حسن روحانی دومین دور ریاست جمهوری اش را با پیام «اعتدال» آغاز می کند و بر روی مشارکت سازنده با جهان تاکید دارد.

 

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران، المانیتور در گزارشی نوشت: زمانی که «حسن روحانی» برای نخستین بار در سال 2013 رئیس جمهور شد، یک مربی داشت: «علی اکبر هاشمی رفسنجانی» که قبلا دو دوره رئیس جمهور ایران بود. در آن زمان رقبای روحانی ادعا کردند که رئیس جمهور واقعی کشور آیت الله هاشمی است؛ علی رغم آن که روحانی نیز خود تجربه بی نظیری در دیپلماسی و مسائل امنیتی در کنار تجربه گسترده اش از حضور در مجلس و در جایگاه یک روحانی ارشد داشت.

 اکنون روحانی دومین دوره ریاست جمهوری خود را در حالی آغاز می کند که آیت الله هاشمی رفسنجانی درگذشته، و روحانی آمده است تا فصل جدیدی را آغاز کند که با توجه به دستاوردها، شکست ها و تغییراتی که در دور اول رخ داد - از جمله توافق هسته ای با قدرت های جهانی و ظهور ترامپ به عنوان رئیس جمهور آمریکا که درباره بقای توافق هسته ای ابزار تردید کرده است - می تواند از دور اول متمایز باشد.

نمایندگان مجلس و مقام های ارشد از سرتاسر جهان شاهد برگزاری مراسم تحلیف روحانی بودند. نمایندگانی از حماس‌، حزب الله و جهاد اسلامی تا نمایندگانی از اتحادیه اروپا، انگلیس، فرانسه و دیگر کشورهای غربی در این مراسم حضور داشتند. نمایندگانی از کشورهای حوزه خلیج فارس از جمله قطر، کویت و عمان هم شرکت داشتند. این حضور نشان داد که علی رغم تلاش های برای انزوای ایران از سوی کشورهای رقیب منطقه ای این تلاش ها شکست خورده است. ایران در این مراسم با حضور ده مقام ارشد و شماری از وزرای خارجی و «فدریکا موگرینی» مسئول سیات خارجی اتحادیه اروپا که مهمان خاص این مراسم بود، قدرت خود را به نمایش گذاشت. موگرینی با روحانی، «محمد جواد ظریف»، «علی اکبر ولایتی» و «کمال خرازی» دیدار کرد.

مراسم تحلیف دو روز پس از تنفیذ رخ داد. سخنرانی روحانی در روز تحلیف با استفاده از واژگانی ملایم بود، لحن و گفتار او منصفانه بود و هیچ گونه اثری از ارعاب و حمله به منتقدان در آن دیده نمی شد. روحانی روی مین راه می رفت: یک دستش را برای صلح جلو آورد و در دست دیگر از واکنش قوی به نقض توافق هسته ای سخن گفت.

روحانی خطاب به ترامپ بدون ذکر نام او گفت: «به نمایندگی از ملت و مقامات ایران اعلام می کنم که جمهوری اسلامی ایران از مفاد برجام تخلف نخواهد کرد اما در برابر اقدامات آمریکا برای عدم پایبندی اش به برجام سکوت نخواهد کرد. او ادامه داد: « ما هیچ مشاجره ای با سیاستمداران تازه کار نداریم، اما ما به کسانی که با تجربه ترند می گوییم که روند برجام را می توان به عنوان یک مدل برای روابط و قوانین بین المللی مورد استفاده قرار داد.»

روحانی در عین حال گفت که دولت او دولتی صلح طلب در امور داخلی و خارجی است و صلح را به جنگ ترجیح می دهد. او گفت «ما دست دوستی به سوی همسایگان خود دراز می کنیم.»

در حالی که سه کشور از شش کشور عضو شورای همکاری خلیج فارس در این مراسم شرکت داشتند، روحانی در سخنرانی خود به دیگر کشورها هم به طور غیرمستقیم اشاره ای داشت. زمانی که روحانی اشاره کرد که «قدرت های خارجی با فروش میلیاردها دلار سلاح بی ثباتی و هرج و مرج را در منطقه تشدید کردند»، تلویحا گفت که در میان کشورهای منطقه مشکل جدی نیست و هر آنچه رخ می دهد به دلیل دست های خارجی است. او با اعتدال به مسائل منطقه می پرداخت؛ حتی زمانی که او درباره سوریه و یمن سخن می گفت، او به روشنی اشاره کرد که جنگ علیه تروریسم باید ادامه یابد و اینکه بهترین ابزار برای مبارزه با تروریسم حکومت دموکراتیک است – پیامی که می تواند معناهای بسیاری داشته باشد. او همچنین تاکید کرد که گفت و گو میان گروه های سوری و به طور مشابه گفت و گو میان طرفین یمن تنها راه برای خروج از این بحران ها است.

روحانی همچنین از نیروهای مسلح تقدیر به عمل آورد و برای دومین بار طی چند روز گذشته از توانایی های دفاعی ایران پشتیبانی کرد.

دومین دوره ریاست جمهوری روحانی فرصتی برای او به منظور دستیابی رسمی به میراث سیاسی مربی اش آیت الله هاشمی است. به این منظور او مجبور است بدون عبور از خطوط قرمز، اعتماد دیگران و مقام های عالی نظام را جلب کند. به علاوه، او باید مهارت های دیپلماتیک خود را که او را به سمت مذاکره کننده عالی کشور سوق دهد، تقویت کند تا در نهایت از بروز رویارویی های غیر ضروری جلوگیری کند. به نظر می رسد روحانی در حال حاضر این موضوع را به درستی اجرا کرده باشد.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.