت دلیل آن استفاده از سلاح های شیمیایی و نقض معاهدات بین المللی است.

وی تصریح کرد که این حملات دقیق بود و مراکز مرتبط با تولید غیرقانونی سلاح های شیمیایی هدف قرار گرفت و قبل از تجاوز به سوریه با نظامیان روس تماس گرفته شد و به آنها اطلاع داده شد که حملات موشکی یگان های نظامی سوریه و روسیه را شامل نمی شود و حمله نیز منجر به هیچ گونه تلفاتی نشده است.

سفیر فرانسه تأکید کرد که آن چه در جریان است جنگ جهانی سوم نیست و تصریح کرد که ضرورت دارد زمانی که این گفتمان مورد استفاده قرار  می گیرد، محتاطانه عمل کرد و صحبت کرد.

 

آغاز روند خروج افراد مسلح از شمال حمص

صبح امروز، تعدادی از دستگاه های اتوبوس‌ برای انتقال نخستین گروه از تروریست ها که مایل به سازش نیستند، وارد شهر «الرستن» شده اند.

قرار است این اتوبوس ها تروریست ها و خانواده هایشان حاضر در ریف شمالی حمص و ریف جنوبی «حماه» را به شمال سوریه منتقل کنند.

خبرنگار سانا در حمص اعلام کرد: این اتوبوسها از حماه وارد جاده بین المللی حماه – حمص و از آنجا به سمت منطقه تجمع خود در شهر الرستن واقع در 20 کیلومتری شمال حمص شدند.

از سوی دیگر، واحد هایی از ارتش عربی سوریه دیروز پس از پاکسازی بخش جنوبی منطقه«الحجر الاسود» به طور کامل بر تعدادی از بلوک های ساختمانی در بخش شمالی این منطقه تسلط یافتند.

خبرنگار سانا در این زمینه توضیح داد: واحد های ارتش عربی سوریه با پشتیبانی نیروی هوایی به پیشروی خود در مقابله با گروه‌های تروریستی در بخش شمالی منطقه الحجر الأسود به سمت اردوگاه الیرموک ادامه دادند و از طریق پاکسازی تعداد دیگری از ساختمان‌ها، دامنه مناطق تحت کنترل خود را توسعه دادند.

خبرنگار سانا افزود: عملیات نظامی واحد های ارتش برای ریشه‌کنی گروه‌های تروریستی و انهدام خطوط امدادرسانی و محورهای ارتباطی آن‌ها داخل ساختمان‌ها و اطراف آن به کشته و زخمی شدن شمار زیادی از تروریست‌ها و انهدام سلاح‌ها و استحکامات آن‌ها انجامیده است و فرار دسته جمعی تروریست‌ها از این منطقه به سمت مناطق نزدیک به اردوگاه الیرموک بیانگر از دست رفتن روحیه آن‌ها است.

یگان‌هایی از ارتش دو روز پیش در پی از بین بردن آخرین مرکز تجمع تروریست‌ها، بخش جنوبی منطقه الحجر الأسود را به کنترل کامل خود در آوردند. 

خبرنگار سانا در ادامه گفت: یگانی از ارتش توانست، در جریان پاکسازی بخش آزاد شده محله الحجر الاسود بر شبکه‌های طولانی از تونل‌های شاخه‌ای که تروریست‌ها زیر منازل شهروندان حفر کرده بودند، تسلط یابد.

 

گروه های مسلح به جان هم افتادند

برخی فعالان سوری گفتند که پس از رویارویی میان گروه های مسلح در شهر«الباب» در نزدیکی مرزهای شمالی سوریه با ترکیه که منجر به کشته شدن حداقل 11 تن شد، آرامش شکننده ای بر این شهر حکمفرما شده است.

دیده بان حقوق بشر سوریه، وابسته به مخالفان سوری اعلام کرد که درگیری میان گروه های مسلح در پی استفرار عناصر وابسته به گروه های هوادار ترکیه در الباب متوقف شده است.

این دیده بان تأکید کرد که عناصر وابسته به  گروه «جیش الاسلام» در کنار گروه «احرار الشرقیه» با گروه محلی« آل واکی» و «تیپ حمزه» وابسته به گروه موسوم به ارتش آزاد سوریه درگیر شدند لیکن «حمزه بیرقدار» سخنگوی گروه جیش الاسلام در حساب شخصی خود در توییتر این اخبار را تکذیب کرد.

