مایک پمپئو پس از آنکه در ماه نوامبر سال ۲۰۱۶ میلادی از سوی دونالد ترامپ به عنوان مدیر آینده سازمان اطلاعات مرکزی معرفی شد از توافق هسته ای با ایران به تندی انتقاد کرده بود.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران، «مایک پومپئو» مدیر کنونی سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) که به زودی عهده دار سمت وزیر خارجه این کشور خواهد شد در مسائل جهانی دیدگاهی نزدیک به دونالد ترامپ، رئیس جمهوری ایالات متحده دارد.
به گزارش یورو نیوز،مدیر سازمان سیا یک جمهوریخواه تندرو به شمار می رود که مانند «دونالد ترامپ»رئیس جمهور آمریکا پیش از ورود به عرصه سیاست به امور تجاری بود. وی قبل از عضویت در کنگره آمریکا ریاست یک شرکت فعال در عرضه و توزیع تجهیزات میدان های نفتی را برعهده داشت.
مایک پمپئو سه دوره نماینده ایالت کانزاس در مجلس نمایندگان آمریکا بود. او عضو کمیته اطلاعات مجلس نمایندگان و کمیته انرژی و تجارت این مجلس بود.
این سیاستمدار ۵۴ ساله دانش آموخته دانشگاه «هاروارد» است. او پس از انتخاب «باراک اوباما» رئیس جمهور سابق آمریکا در سال ۲۰۰۸ میلادی به جنبش محافظه کار حزب «چای»پیوست. او همچنین عضو «انجمن ملی سلاح»در ایالات متحده است. پس از هر تیراندازی مرگبار در آمریکا انتقادات زیادی از این انجمن صورت می گیرد.
مایک پمپئو پس از آنکه در ماه نوامبر سال ۲۰۱۶ میلادی از سوی دونالد ترامپ به عنوان مدیر آینده سازمان اطلاعات مرکزی معرفی شد از توافق هسته ای با ایران به تندی انتقاد کرده بود. او در آن زمان برجام را «فاجعه بار» خوانده بود.
او همچنین در ادعاهایی واهی ایران را بزرگترین کشور «حامی تروریسم» در جهان لقب داده بود. وی در سال ۲۰۱۵ میلادی پس از دستیابی شش قدرت جهانی و ایران به توافق هسته ای تاکید کرده بود برجام ایران را تقویت خواهد کرد.
مایک پمپئو در مصاحبه ها و مقالات خود ایران را منشاء اصلی مناقشات در خاورمیانه پس از انقلاب ۱۹۷۹ در این کشور معرفی کرده است.
او پیش از امضای برجام بر لزوم جلوگیری از هرگونه غنی سازی اورانیوم در ایران اصرار داشت. پس از امضای برجام مایک پمپئو که در آن زمان عضو جمهوریخواه کنگره بود این توافق را به «جایزه ای در قبال رفتارهای ایران» تشبیه کرده بود. وی همچنین در سال ۲۰۱۶ گفته بود: «کنگره باید برای تغییر رفتار ایران و در نهایت تغییر حکومت ایران تلاش کند.»
رئیس کنونی سازمان سیا در ماه دسامبر گذشته (آذرماه) گفته بود نامه ای به سردار «قاسم سلیمانی» فرمانده سپاه قدس ایران نوشته است. وی در آن زمان هدف از نگارش این نامه را هشدار در مورد حمله به منافع آمریکا در عراق اعلام کرده بود.
وزیر خارجه آینده آمریکا پیش از این تاکید کرده بود رهبران کشورهای اسلامی در صورت عدم محکومیت خشونتهایی که به نام اسلام صورت می گیرد به طور بالقوه «همدست» عاملان حملات تروریستی محسوب می شوند.
مایک پمپئو در مورد ادوارد اسنودن، کارمند سابق اطلاعات مرکزی ایالات متحده گفته بود وی باید به اعدام محکوم شود. ادوارد اسنودن در سال ۲۰۱۳ هزاران مدرک طبقه بندی شده آژانس امنیت ملی آمریکا را در اختیار روزنامه نگاران قرار داده بود. اطلاعات افشا شده توسط ادوارد اسنودن از جاسوسی گسترده آمریکا در سطح جهان پرده بر می داشت.
وزیر خارجه آینده ایالات متحده از مخالفان تعطیلی زندان گوانتانامو است. او در سال ۲۰۱۳ پس از بازدید از این زندان در مورد گروهی از محبوسان که اعتصاب غذا کرده بودند گفته بود: «به نظرم رسید که بسیاری از آنها وزنشان افزایش یافته است.»
وزیر خارجه جدید آمریکا پس از صدور گزارش کنگره درباره شکنجه از سازمان اطلاعات آمریکا حمایت کرد و گفت که مسئولان زن و مرد زندان،جلاد نیستند بلکه ملی گرا هستند و در چارچوب قانون اساسی عمل می کنند.
مدیر کنونی سازمان سیا به عنوان یکی از چهره هایی که موضعی سرسختانه در قبال کره شمالی و کیم جونگ اون، رهبر این کشور دارند شناخته می شود. او از مداخله آمریکا برای برکناری کیم جونگ اون از قدرت سخن گفته است. این در حالی است که «رکس تیلرسون» وزیر خارجه برکنار شده آمریکا به وضوح تاکید کرده بود سیاست واشنگتن تغییر حکومت کره شمالی نیست.
المیادین نیز نوشت:پومپئو که از هواداران ترامپ به شمار می رود اطلاعات منتشر شده درباره دخالت احتمالی روسیه در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در سال گذشته را بی اهمیت دانست.
وی از بازهای جریان مقابله با مسکو است و در گذشته هشدار داد که «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه «رهبری خطرناک» است.