پرواز دو فروند بمب افکن آمریکایی بر فراز شبه جزیره کره در واکنش مستقیم به تازه ترین آزمایش موشکی کره شمالی، از تنش مجدد در این شبه جزیره خبر می دهد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران، خبرگزاری رویترز گزارش داد نیروی هوایی آمریکا با انتشار بیانیه ای از پرواز دو فروند بمب افکن نیروی هوایی این کشور بر فراز شبه جزیره کره خبر داد.
در بیانیه نیروی هوایی آمریکا در این خصوص آمده است دو فروند هواپیمای بمب افکن آمریکایی از نوع «بی 1» در اقدامی به نشانه واکنش مستقیم به تازه ترین آزمایش موشکی کره شمالی بر فراز شبه جزیره کره به پرواز در آمدند.
ژنرال «ترنس جی. اوشاگنسی» فرمانده نیروی دریایی آمریکا در اقیانوس آرام در بیانیه ای اعلام کرد: اگرچه همچنان دیپلماسی در شبه جزیره کره در صدر اقدامات آمریکا باقی خواهد ماند اما مسئولیت داریم تعهد خود را نسبت به همپیمانان خودر منطقه برای نشان دادن بدترین سناریو نشان دهیم. در صورت درخواست در هر مکان و زمان ما آماده پاسخگویی سریع، مرگبار و غرور آمیز هستیم.
طبق این گزارش، این دو بمب افکن از پایگاه هوایی «آندرسن» در گوام برخواسته و ابتدا بر فراز آسمان ژاپن پرواز کردند که دو فروند جنگنده نیروی هوایی ژاپن نیز به آنها پیوستند. جنگنده های آمریکایی سپس بر فراز شبه جزیره کره و پایگاه دریایی «اوسان» کره جنوبی به پرواز درآمدند.
براساس این بیانیه، این ماموریت هوایی برای بمب افکن های آمریکایی 10 ساعت طول کشید که شامل شکل گیری و آموزش بود.
این فرمانده آمریکایی گفت: «این اقدام نیروی هوایی آمریکا پس از آن صورت گرفت که کیم جونگ اون رئیس جمهوری کره شمالی اعلام کردند که کشورش دومین آزمایش موشک بالستیک قاره پیما را انجام داده و قادر به هدف قرار دادن آمریکا است.»
کنگره آمریکا هفته گذشته طرح تحریم ها علیه کره شمالی را تصویب کرد و کره شمالی نیز روز جمعه بار دیگر یک موشک قاره پیما را آزمایش کرد.
این دومین آزمایش در کمتر از یک ماه توسط کره شمالی است که هر دو مورد مربوط به موشک های قاره پیما می شود.
در سال جاری این چهاردهمین باری است که این کشور آزمایش موشکی انجام داده است.
موشک «هواسونگ 14»، جدیدترین موشک بالستیک ساخت کره شمالی است. این موشک نزدیک 47 دقیقه پرواز کرده و تا ارتفاع 3724 کیلومتری بالا رفته است.
ساعاتی پس از آزمایش روز جمعه «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا اقدام اخیر پیونگ یانگ را غیرمسئولانه و خطرناک توصیف کرد و گفت «این آزمایش ها به انزوای بیشتر کره شمالی و محرومیت مردم این کشور می انجامد.»
«یوشیهیده سوگا» دبیر هیات دولت ژاپن هم گفته است که پرواز این موشک تا 45 دقیقه طول کشیده است و احتمالا برد آن به سه هزار کیلومتر می رسد.
«شینزو آبه» نخست وزیر ژاپن گفته است کره شمالی موشکی شلیک کرده است که در آب های منطقه انحصاری اقتصادی ژاپن فرود آمده است.
آبه گفت که ژاپن همه اقدامات لازم را برای تامین امنیت شهروندانش انجام می دهد.
مقامات ژاپنی و کره جنوبی جلسه ای اضطراری در همین خصوص برگزار کرده اند.
