عربستان سعودی تجربه نظامی در رویارویی های نظامی طی ده های اخیر ندارد و تنها تجربه اش که وارد آن شد و رهبری آن را به عهده گرفت توفان قاطعیت علیه یک کشور فقیر و متشتت به لحاظ اجتماعی و امنیتی است یعنی علیه یمن و بعد از گذشت سه سال از جنگ و محاصره اکنون این جنگ دروازه های ریاض را پس از موشک بالستیکی که فرودگاه«ملک خالد» را یکشنبه گذشته هدف قرار داد و پس از آن که حوثی ها در مناطق مرزی جنوب عربستان برای خود جولان می دهند، می کوبد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران، روزنامه رأی الیوم در گزارشی نوشت:عربستان سعودی تهدید های خود علیه حزب الله را تکرار کرد و تهدید به اقدام نظامی علیه این حزب کرد و پس از آن که «سعد حریری» نخست وزیر لبنان از مقام خود از ریاض استعفا داد و دلایل این استعفا را به ایران و حزب الله منسوب کرد، جنگ سیاسی علیه حزب الله را اعلام کرد با وجود این کارشناسان مسائل نظامی اقدام عربستان برای حمله نظامی به حزب الله در لبنان را بعید دانستند.
درباره این موضوع روزنامه رأی الیوم دیدگاه شماری از کارشناسان در تجهیزات نظامی در کشورهای خاورمیانه و طرح های نظامی این کشور و گذشته آنها در نزاع های مسلحانه را پرسید تا بتواند به نتیجه ای برسد مبنی بر اینکه آیا عربستان می تواند به حزب الله حمله کند یا نه؟
این کارشناسان بر این باورند که عربستان سعودی در تاریخ نظامی از دهه هفتاد تا کنون مورد بسیار متفاوتی شکل می دهد زیرا این کشور از جمله ده کشور مجهز به تجهیزات نظامی است لیکن به توافقنامه های گروهی و دوجانبه به ویژه با ایالات متحده آمریکا برای حمایت از خود تکیه دارد زیرا با منابع جنگی ای که در اختیار دارد ناتوان از حمایت خود است.
عربستان سعودی تجربه نظامی در رویارویی های نظامی طی ده های اخیر ندارد و تنها تجربه اش که وارد آن شد و رهبری آن را به عهده گرفت توفان قاطعیت علیه یک کشور فقیر و متشتت به لحاظ اجتماعی و امنیتی است یعنی علیه یمن و بعد از گذشت سه سال از جنگ و محاصره اکنون این جنگ دروازه های ریاض را پس از موشک بالستیکی که فرودگاه«ملک خالد» را یکشنبه گذشته هدف قرار داد و پس از آن که حوثی ها در مناطق مرزی جنوب عربستان برای خود جولان می دهند، می کوبد.
این کارشناسان به روزنامه رأی الیوم گفتند که عربستان سعودی از نیروی هوایی قوی برخوردار است اما تجربه ای در حمله به اهداف ندارد و اکنون همین نیروی هوایی اهداف غیرنظامی را بیش از نظامی در یمن بمباران می کند و هزاران نفر از جمله کودکان، زنان و افراد مسن را می کشد و از حوثی ها کمتر می تواند بکشد و سازمان ملل نیز از جنایت های جنگی عربستان سخن به میان می آورد.جنگنده های نظامی عربستانی از نوع«اف15» و «تورنادو» هستند که می توانند به عمق لبنان برای حمله به اهداف و سوخت گیری در هوا برسند لیکن موانعی در راه آنها وجود دارد که کارشان را غیرممکن بلکه محال می کند و اهداف نظامی آشکاری برای حزب الله مثل پایگاه های نظامی پیدا نمی کنند تا آنها را مورد هدف قرار دهند و در صورت حمله همان سناریوی یمن در بمباران غیرنظامیان تکرار می شود. اگر حزب الله اهداف نظامی آشکار داشت ایالات متحده آمریکا و اسرائیل آنها را از خیلی پیش نابود می کردند. حزب الله یک حالت استثنایی است. حزب الله دارای ارتش غیرمتمرکز و پنهان است که محال است آن را از بین بردن مگر آن که لبنان به طور کامل از بین برود.
این کارشناسان متخصص در نقشه نظامی در خاورمیانه در ادامه گفتند که «برای آن که هواپیماهای عربستانی پایگاه های حزب الله را بمباران کنند باید حریم هوایی سوریه یا سرزمین های اشغالی را نقض کنند و رژیم صهیونیستی به عربستان هرگز اجازه نمی دهد حریم هوایی سرزمین های اشغالی را نقض کند زیرا این اتفاق اعلان جنگ اسرائیل علیه حزب الله است و نیروی هوایی سوریه که مجهز به ضد هوایی های روسی است اجازه عبور هواپیماهای عربستانی از حریم هوایی سوریه را نمی دهد تا به لبنان برسند و هر گونه هواپیمای عربستانی که حریم هوایی اش را نقض کند، سرنگون می کند.
عربستان سعودی ناوگان دریایی نظامی ندارد تا به سواحل لبنان برسد و حملات نظامی علیه حزب الله انجام دهد پس از جنگ جولای 2006 نیروی دریایی اسرائیل شروع به دور شدن از آب های لبنان کرد آن هم پس از آن که یکی از بهترین ناوچه هایش در ناوگان دریایی اش با یک موشک از لبنان هدف قرار گرفت و مورد اصابت واقع شد.
عربستان سعودی همچنین نیروهای جنگی نخبه برای انجام عملیات ویژه به مانند نیروهای ویژه آمریکایی یا انگلیسی یا روسی یا حتی پاکستانی برای دخالت و انجام عملیات تخریبی و حمله به اهداف نظامی حزب الله در لبنان ندارد. نیروهای ویژه اسرائیل نیز برای ورود به اراضی لبنان برای انجام عملیات مانند حمله به اهداف نظامی حزب الله لبنان به رغم نزدیکی جغرافیایی و یگان های تجسسی و شناسایی قوی که دارد، آماده نیستند.اگر عربستان سعودی دارای نیروهای نظامی ویژه آموزش دیده برای دخالت نظامی است در جنگ با یمنی ها می توانست کاری بکند.
حتی اگر فرض کنیم که این سناریوی محال به لحاظ نظامی رخ دهد و عربستان حزب الله را در لبنان مورد حمل قرار دهد، با این کار خود اهل تسنن لبنان را در موضع تاریخی سختی قرار می دهد.