ارتش سوریه مناطق شرق شهر«خناصر» در ریف حلب، و مناطق غرب شهر «سنجار» در ریف ادلب و مناطق شمال شهر«السعن» در ریف حماه را بازپس گرفت.

 

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران به نقل از المیادین، ارتش سوریه و همپیمانانش در محور مقاومت مثلث استراتژیک محاصره شده در استان های«حلب، ادلب و حماه» را آزاد کردند.

ستاد تبلیغات جنگ اعلام کرد که نیروهای ارتش سوریه و نیروهای همپیمانش در محور مقاومت نوار محاصره شده در حد فاصل استان های حلب،ادلب و حماه که مساحت آن بیش از 1100 کیلومتر مربع است را آزاد کردند.

 این منطقه محاصره شده روستاهایی در ریف جنوبی حلب و ریف شمال شرق حماه را در بر می گیرد.

ستاد تبلیغات جنگ تأکید کرد که ارتش سوریه مناطق شرق شهر«خناصر» در ریف حلب، و مناطق غرب شهر «سنجار» در ریف ادلب و مناطق شمال شهر«السعن» در ریف حماه را بازپس گرفت.

خبرگزاری سانا نیز اعلام کرد که یگان هایی از ارتش سوریه با همکاری نیروهای دفاع ملی 8 روستای جدید را در ریف های حماه شمال شرقی و حلب جنوبی را پس از نابودی آخرین تجمعات و استحکامات عناصر گروه تروریستی داعش در آنها را آزاد کردند.

این خبرگزاری افزود که یگان های ارتش سوریه عملیات گسترده ای را علیه تجمعات و استحکامات داعش در مساحت باقی مانده در نوار محاصره شده که در آن ارتش بقایای عناصر داعش را در مرزهای اداری حلب و حماه محاصره کرده، انجام داد و طی آن روستاهای«قصر ابن وردان، المصیطبه رسم مضحی، جب الهب،رجم جعره،مخلف شمالی، عین الزرقه و ابومیال» را آزاد کرد.

به گزارش خبرگزاری سانا اعلام آزادی ای مثلث استراتژیک پس از تثبیت نقاط نظامی توسط ارتش سوریه در روستاها و اطراف آنها و پاکسازی مین ها و بمب های کارگذاشته شده توسط عناصر داعش صورت گرفت که شمار زیادی از این عناصر در عملیات ارتش و همپیمانانش کشته یا زخمی شدند.

در همین حال، دیده بان حقوق بشر سوریه، وابسته به مخالفان سوری  و یکی از فرماندهان گروه های مسلح سوری اعلام کردند که عناصر داعش با گروه های مسلح در استان ادلب در شمال غرب سوریه درگیر شدند.

هماهنگی های افراد مسلح نیز اعلام کرد که عناصر داعش در پی شکست آنها در نوار محاصر شده توسط ارتش سوریه و همپیمانانش به جنوب ادلب رفتند.

دیده بان حقوق بشر سوریه تأکید کرد که ارتش سوریه و همپیمانانش توانستند که 80 روستا و شهرک را در پی عملیات گسترده در نوار محاصره شده از هفت روز پیش آزاد کنند.

« حسن حاج» یکی از فرماندهان نظامی در گروه موسوم به«ارتش آزاد ادلب » نیز به خبرگزاری رویترز گفت که افراد مسلح اش با 200 عنصر داعشی که از صبح امروز جمعه به جنوب ادلب رسیدند، درگیر هستند.

حاج افزود که افراد مسلح مخالف دولت سوریه صبح امروز با دیدن عناصر داعش غافلگیر شدند و درگیری ها در روستای «لویبده» در جریان است و داعشی ها شش زره پوش در اختیار دارند.

 

 

کردهای عفرین خواستار ورود نهادهای دولتی به عفرین

شورای اجرایی اداره خودمختار در شهر«عفرین» اعلام کرد که هیچ مانعی برای ورود نهادهای دولتی سوریه به این شهر وجود ندارد و این شورا و نیروهایش هرگز مانع دفاع ارتش سوریه از حاکمیت و مرزهای سوریه نمی شود.

این شورا تأکید کرد که در این زمینه تماس هایی در جریان است و کمیته های دیپلماتیک نیز شکل گرفته است.

این شورا همچنین تأکید کرد: سکوت بین المللی درباره حملات ترکیه به عفرین را محکوم می کنیم.

شورای اجرایی اداره خودمختار عفرین تصریح کرد که در نتیجه حملات ترکیه علیه عفرین 160 نفر از جمله 26 کودک و 17 زن کشته شدند و 395 نفر نیز زخمی شدند.

خبرنگار المیادین نیز گزارش داد که گلوله باران ارتش ترکیه بر منطقه «جندیرس» در منطقه عفرین به شکل متمرکز صورت می گیرد.

خبرنگار المیادین در عفرین همچنین گزارش داد که یک کاروان نظامی ارتش ترکیه متشکل از 50 خودروی نظامی و تانک از گذرگاه اطمه عبور کرد و وارد جنوب جندیرس شد.

سانا نیز گزارش داد که  ترکیه امروز برای بیست و دومین روز متوالی به تجاوز خود به منطقه عفرین ادامه داد و تعداد قربانیان حملات ارتش ترکیه به منطقه عفرین افزایش یافت.

منابع محلی در همین باره به سانا توضیح دادند: نیروهای ارتش ترکیه اردوگاه أطمه واقع در جنوب روستای جندیرس را به مرکز توپخانه تبدیل کردند و روستاهای قسطل خضرا ، قسطل مقداد ، دیر صوان، أخجلة وشرقان را هدف قرار دادند.

