پس از بازپس گیری کامل شهر موصل توسط نیروهای عراقی و پس از فداکاری های بزرگ و اعلام پیروزی بزرگ و آزادی کامل شهر توسط «حیدر العبادی» نخست وزیر عراق، دیگر خبر مرگ البغدادی از اهمیت زیادی برخوردار نیست.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران، روزنامه رأی الیوم در سرمقاله خود نوشت: در این جا به خبرهای زیادی درباره کشته شدن «ابوبکر البغدادی» رهبر گروه دولت اسلامی(گروه تروریستی داعش) پرداختیم و هر بار درباره صحت این خبرها به دلیل نرسیدن اطلاعات موثق در این زمینه از منابع موثق، تردید کردیم به همین دلیل برای ما دشوار است که از این سبک در تعامل با گزارش های خبری از چندین منبع درباره مرگ البغدادی بدون دادن جزئیات درباره پیدا شدن جسد یا مکان دفنش، خارج شویم.
ارتش روسیه در 16 ژوئن گذشته اعلام کرد که البغدادی در حمله هوایی جنگنده های روسیه به نشست احتمالی فرماندهان داعش در نزدیکی شهر«الرقه» که البغدادی نیز در آن شرکت داشت، کشته شد و سخنگوی ارتش روسیه این بار تأکید کرد که وی صد در صد کشته شده است لیکن فرماندهی ائتلاف آمریکایی این گزارش ها را تأیید نکرد و درباره اخبار مشابهی که توسط آقای«رامی عبدالرحمن» مدیر دیده بان حقوق بشر سوریه(وابسته به مخالفان سوری) و درز کردن مضمون سندی که ارتش عراق طی حمله به یکی از مقرهای داعش در منطقه غربی شهر«موصل» پس از آزادی آن در روز یکشنبه به دست آورد،از خود محافظه کاری نشان داد.
البغدادی برعکس «اسامه بن لادن» رهبر سابق گروه القاعده کمتر در رسانه ها ظاهر شد و فقط یک بار با صدا و تصویر ظاهر شد و آن زمانی بود که دولت خلافت را از روی منبر مسجد بزرگ النوری در مرکز بخش قدیمی موصل در سه سال پیش اعلام کرد و آخرین نوار صوتی منسوب به وی که توسط پایگاه های اینترنتی وابسته به گروه داعش منتشر شد در اواخر ماه نوامبر گذشته بود و با آغاز حمله نیروهای عراقی به موصل همزمان شد و در آن نوار صوتی از عناصرش خواست ایستادگی و جهاد را تا پای مرگ ادامه دهند.
پس از بازپس گیری کامل شهر موصل توسط نیروهای عراقی و پس از فداکاری های بزرگ و اعلام پیروزی بزرگ و آزادی کامل شهر توسط «حیدر العبادی» نخست زویر عراق، دیگر خبر مرگ البغدادی از اهمیت زیادی برخوردار نیست. شوک بزرگ داعش از دست دادن پایتخت عراقی خود است. علاوه بر آن، رهبری این گروه«دسته جمعی» است و شوک و تاثیر مرگ البغدادی چه بسا به اندازه مرگ رهبر گروه القاعده نباشد زیرا انتخاب خلیفه به جای البغدادی ماموریت دشواری نیست.
سووال حیرت انگیز که نیاز به پاسخ دارد این است که سرنوشت فرماندهان میدانی گروه داعش پس از آزادی مقر آنها در شهر موصل توسط نیروهای عراقی چه شد و چرا سخن از این فقط به میان آمد که یک سند به دست آمد که می گوید« داعش حتی اگر البغدادی کشته شود باقی می ماند»؟ سرنوشت دیگر اسناد و مدارک که انتظار می رود درباره اسرار داعش، پیکره فرماندهی، ایالت های اسلامی و طرح های آینده اش سخن می گویند، چه می شود؟
چه بسا برخی به حق این مساله را مطرح کنند که هنوز زود است که درباره این سندها و مضمون آنها سخن گفت به ویژه آن که عمر اعلام موفقیت عملیات بازپس گیری شهر موصل از سه روز بیشتر نیست لیکن حمله به موصل 9 ماه قبل آغاز شد و بسیاری از عناصر این گروه دستگیر شدند و مقرهای زیادی در شرق و غرب موصل مورد حمله قرار گرفت ولی اطلاعات کمی آزاد شد که تشنگی پژوهشگران را از بین نمی برد.
مرگ البغدادی شوک بزرگی به داعش به شمار می رود لیکن به باور ما شوک بزرگتر از دست دادن موصل و چه بسا به زودی «الرقه» است و این یعنی خلافت اسلامی که البغدادی سه سال پیش اعلام کرد و اتفاق تکان دهنده ای بود در عمل به پایان رسید، اگر چه افکار آن به پایان نرسیده است.
بازپس گیری موصل و الرقه و کشته شدن البغدادی، اگر قطعی شود، پایان یک مرحله و آغاز مرحله دیگری است که هنوز نشانه های آن مشخص نیست لیکن چیزی که قطعی این است که ریشه های ایدئولوژیک این گروه تکفیری تندرو عمیق است و چه بسا شاخه های دیگری از آن بروید که خطرش کمتر از «جنگل» مادر در موصل و الرقه نیست.