انجام حمله نظامی به سوریه منجر به وقوع چندین خطر می شود که این خطرات عربستان سعودی را به عنوان یکی از طرف ها شامل می شود.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران، روزنامه استرالیایی سیدنی مورنینگ هرالد در تحلیلی نوشت: پس از اعلام نیت«دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا برای حمله نظامی به سوریه و سخنان «امائونل ماکرون» رئیس جمهور فرانسه درباره امکان تحرک خارج از سازمان ملل این پرسش به وجود آمده است که «این حمله چه زمانی صورت می گیرد و حجم حملات احتمالی چه میزان است و کدام کشورها در آن شرکت می کنند؟»
رایزنی ها میان واشنگتن و همپیمانانش درباره مشارکت در حملات نظامی به سوریه همچنان در حال نمایان شدن هستند.
واشنگتن دولت سوریه را متهم به انجام حمله شیمیایی به غیرنظامیان در شهر «دوما»ی سوریه می کند اما دولت سوریه و مسکو این اطلاعات و اتهام ها را رد می کند.
انجام حمله نظامی به سوریه منجر به وقوع چندین خطر می شود که این خطرات عربستان سعودی را به عنوان یکی از طرف ها شامل می شود.به طور مثال پس از آن که «محمد بن سلمان» ولیعهد عربستان سعودی اعلام کرد که کشورش در عملیات نظامی علیه سوریه مشارکت می کند،ریاض مسئولیت حمله موشکی به پایتخت این کشور در روز چهارشنبه گذشته را به گردن انصار الله انداخت.(حملات موشکی انصار الله با استفاده از موشک های بالستیک طی روزهای اخیر شدت گرفت و ریاض آماج حملات موشکی قرار گرفته است)
ترامپ و ماکرون و «ترزا می» نخست وزیر انگلیس پیش از اتخاذ هر گونه اقدام عملی علیه سوریه باید به خوبی فکر کرده و مساله را مورد بررسی دقیق قرار دهند تا مبادا با روسیه همپیمان اصلی سوریه برخورد داشته باشند.
و اما هفت دلیلی که تا کنون باعث شده است که به سوریه حمله نظامی نشود:
احتمال اشتباه
در ماه فوریه گذشته اسرائیل پس از آن که جنگنده اف16 اش در آسمان سوریه سرنگون شد در وضع بدی گرفتار شد و اکنون در عملیات احتمالی غرب علیه سوریه، موشک های«اس 400» منتظر جدیدترین هواپیماها و موشک های فرانسوی ، انگلیسی و آمریکایی هستند و این باعث می شود که این کشورها پیش از اتخاذ تصمیم برای حمله احتیاط کنند.
رویارویی احتمالی
تهدید روسیه به حمله به کشتی ها و پایگاه های آمریکایی که از آنها موشک شلیک می شود در صورتی که حمله صورت گیرد باعث می شود که واشنگتن به هماهنگی در سطح بالایی برای اجتناب از اصابت موشک ها به اهداف روسیه در سوریه نیازمند است تا از رویارویی گسترده اجتناب شود.
اهداف
امانوئل ماکرون سه شنبه گذشته اعلام کرد که هر گونه حمله ای فقط تأسیسات شیمیایی سوریه و نه نیروها یا پایگاه های ایرانی یا روسی شامل می شود. این هشدار زودهنگام باعث می شود که دمشق تجهیزات نظامی مهم را به پایگاه های ایرانی و روسی منتقل کند و این خود باعث مطرح شدن این پرسش شود که آیا حمله ویرانگر یا محدود خواهد بود.
معما
در حالی که ترامپ و ماکرون به رئیس جمهور سوریه حمله می کنند ولی هر دو به وضوح تصریح می کنند که هدف اساسی در سوریه مطمئن شدن از بازنگشتن داعش برای بار دوم در صورت تضعیف دولت سوریه است.
تردید ترامپ
در حالی که ترامپ سیاست خروج نیروهای آمریکایی حاضر در چندین منطقه از جهان از جمله سوریه در پیش گرفته این عملیات برایش خطرات زیادی دارد.
ائتلاف ها
رئیس جمهور فرانسه گفت که اقدامات عملی را اتخاذ می کند اگر رئیس جمهور سوریه از خطوط قرمز عبور کرده باشد حتی اگر لازم باشد به شکل اقدام یک طرف این کار را بکند لیکن این گمانه زنی های ادعایی درباره حمله شیمیایی می گوید که اسد خطوط قرمز را چند بار زیر پا گذاشته است. این حرف که اشاره ای به این است که چه بسا ماکرون بخواهد خارج از سازمان ملل کاری بکند و این باعث می شود وی به همپیمانانی برای تحرک خود نیاز داشته باشد.
هرج و مرج
در سال 2013 پارلمان انگلیس با حمله نظامی به سوریه مخالفت کرد و به رغم آن که گمان نمی رود که ترزا می نخست وزیر انگلیس این بار موافقت پارلمان را به دست آورد اما نمایندگان پارلمان در این زمینه حرف برای گفتن دارند این در حالی است که «آنگلا مرکل» صدر اعظم آلمان امکان مشارکت در هر گونه اقدام نظامی علیه سوریه را بعید دانست.