اتحادیه اروپا در انتظار نتایج انتخابات مهم فردا در ایتالیاست. اهمیت ویژه این انتخابات از آن جهت است که راست افراطی در آن از شانس زیادی برخوردار است.

 

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران، گاردین در گزارشی نوشت: فعالیت های تبلیغاتی انتخاباتی ایتالیا از امروز شنبه در سراسر ایتالیا متوقف شد. رای‌ گیری از 7 صبح تا 23 شب فردا یکشنبه برگزار می‌ شود و نتایج نظرسنجی‌ های پس از انتخابات، فورا پس از پایان رای‌ گیری منتشر می‌ شود.

انتظار نمی‌ رود هیچ حزبی در این انتخابات بتواند به اکثریت پارلمانی دست یابد. نتایج نظرسنجی‌ ها درباره انتخابات پارلمانی پیش رو نشان می‌ دهد که «پارلمان معلق» شکل می‌ گیرد و ائتلاف «سیلویو برلوسکنی» نخست‌ وزیر سابق ایتالیا متشکل از گروه‌ های راست‌ میانه بزرگ ترین جناح در مجلس آتی، و «جنبش پنج‌ ستاره» بزرگ ترین حزب واحد پارلمان ایتالیا می‌ شود.

طبق آخرین نظرسنجی ها که دو هفته پیش از انتخابات (16 فوریه) منتشر شد، ائتلاف متشکل از راست میانه و راست افراطی پیشتاز است. این ائتلاف 35 تا 38 درصد آرا را به خود اختصاص خواهد داد. انتشار نتیجه نظر سنجی از دو هفته مانده به برگزاری انتخابات ممنوع است.

ائتلاف راست میانه و راست افراطی شامل حزب «به پیش ایتالیا» (راست میانه) به رهبری سیلویو برلوسکونی، دو حزب راست افراطی «لیگا» (که سابقا لیگ شمال نامیده می شد به رهبری «ماتئو سیلوینی» و «برادران ایتالیا» به رهبری «جورجیا ملونی» خواهد بود.

حزب دموکراتیک حاکم، جنبش پنج ستاره و «لگا نورد» حزب مخالف مهاجرت در آخرین فعالیت تبلیغاتی خود وعده پیروزی را دادند.

رهبران جنبش پنج ستاره با سیاست‌ های انقباضی مخالف هستند و خواهان یافتن جایگزینی برای یورو، واحد پول ایتالیا هستند. آنها همچنین با واکسیناسیون اجباری مخالف هستند.

برلوسکونی رهبر حزب «به پیش ایتالیا» تا سال آینده به دلیل فرار مالیاتی نمی‌ تواند سمت نخست‌ وزیری را در اختیار بگیرد. او که تا کنون چهار بار نخست‌ وزیر ایتالیا بوده، از نخست‌ وزیری «آنتونیو تاجانی» رئیس پارلمان اروپا حمایت کرده است.

«پائولو جنتیلونی» نخست‌ وزیر ایتالیا جمعه با هشدار درباره اینکه ممکن است روند بهبود کشورش با نتایج این انتخابات منحرف شود، نسبت به ظهور پوپولیست‌ ها موضعی محتاطانه گرفت. «ماتئو رنتسی» رهبر حزب حاکم و نخست‌ وزیر سابق ایتالیا هم تاکید کرد ترجیح می‌ دهد اپوزیسیون باشد تا اینکه با افراط گرایان متحد شود. او در پایان تبلیغات انتخاباتی در زادگاهش در شهر «فلورانس» گفت: «اگر می‌ خواهید به ترس، ضد سیاست و خشم رای‌ دهید، لطفا به ما رای ندهید.»

بیشتر احزاب وعده‌ های بزرگی به هواداران داده‌ اند اما عمل به این وعده‌ ها، در صورتی که دولت ائتلافی تشکیل شود، کار سختی خواهد بود.

سیستم انتخاباتی ترکیبی و پارلمان معلق

نظام انتخاباتی ایتالیا به دنبال همه پرسی قانون اساسی در 2016 تغییر کرد. رای گیری این دوره پارلمان (هجدهمین پارلمان) برای اولین بار از طریق سیستمی برگزار می شود که ترکیبی از سیستم اکثریتی و تناسبی است.

بر اساس این سیستم، حدود 35 درصد از کرسی های مجلس نمایندگان به حزبی تعلق می گیرد که اکثریت مطلق را کسب کند و بقیه کرسی ها، به نسبت آرا بین احزاب دیگر تقسیم می شود.

به این ترتیب طبق برآورد کارشناسان، نخست وزیر از حزبی انتخاب خواهد شد که در دور اول 40 درصد کل آرا را کسب کند. اما طبق نظرسنجی هایی که در بالا ذکر شد، هیچ ائتلاف یا حزبی نمی تواند 40 درصد را کسب کند. در این صورت محتمل ترین سناریو، تشکیل دولت ائتلافی متشکل از راست و راست افراطی است.

در صورت پیروزی ائتلاف راست، نخست وزیر از یکی از دو حزب «به پیش ایتالیا» و «لیگا» انتخاب می شود که بنا بر نظرسنجی ها در راس این ائتلاف هستند.

