کیم رهبر کره شمالی با صدور دستور توقف همه آزمایش های هسته ای و موشک های بالستیک به عنوان اقدامی جهت نشان دادن حسن نیت از طرف وی، برای مشارکت به این نشست رفت لیکن این مجاز است که بگوییم این آزمایش ها به بیشتر اهداف خود اگر نگوییم که به همه اهداف خود رسیده است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران،«عبدالباری عطوان» نویسنده و تحلیلگر مشهور عرب در سرمقاله روزنامه فرامنطقه ای رأی الیوم به آخرین تحولات شبه جزیره کره به ویژه دیدار تاریخی رهبران دو کره پرداخت و نوشت:«کیم جونگ اون» رهبر کره شمالی هنوز می تواند غافلگیری هایی را یکی پس از دیگری از خود نشان دهد و عناوین اصلی را در روزنامه ها و شبکه های تلویزیونی در خاورمیانه و غرب به یک اندازه اشغال کند.دیدار سران دو کره که امروز جمعه با «مون جائه این» همتای کره جنوبی اش در مرزهای میان دو کشور برگزار کرد یکی از بارزترین مدارک و شواهد در این زمینه(غافلگیری ها) است.
چه بسا عاقلانه این باشد که نباید عجله کرد و در حجم این نشست سران و نتایج آن نباید حکم صادر کرد به رغم آن که باید اذعان کنیم که این نشست بسیار مهم است و آن را باید یک اتفاق تاریخی قلمداد می کنیم که دارای بازتاب سیاسی در همه منطقه جنوب شرق آسیا است. همچنین باید گفت که راه برای رسیدن به توافقنامه صلح میان دو کره طولانی است.
درست است که رهبران دو کره در برابر دوربین های تلویزیونی با هم دست دادند و با هم در اتفاقی سمبلیک از مرز عبور کردند و وعده دادند که شبه جزیره کره را از سلاح هسته ای عاری می کنند و صلح دائمی و قوی برقرار می کنند لیکن لازمه تحقق همه این وعده ها و تعهدات برگزاری مذاکرات و دادن امتیازها،نشان دادن حس نیت ها و جلوگیری از دخالت های خارجی به ویژه دخالت آمریکا است.
کیم رهبر کره شمالی با صدور دستور توقف همه آزمایش های هسته ای و موشک های بالستیک به عنوان اقدامی جهت نشان دادن حسن نیت از طرف وی، برای مشارکت به این نشست رفت لیکن این مجاز است که بگوییم این آزمایش ها به بیشتر اهداف خود اگر نگوییم که به همه اهداف خود رسیده است.کره شمالی تبدیل به قدرتی شده است که توان بازدارندگی هسته ای دارد و موشک های بالستیک ساخت که به «کالیفرنیا» و واشنگتن و نیویورک می رسند و ما بر این باور نیستیم که از این دستاوردهای محوری بدون آن که آمریکا 28 هزار نظامی اش را از پایگاه های شان در کره جنوبی خارج کند و چتر هسته ای خود را برچیند، چشم پوشی کند و این چیزی است که آمریکا آن را نمی پذیرد.
راه هنوز بسیار طولانی و پر از مین های آمریکایی است زیرا آمریکا که صدها میلیارد دلار در کره جنوبی از زمان جنگ سال 1950 هزینه کرد به راحتی تسلیم نمی شود و عرصه را خالی نمی کند.با وجود این، تمایل رهبران دو کشور برای آشتی و پایان حالت جنگ و برقراری صلح و آرامش تحولی مهم و امیدوار کننده است.
جمله زیبا و قوی که بر زبان رهبر کره جنوبی جاری شد این بود که گفت« ما یک امت هستیم و دلیلی برای جنگ میان ما وجود ندارد» این جمله خلاصه روحیه جدیدی است که بر شبه جزیره کره حاکم است و حکایت از تمایل به همزیستی مشترک به دور از دخالت های خارجی به ویژه دخالت آمریکا، دارد.
روزهای آینده ثابت می کند که کیم جونگ اون رهبر کره شمالی مردی است که از زیرکی سیاسی برخوردار است زیرا او به میز مذاکرات با همتای کره جنوبی خود یا با «دونالد ترامپ»رئیس جمهور آمریکا از موضع قوی و مسلح به زرادخانه هسته ای و موشک های بالستیک رفته است؛ امری که منجر به برآورده شدن بیشتر خواسته هایش اگر نگوییم همه آنها می شود.
ای کاش رهبران عرب البته اگر در عمل رهبری مانده باشد از تجربه سیاسی، نظامی و مذاکره ای کره شمالی درس بگیرند.اولین فصل این تجربه صلح متمرکز بر قدرت و برابری و حفظ کرامت ملی برای رسیدن به همزیستی است.