بنابر گزارش خبرگزاری سانا از بین بردن زیر ساخت ها منطقه عفرین یکی از مهمترین اهداف تجاوز ترکیه به شمار می رود.

بر اساس این گزارش، ترکیه طی چند روز گذشته یک مدرسه در روستای میدانکی و  یک مرکز هلال احمر در منطقه راجو را منهدم کرد.

از سوی دیگر،پارلمان اروپا اقدام سرکوب‌گرایانه ترکیه علیه منتقدان عملیات عفرین را محکوم کرد

پارلمان اروپا در قطعنامه خود بازداشت مخالفان عملیات ترکیه را «تلاشی برای سانسور انتقادها» ارزیابی کرده است.

پارلمان اروپا روز پنجشنبه با تصویب قطعنامه‌ای اقدامات دولت ترکیه در سرکوب منتقدان عملیات این کشور در خاک سوریه را محکوم کرد.

بنا به اعلام مقامات ترکیه تاکنون نزدیک به ۶۰۰ نفر از منتقدان عملیات نظامی این کشور در شمال سوریه بازداشت شده‌اند.

پارلمان اروپا در قطعنامه خود این بازداشت‌ها را «تلاشی برای سانسور انتقادها» ارزیابی کرد. این نهاد اتحادیه اروپا در عین حال از «پیامدهای بشردوستانه» عملیات عفرین نیز ابراز نگرانی کرد.

پارلمان اروپا همچنین نسبت به ادامه «اقدامات نامتناسب» آنکارا هشدار داده است.

ارتش ترکیه از روز ۲۰ ژانویه (۳۰ دی) عملیات نظامی خود در شمال سوریه را علیه گروه کرد «یگان‌های مدافع خلق» آغاز کرد. آنکارا هدف از این عملیات که آن را «شاخه زیتون» می‌نامد  بیرون راندن «یگان‌های مدافع خلق» از منطقه عفرین در شمال غربی سوریه عنوان می‌کند.

مولود چاووش اوغلو، وزیر خارجه ترکیه در واکنش به انتقادات از عملیات نظامی کشورش بر تلاش آنکارا برای جلوگیری از تلفات در میان غیرنظامیان تاکید کرد. وی در عین حال انتقادات مقام‌های اروپایی را نشانه «عدم درک» آنها از اهمیت عملیات عفرین برای اروپا دانست.

از جهتی دیگر ارتش ترکیه با صدور بیانیه ای مدعی شد که تا کنون 1062 نفر از یگان های حمایت مردمی کرد سوریه و همپیمانانش را در جریان عملیات نظامی اش در عفرین کشته است.

ارتش ترکیه در این بیانیه تأکید کرد که چهار روستای دیگر را در  منطقه عفرین به کنترل خود در آورده است.

وزارت خارجه روسیه نیز اعلام کرد که واشنگتن از آنکارا خواسته است که عملیات خود در عفرین در شمال سوریه را محدود کند.

 

 

 

روسیه: مساله حمله به مراکز ارتش سوریه توسط آمریکا باید در سازمان ملل مطرح شود

رئیس کیمته امور دفاعی در پارلمان روسیه تأکید کرد که اقدامات آمریکا در سوریه به دنبال تخریب چهره و جایگاه پوتین رئیس جمهور روسیه پیش از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری است.

وی افزود که باید مساله حمله آمریکا به نیروهای همپیمان ارتش سوریه در سازمان ملل مطرح شود.

رئیس کمیته دفاعی در مجلس روسیه در ادامه تصریح کرد که واشنگتن تلاش می کند که روسیه را به سمت برخورد و درگیری با دیگر کشورها بکشاند که در راه حل بحران سوریه مشارکت دارند.

نماینده روسیه در سازمان ملل نیز اظهار داشت که روسیه توسط«دولت قانونی» سوریه برای مبارزه با تروریسم به سوریه دعوت شده اما آمریکا هرگز به سوریه دعوت نشده است.

«واسیلی نبنزیا» نماینده دائمی روسیه در سازمان ملل٬ قبل از برگزاری جلسه غیر علنی شورای امنیت سازمان ملل متحد برای رایزنی درباره منطقه «غوطه شرقی» و استان «ادلب» به خبرنگاران گفت که روسیه از سوی دولت مشروع برای مبارزه با تروریسم به سوریه دعوت شده است.

وی در ادامه گفت: ایالات متحده آمریکا هرگز به سوریه دعوت نشده است. حالا بگویید چه کسی متجاوز است؟

 

 

گفت‌وگوی تلفنی پوتین و ماکرون درباره سوریه

رئیس جمهور روسیه در گفت‌وگوی تلفنی با همتای فرانسوی خود آخرین تحولات سوریه را مورد ارزیابی قرار داد.

دفتر مطبوعاتی کاخ کرملین روسیه اعلام کرد که «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور این کشور با «امانوئل ماکرون» همتای فرانسوی خود به صورت تلفنی درباره آخرین تحولات سوریه گفت‌وگو کرد.

بر اساس این گزارش، پوتین و ماکرون در این تماس در زمینه نقش و تاثیر نتایج کنگره گفت‌وگوی ملی سوریه در شهر سوچی در مذاکرات ژنو بحث و رایزنی کردند.

همچنین طرفین بر گسترش همکاری های دو کشور در خصوص صلح جامع در سوریه و در جریان انداخت مذاکرات صلح سوریه در ژنو بر اساس قطعنامه 2254 تاکید کردند.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.