چین هم آزمایش موشکی پیونگ یانگ را محکوم کرد. چین در عین حال از این که کره جنوبی درصدد گسترش استفاده از سامانه دفاع ضد موشکی تاد است، انتقاد کرده است. وزارت خارجه چین هشدار داده است که این سامانه، به توازن قدرت در منطقه آسیب می زند و به امنیت چین لطمه وارد می کند.
دونالد ترامپ از این سخنان به خشم آمد و در صفحه توییتر خود از رویکرد چین در قبال کره شمالی ابراز ناامیدی کرد. رئیس جمهور آمریکا از نحوه تعاملی که تا کنون بین واشنگتن و پکن وجود داشته و همچنین انفعال چین در برابر کره شمالی انتقاد کرد.
ترامپ در صفحه توییتر خود نوشت: «چینی ها هیچ کاری در قبال کره شمالی انجام ندادند و فقط حرف زدند. ما اجازه نخواهیم داد چنین روندی ادامه داشته باشد. چین می تواند این مشکل را حل کند.»
همزمان کره جنوبی تهدید کرده که این کشور و آمریکا در واکنش به پرتاب اخیر، رزمایش مشترک موشکی انجام خواهند داد.
«جوزف دانفورد» رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا و «هری هریس» رهبر مرکز فرماندهی پاسیفیک آمریکا طی تماسی تلفنی با «لی سون -جین» رئیس ستاد مشترک ارتش کره جنوبی بر تعهد جدی آمریکا به اتحاد میان دو کشور تاکید کردند و به بررسی گزینه های موجود برای واکنش نظامی به پرتاب موشک اخیر از سوی کره شمالی پرداختند.
«جف دیویس» سخنگوی وزارت دفاع آمریکا روز جمعه گفته بود پرتاب این موشک احتمالا از یک مرکز تولید تسلیحات نظامی واقع در شمال کره شمالی صورت گرفته است و افزود این موشک تهدیدی برای آمریکای شمالی محسوب نمی شود.
پیش از آن که کره شمالی در روز جمعه دست به پرتاب موشک بزند، خبرگزاری رویترز به نقل از شماری از مقام های آمریکایی گزارش داده بود، رصدهای اطلاعاتی نشان می دهد پیونگ یانگ در حال انجام نقل و انتقالات نظامی و احتمالا آماده شدن برای آزمایش تازه است.
رهبر کره شمالی اعلام کرده موشکی که کشورش روز جمعه آزمایش کرده، قادر است «تمام خاک آمریکا» را هدف قرار دهد.
در بیانیه «کیم جونگ اون» رهبر کره شمالی آمده است: «این آزمایش اعتبار سامانه موشک های قاره پیما را ثابت می کند و ظرفیت های انجام حمله ای غافلگیرکننده توسط موشک های قاره پیما، در هر منطقه ای، هر جایی، و هر زمانی را نشان می دهد. و به وضوح اثبات می کند که بُرد آنها به تمام خاک آمریکا می رسد».
«دیوید رایت» از مدیران برنامه امنیت جهانی «یو سی اس» - اتحادیه ای از پژوهشگران - گفته است: اگر اعداد و ارقام در مورد مسافت طی شده توسط موشک آزمایشی جدید کره شمالی درست باشد، به این معنی است که شهرهای آمریکا، از جمله «دنور»، «شیکاگو» یا «لس آنجلس» در بُرد آن قرار دارند.
کنگره آمریکا به تازگی در کنار روسیه و ایران برای کره شمالی هم تحریم های جدیدی وضع کرده است.
آزمایش روز جمعه یک روز پس از آن انجام شد که سنای آمریکا طرح تحریم های ایران، روسیه و کره شمالی را تصویب کرد. کاخ سفید اعلام کرد رئیسجمهور این کشور این طرح را امضا خواهد کرد.
کره شمالی حدود یک ماه پیش هم موشک بالستیکی آزمایش کرد که گزارش شد آن هم در آب های منطقه انحصاری اقتصادی ژاپن فرود آمد. آب های منطقه انحصاری اقتصادی آب های غیرسرزمینی هستند که دولت ها در آنها حقوقی ویژه دارند.