مقامات و کارشناسان در بنگلادش از جامعه جهانی می‌خواهند تا برای بازگشت پناهجویان آراکانی به سرزمین خود به دولت میانمار فشار بیاورند.

 

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران، به نقل از خبرگزاری آناتولی، «اسدالزمان خان کمال»وزیر کشور بنگلادش در رابطه با وضعیت پناهجویان آراکانی در این کشور گفت: باید فشارهای بین‌المللی بر میانمار برای بازگشت مسلمانان آراکانی به کشور خود ادامه یابد. در غیر این صورت میانمار هیچ اقدامی در این راستا انجام نخواهد داد.

وی با اشاره به تلاش دولت بنگلادش برای تامین امنیت در بازگشت پناهجویان آراکانی به سرزمین‌های خود تاکید کرد که اگر این پناهجویان بازنگردند، آینده تاریکی در انتظار آنهاست.

از سوی دیگر «سخاوت حسین» متخصص مسائل امنیتی نیز با ابراز تردید در صداقت مقامات میانمار برای بازگرداندن مسلمانان آراکانی گفت: دولت میانمار تنها برای جلب توجه رسانه‌های جهانی با دولت بنگلادش مذاکره دو جانبه انجام داد.

پروفسور «امتیاز احمد» کارشناس مسائل پناهجویان و مهاجران در دانشگاه داکا نیز گفت: اگر اعتراض به میانمار در سطح جهانی نباشد این کشور به تعویق روند بازگشت پناهجویان ادامه خواهد داد.

وی افزود: دولت بنگلادش باید برای افزایش فشار به میانمار هیئت‌هایی را به چین، هندوستان و دیگر کشورهای عضو اتحادیه کشورهای جنوب شرق آسیا (آسه‌آن) اعزام کند. در این صورت بازگشت مسلمانان آراکانی بلافاصله آغاز خواهد شد.

هفته گذشته «مصطفی کمال الدین» دبیر وزارت کشور بنگلادش و «تین مایینت» همتای میانماری وی در دیدار دو جانبه خود در نپیدو، پایتخت میانمار تفاهم‌نامه‌ای برای توقف ورود پناهجویان آراکانی به بنگلادش امضا کرده بودند.

دبیر وزارت کشور میانمار پس از این دیدار بر لزوم گفتگوهای بیشتر بر سر بازگشت مسلمانان آراکانی پناهجو در بنگلادش تاکید کرده بود.

دولت میانمار پس از دیدار «محمود علی» وزیر امور خارجه بنگلادش در دوم اکتبر از این کشور اعلام کرده بود که آن دسته از مسلمانان آراکانی که شهروند میانمار هستند می‌توانند به این کشور بازگردند. این در حالی است که دولت میانمار در طول سالها از اعطای شهروندی به بسیاری از این پناهجویان خودداری کرده است.

بنابر این گزارش، که ارتش میانمار از 25 آگوست گذشته به بهانه « مبارزه با شبه نظامیان مسلح» حملات خود به منطقه آراکان را آغاز کرده است. در این حملات هزاران غیرنظامی آراکانی جان خود را از دست داده‌اند اما به علت ممانعت میانمار از هرگونه تردد در مرز این کشور با بنگلادش آمار دقیقی از تعداد جان باختگان در دست نیست.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.