برخی فعالان وابسته به دیده بان حقوق بشر سویه گفتند که 11 نفر از جمله شماری غیرنظامی در گلوله باران و هدف قرار دادن متقابل طرف های درگیر در شهر کشته شدند. این فعالان تعداد غیرنظامیان کشته شده را چهار نفر از جمله یک زن و فرمانده گروه «احرار الشرقیه»به همراه تعدادی از عناصرش اعلام کردند. این آمار رو به افزایش است زیرا ده ها زخمی در وضعیت وخیمی قرار دارند.

درگیری ها زمانی شروع شد که عناصر گروه آل واکی و تیپ حمزه به افراد مسلح وابسته به احرار الشرقیه تعدی کرده و دو تن از آنها را زخمی کردند. در پی این حادثه مشاجره میان دو طرف تبدیل به درگیری شدید میان آنها شد که در این درگیری از سلاح های سنگین و متوسط استفاده شد. 

این درگیری در حالی رخ داد که چند ساعت قبل از آن نیروهای ارتش ترکیه با استفاده از زور معترضان به تعدی برخی عناصر تیپ الحمزه به کارکنان دو بیمارستان در شهر را متفرق کردند.

 روز گذشته ده ها نفر در شهر «الباب» در استان «حلب» در برابر یکی از مقرهای گروه های تروریستی مورد حمایت ترکیه، خواستار خروج آنها از شهر و پایان حضور افراد مسلح در این شهر شدند.

شرکت کنندگان در تظاهرات همچنین خواستار پایان حملات به مردم شدند.  

از سوی دیگر، سربازان ترکیه در این شهر به هدف حمایت از تروریست ها، گلوله های واقعی به سمت اهالی تیراندازی کردند که باعث به مجروح شدن تعدادی از آنها شد.

منابع محلی گفتند: اقدامات گروه های تروریستی و حمله های مکرر آنها  به مردم شهر الباب باعث شد که اهالی در این شهر روبروی مقر پلیس متعلق به تروریست ها تظاهر کنند.

همچنین در شبکه های اجتماعی تصاویری منتشر شد که در آنها عناصر مسلح گروه موسوم به ارتش آزاد وارد بیمارستانی در شهر الباب شده و کارکنان این بیمارستان را مورد ضرب و شتم و تهدید قرار دادند. این اقدام خشم مردم را  در الباب برانگیخت.

در پی این تعدی مردم خشمگین در شهر الباب  علیه افراد مسلح  مورد حمایت ترکیه تظاهرات کردند.

شهر الباب در اشغال ارتش ترکیه و عناصر مسلح هوادار آنکارا قرار دارد. این شهر پیش از آن در اشغال داعش بود.

 

اظهارات تهدید آمیز یک وزیر اسرائیلی علیه سوریه

وزیر انرژی رژیم صهیونیستی در اظهاراتی مدعی شد اگر ایران از خاک سوریه برای حمله به اسرائیل استفاده کند، تل‌آویو می‌تواند رئیس‌جمهور سوریه را ترور کند.

«یووال اشتاینیتز» وزیر انرژی رژیم صهیونیستی در اظهاراتی مدعی شد اگر ایران از خاک سوریه برای حمله به اسرائیل استفاده کند، تل‌آویو می‌تواند «بشار اسد» ،رئیس‌جمهور سوریه، را به قتل برساند و دولتش را سرنگون کند.

وی در مصاحبه با وبسایت صهیونیستی آی‌نت مدعی شد: «اسرائیل هنوز درگیر جنگ داخلی سوریه نشده است. اگر بشار اسد ، رئیس‌جمهور سوریه ، همچنان به ایران اجازه دهد در قلمرو این کشور به فعالیت خود ادامه دهد، اسرائیل او را به قتل خواهد رساند و دولتش را ساقط خواهد کرد... اگر اسد به ایران اجازه دهد سوریه را به پایگاهی نظامی بر ضد ما تبدیل کند و حمله به ما را از قلمرو سوریه انجام دهد، باید بداند که این پایان کارش خواهد بود.»

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.