سازمان برمه روهینگیا از ممانعت دولت و ارتش میانمار برای رسیدن کمکهای بشردوستانه انتقاد کرده و بحران گرسنگی را روش جدیدی برای پاکسازی قومی مسلمانان آراکان خواند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران به نقل از خبرگزاری آناتولی، سازمان برمه روهینگیا (BROUK) که مقر آن در انگلستان است با انتشار بیانیهای از عدم اجازه دولت میانمار و ارتش این کشور برای رسیدن کمکهای بشردوستانه به مسلمانان «آراکان» انتقاد کرده و این اقدام دولت میانمار که باعث گرسنگی مسلمانان شده را روش جدیدی برای پاکسازی قومی مسلمانان آراکان خواند.
در ادامه این بیانیه آمده است: هزاران مسلمان آراکانی به دلیل اعمال خشونت سیستماتیک ارتش میانمار و بوداییهای افراطی این کشور و بحران گرسنگی به بنگلادش پناه برده اند. این مساله باعث خواهد شد تا تعداد زیادی از مسلمانان آراکان در آینده ای نزدیک به کشورهای همسایه بروند.
در این بیانیه آمده است:بحران گرسنگی در آراکان به حدی شدت یافته که رفتن به بنگلادش نیز دیگر چاره ساز نخواهد بود.
در ادامه بیانیه آمده است که خشونت و کشتار ارتش و بوداییهای افراطی میانمار علیه مسلمانان آراکان همچنان ادامه دارد؛ آنها خانه و مغازه های مسلمانان آراکان را به آتش می کشند و مانع رسیدن کمکهای بشردوستانه می شوند.
در این بیانیه همچنین آمده است:بیش از 200 روستا توسط ارتش میانمار و بوداییهای افراطی با خاک یکسان شده است.بیش از دو میلیون مسلمان آراکانی از سالهای 1970 با خشونت سیستماتیک و پاکسازی قومی مواجه هستند و حدود 84 درصد از آنها مجبور به فرار به کشورهای همسایه شده اند.
در پایان بیانیه سازمان برمه روهینگیا :شورای امنیت سازمان ملل متحد را به رسیدگی فوری به خشونت ها علیه مسلمانان آراکان و عدم اجازه رسیدن کمکهای انسانی به آنها فرا می خوانیم.
در همین حال، خبرگزاری رویترز نیز گزارش داد که شورشیان مسلمان روهینگیا امروز شنبه آمادگی خود را برای پاسخ دادن به هر گونه اقدام برای صلح توسط دولت میانمار اعلام کردند این در حالی است که آتش بسی که به مدت یک ماه برای اجازه دادن به توزیع کمک ها در ایالت آراکان اعلام کرده بودند، در آستانه پایان است.
گروه«ارتش نجات روهینگیا در آراکان» (آرسا) چیزی درباره اقدامی بعدی اش پس از پایان آتش بس در نیمه شب دوشنبه نگفت لیکن عزم خود را برای توقف فشار و ظلم به روهینگیا اعلام کرد.
این گروه در بیانیه ای اعلام کرد که اگر أولت میانمار به سمت صلح در هر مرحله ای برود آرسا نیز از آن استقبال می کند و اقدام مشابه اتخاذ می کند.
خبرگزاری رویترز نتوانست با هیچ کدام از مسئولان دولت میانمار مرتبط بشود تا درباره این بیانیه اظهار نظر کند.
پیش از این سخنگوی دولت میانمار زمانی که ارتش نجات روهینگیا آتش بس به مدت یک ماه اعلام کرد و این آتش بس از دهم سپتامبر آغاز شد گفت که «سیاست دولت این نیست که با تروریست ها (!) گفت و گو کند».
شورشیان در 25 آگوست گذشته با کمک صدها نفر از ساکنان ناراضی روهینگیا در آراکان، به 30 مرکز امنیتی و یک پادگان ارتش حمله کردند که در نتیجه آن 12 نفر کشته شدند.
در واکنش به این حمله ارتش حمله وسیعی را در سراسر ایالت راخین شمالی انجام داد که در نتیجه آن بیش از نیم میلیون نفر از روهینگیا به بنگلادش فرار کردند این در حالی است که سازمان ملل اقدام ارتش را نمونه آشکاری« از پاک سازی نژادی» توصیف کرد. دولت میانمار این را رد کرده و مدعی است که بیش از 500 نفر در درگیری ها کشته شدند که بیشتر آنها تروریست هایی هستند که به غیرنظامیان حمله می کنند و روستاها را به آتش می کشانند.
ارتش نجات روهینگیا در آراکان دولت را به روی آوردن به قتل و آتش سوزی و تجاوز به عنوان ابزارهایی برای وادار کردن مسلمانان برای مهاجرت متهم می کند و هر گونه ارتباط خود با تندروهای خارجی را تکذیب می کند.
«عطا الله» رهبر ارتش نجات روهینگیا در گفت و گو با خبرگزاری رویترز در ماه مارس گذشته تأسیس گروهش را با خشونت طایفه ای میان بودایی ها و مسلمانان در راخین در سال 2012 که منجر به کشته شدن 200 نفر و آواره شدن 140 هزار نفر که بیشتر آنها از روهینگیا بودند، مرتبط دانست.
این گروه می گوید که برای احقاق حقوق روهینگیا می جنگد؛ اقلیتی که به آنها به چشم ساکنان اصلی میانمار نگریسته نمی شود و به آنها نیز ملیت داده نمی شود.
بنابر این گزارش، ارتش میانمار در تاریخ 25 اوت گذشته حملات خود به منطقه آراکان را آغاز کرد. در این حملات هزاران غیرنظامی آراکانی جان باخته و حدود 200 روستا توسط ارتش و بوداییان افراطی به آتش کشیده شده است.شمار مسلمانانی که از خشونتهای ارتش میانمار و بوداییان افراطی گریخته و به اردوگاهها و اقامتگاههای موقت در حومه «کاکس بازار» بنگلادش پناه بردهاند به بیش از 500 هزار نفر رسیده است.