گزارش نهادهای مختلف بینالمللی نشان میدهد که از سال 1970 میلادی به این سو، بیش از 1 میلیون و 700 هزار مسلمان آراکانی مجبور به ترک سرزمین خود شدهاند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران، وبسایت خبری النشره نوشت که «آنجلینیو آلفانو» وزیر خارجه ایتالیا اعلام کرد که دولت ایتالیا در نشست ژنو تعهد کرده است که 7 میلیلون یورو به مسلمانان روهینگیا در میهن شان میانمار و به آوارگان در بنگلادش ارائه کند.
آلفانو افزود که فعالیت های بشر دوستانه با فعالیت های دیپلماتیک داخل راهروهای اتحادیه اروپا و از طریق کرسی غیر دائم ایتالیا در سال جاری در شورای امنیت سازمان ملل پیگیری می شود.
وزیر خارجه ایتالیا در کنفرانسی مطبوعاتی تصریح کرد:«نسبت به اوضاع روهینگیا نگران هستیم زیرا بیش از نیم میلیون نفر که بیشتر آنها زن و کودک هستند طی هفته های اخیر مجبور به ترک میانمار شده و برای یافتن پناهگاه به بنگلادش رفتند.
آلفانو تأکید کرد که کمک های بشر دوستانه ایتالیا برای انجام اقدام های فوری در زمینه های امنیت غذایی، بهداشتی و حمایت است و این اقدامات را آژانس های مربوطه سازمان ملل و صلیب سرخ جهانی در بنگلادش و میانمار انجام می دهند.
در همین حال، خبرگزاری آناتولی نیز گزارش داد که گزارش نهادهای مختلف بینالمللی نشان میدهد که از سال 1970 میلادی به این سو، بیش از 1 میلیون و 700 هزار مسلمان آراکانی مجبور به ترک سرزمین خود شدهاند.
از سال 1970 بدین سوی، پاک سازی قومی و خشونت علیه مسلمانان روهینگیایی در ایالت «آرکان» میانمار باعث مهاجرت اجباری بخش عمدهای از ساکنان مسلمان از این ایالت شده است.
بر اساس گزارش سازمان جهانی مهاجرت (IOM)، کمیساریای عالی امور پناهندگان سازمان ملل متحد و کمیسیون اتحادیه اروپا، از سال 1970 تا اوایل 2017 میلادی بیش از 1 میلیون و 700 هزار مسلمان آراکانی به علت اعمال خشونت توسط بودیستهای افراطی و نظامیان میانمار مجبور به ترک سرزمین خود شدهاند.
در طی این مدت 400 هزار نفر از این پناهجویان، به بنگلادش، بیش از 300 هزار نفر به پاکستان، 300 هزار نفر به عربستان سعودی، بیش از 100 هزار نفر به مالزی، 10 هزار نفر به هندوستان و در حدود 55 هزار نفر دیگر به دیگر کشورهای حوزه خلیج فارس مهاجرت کردهاند.
علیرغم این مهاجرتهای اجباری، افزایش جمعیت در میان مسلمانان باعث حفظ موجودیت آنها در آراکان شده است.
بر اساس گزارش اداره کل حفاظت مدنی و کمک های بشر دوستانه اروپا وابسته به کمیسیون اتحادیه اروپا، جمعیت مسلمانان آراکانی در این ایالت در اوایل سال 2017 حدود 800 هزار نفر پیش بینی می شود.
ارتش میانمار از تاریخ 25 آگوست تاکنون به بهانه «مبارزه با شبه نظامیان مسلح» منطقه آراکان را هدف حمله قرار داده است. در این حملات هزاران غیرنظامی جان باخته و حدود 200 روستا توسط ارتش و بوداییان افراطی به آتش کشیده شده است.
بر اساس اعلام کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد، تعداد مسلمانان آراکانی که از تاریخ 25 اوت سال جاری تاکنون از خشونت ارتش میانمار و بودائیان افراطی فرار کرده و به اردوگاههای بنگلادش پناه برده اند به 603 هزار نفر رسیده است، براین اساس تعداد کل پناهجویان آراکانی حاضر در بنگلادش به یک میلیون نفر رسیده است.
از سوی دیگر از سال 1970 تاکنون، جمعیت 1.9 میلیونی مسلمانان آراکان به کمتر از 200 هزار نفر سیده است. این در حالی است که انتظار می رفت در طی این سال ها جمعیت مسلمانان آراکانی به میلیونها نفر برسد اما در پی خشونتهای ارتش میانمار و بوداییان افراطی این میزان با کاهش شدید روبه رو شد.
حملات ارتش میانمار علیه مسلمانان روهینگیا در ایالات آراکان با هدف پاکسازی قومی ادامه دارد.
در تحولی دیگر، خبرگزاری رویترز اعلام کرد که وزارت خارجه آمریکا روز گذشته-دوشنبه- اعلام کرد که ایالات متحده آمریکا در حال بررسی تحریم های اضافی علیه میانمار به دلیل بدرفتاری با اقلیت مسلمان روهینگیا از مله تحریم ها علیه نظامیان است.
«هدر ناوئرت» سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا با اعلام «حمایت از روند گذر به دموکراسی در میانمار» از اتخاذ تحریمهای جدید علیه نظامیان بلندپایه حال حاضر و سابق ارتش این کشور خبر داد.
وی با ابراز «نگرانی عمیق» از حوداث اخیر در ایالت آراکان، در خصوص تدابیر جدید علاوه بر «همکاری محدود و توقف فروش سلاح به ارتش میانمار» که پیش از این اعمال شده است
گفت:«هیچ یک نظامیانی که در اقدام علیه آراکان حضور داشتهاند نخواهند توانست در برنامههای حمایتی آمریکا شرکت کنند».
وی همچنین از دولت میانمار خواست تا فورا اجازه ورود کمیته حقیقتیاب سازمان ملل، سازمانهای خیریه بینالمللی و همچنین رسانهها را به مناطق درگیری صادر کند.
منتقدان دولت ترامپ این دولت را متهم می کنند که با کندی و سردی شدید در واکنش به بحران روهینگیا عمل می کند.