ماندن در یا خروج از اتحادیه اروپا؟

یکی از اختلافات سه رهبر ائتلاف راست و راست افراطی یعنی برلوسکونی، سالوینی و ملونی به مسئله اروپا مربوط می شود. در حالی که برلوسکونی گفته است که همواره حامی اتحادیه اروپا باقی خواهم ماند، رهبران دو حزب «لیگا» و «برادران ایتالیا» دیدگاههای ضداروپایی دارند.

برلوسکونی به تازگی در دیدارش با «ژان کلود یونکر» رئیس کمیسیون و «آنتونیو تایانی» رئیس پارلمان اروپا سعی کرده رئیس کمیسیون اروپا را متقاعد کنند که ائتلاف حزب متبوعش با احزاب راست افراطی به معنای ترک اروپا نیست. وی گفته است که همیشه یک فرد اروپایی بوده و همواره یک حامی واقعی اروپا باقی خواهد ماند.

ماتئو سالوینی رهبر حزب «لیگا» که برای احراز پست نخست وزیری دورخیز کرده است، طی کارزارهای انتخاباتی ادبیات ضد اروپایی را به کار گرفت. وی گفته که حاضر است «هر کاری را برای دفاع از منافع ملی انجام دهد» و در صورت پیروزی همه پرسی خروج از اتحادیه اروپا را برگزار کند.

حزب «برادران ایتالیا» با گرایش های ملی گرایانه قصد دارد با سیاست های ضداروپایی و ضدمهاجرتی خودش را تثبیت کند. 

جورجیا ملونی، رهبر «برادران ایتالیا» مانند «مارین لوپن» رهبر جبهه ملی فرانسه دیدگاه های ملی گرایانه و محافظه کارانه دارد و از سیاست های ضداروپایی و ضد مهاجرتی تبعیت می کند.

نگاهی به تاریخچه شکل گیری حزب «برادران ایتالیا» به رهبری جورجیا ملونی، عقاید افراطی آن را به خوبی نمایان می کند.

مهاجران، دشمن مشترک

مهاجرت و بیکاری مهم‌ ترین موضوع‌ های این انتخابات بوده‌ اند.

مهمترین سیاست مشترک سه رهبر ائتلاف راست و راست افراطی به پدیده مهاجرت مربوط می شود. ایتالیا یکی از دروازه های اصلی ورود مهاجران و پناه جویان از کشورهای آفریقایی به اروپا است.

ممانعت از ورود مهاجران و بازگرداندن مهاجران غیر قانونی مهم ترین دیدگاه مشترک سه متحد به شمار می آید.

برلوسکونی بحران مهاجرت را به «بمبی در جامعه» تشبیه کرده که «هر لحظه امکان انفجار آن وجود دارد.» وی گفته است اگر ائتلاف تحت رهبری پیروز شود، 600 هزار مهاجر غیرقانونی را از کشور اخراج می کند.

حزب «لیگا» در عرصه سیاست با تجربه است. این حزب در حال حاضر در مناطق مهم «لومباردی» و «ونتو» در شمال ایتالیا طرفدار دارد و از حامیان سیاست های دولت های پیشین برلوسکونی بوده است.

«برادران ایتالیا» نیز دشمن سرسخت مهاجران در ایتالیاست. جورجیا ملونی رهبر حزب «برادران ایتالیا» مهاجران را عامل افزایش جرم در کشور می داند. این حزب در بیانیه اش خواستار متوقف شدن عملیات جستجو و نجات مهاجران در دریای مدیترانه و پایان بخشیدن به برنامه حمایت از آنها و بازگرداندن مهاجران غیرقانونی شده است.

ضربه دیگر پوپولیسم بر پیکر اروپا

ایتالیا در سال های اخیر شاهد افزایش محبوبیت احزاب دست راستی بوده است و احتمال قوی وجود دارد که جریان راست در انتخابات پیش رو نفوذ بیشتری کسب کند که در این صورت این کشور شاهد حضور بیشتر دیدگاه های راست افراطی در سطح ملی خواهد بود.

گروهی از تحلیل گران می گویند این ائتلاف، بیشتر یک ائتلاف با گرایش های راست میانه خواهد بود تا یک ائتلاف میانه با گرایش های دست راستی. در این صورت جناح راست حضور پررنگی در دولت بعدی ایتالیا خواهد داشت.

اتحادیه اروپا در انتظار نتایج انتخابات مهم ایتالیاست. اهمیت ویژه این انتخابات در آن است که راست افراطی در آن از شانس زیادی برخوردار است.

در سال‌ های اخیر رشد احزاب پوپولیست و گروه‌ های ضد مهاجرت در اروپا سبب ایجاد نگرانی هایی برای رهبران اروپا شده است. از افزایش طرفداران مارین لوپن، رهبر جبهه ملی فرانسه گرفته، تا پیروزی حزب «جایگزین برای آلمان».

تازه ترین پیروزی احزاب افراطی در اروپا در اتریش رخ داد که دولت ائتلافی با حضور حزب پوپولیستی و راست گرای افراطی حزب «آزادی اتریش» و حزب محافظه‌ کار «مردم» تشکیل شد.

حزب محافظه‌کار «مردم» توانست در انتخابات اکتبر 2017 بیشترین تعداد کرسی های پارلمان را از آن خود کند. در دولت ائتلافی «سباستین کورتس» جوان ترین صدراعظم تاریخ اتریش، پست های کلیدی دولت از جمله معاونت صدراعظم، دو وزارتخانه دفاع و کشور از آن حزب «آزادی اتریش» است که دیدگاه های ضد مهاجرتی دارد.

 

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.