«مون جائه این» رئیس جمهوری کره جنوبی نیز به دعوت آقای «کیم جونگ اون» از مرز عبور کرد و وارد خاک کره شمالی شد. دو رهبر برای لحظاتی در خاک کره شمالی با یکدیگر قدم زدند.

 

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران به نقل از یورونیوز، نشست تاریخی سران کره شمالی و جنوبی آغاز شد. این نشست در منطقه غیرنظامی میان دو کره و در خاک کره جنوبی انجام می‌شود.

این برای نخستین بار از پایان جنگ شبه جزیره است که یک رهبر کره شمالی پا به خاک کره جنوبی می‌گذارد.

15

«مون جائه این» رئیس جمهوری کره جنوبی نیز به دعوت آقای «کیم جونگ اون» از مرز عبور کرد و وارد خاک کره شمالی شد. دو رهبر برای لحظاتی در خاک کره شمالی با یکدیگر قدم زدند.

رهبر کره شمالی هنگام امضای دفتر یادبود ابراز امیدواری کرد که این ملاقات آغازگر «عصر جدیدی از صلح» باشد. وی دفتر نوشت: «اکنون تاریخ جدیدی آغاز می‌شود.»

12

کاخ ریاست جمهوری کره جنوبی با انتشار بیانیه‌ای مذاکرات دو طرف را «جدی و صریح» خواند. در نشست صبح دو طرف به ویژه درباره خلع سلاح هسته‌ای برقراری صلح پایدار در شبه جزیره با یکدیگر گفتگو کردند.

کیم جونگ اون از رئیس جمهوری کره جنوبی خواست تا «هر زمان که دوست دارد» به کره شمالی سفر کند. آقای مون نیز برای سفر به شمال شبه جزیره اعلام آمادگی کرد.

رهبر کره شمالی همچنین برای سفر به سئول، پایتخت کره جنوبی اعلام آمادگی کرد و گفت که هر زمان «دعوت» شود به سئول خواهد رفت.

در این سفر یک هیات ۹ نفره رهبر از جمله خواهر رهبر کره شمالی و رئیس مجمع عالی خلق کیم جونگ اون را همراهی می‌کنند.

14

قرار است پس از پایان نشست دو کشور بیانیه مشترکی منتشر کنند. همچنین ضیافت شامی با حضور رهبران دو کشور و همسران آنها برگزار خواهد شد.

این دیدار در حالی انجام می‌شود که بحران کره در ماه‌های اخیر به اوج خود رسیده بود. با این وجود پس از سفر خواهر رهبر کره شمالی به کره جنوبی در جریان بازی‌های المپیک زمستانی پیونگ چانگ روابط دو کره را تلطیف کرد.

همچنین آمادگی پیونگ یانگ برای توقف فعالیت‌های هسته‌ای و از سرگیری مذاکرات موجب افزایش امید به برقراری صلح در شبه جزیره بحران‌زده کره شد.

 

واکنش آمریکا 

سخنگوی کاخ سفید دیدار و گفتگوی رهبران دو کره را «اقدامی تاریخی» ارزیابی کرد.

«سارا سندرز» سخنگوی کاخ سفید دیدار مون جائه این، رئیس جمهور کره جنوبی با کیم جونگ اون، رهبر کره‌ شمالی را «تحول مثبت» و «اقدامی تاریخی» ارزیابی و نسبت به برقراری صلح در شبه جزیره کره ابراز امیدواری کرد.

سندرز همچنین گفت که انتظار می رود «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا ظرف هفته‌های آینده با رهبر کره شمالی دیدار و گفت و گو کنند.

 

استقبال چین از دیدار رهبران دو کره

سخنگوی وزارت خارجه چین دیدار رهبران دو کره را «اقدامی تاریخی» دانست.

«هوا چون‌ یینگ» سخنگوی وزارت امور خارجه چین، دیدار مون جائه این، رئیس جمهور کره جنوبی با کیم جونگ اون، رهبر کره‌ شمالی در روستای «پانمونجوم» واقع در مرز دو کره را «اقدامی تاریخی» ارزیابی کرد.

وی با بیان اینکه پکن این اقدام تاریخی را به رهبران دو کره تبریک می‌گوید، افزود: «دولت چین نسبت به حصول نتایج مثبت از دیدار رهبران دو کره ابراز امیدواری می‌کند».

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.