فولکس واگن در رقابت با دیگر غول های خودروسازی برای ورود به بازار ایران پس از 17 سال خودروهای خود را به این بازار عرضه می کند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران، رویترز در گزارشی نوشت: شرکت خودروسازی آلمانی «فولکس واگن» ماه آینده صادرات به ایران را از سر می گیرد و پس از 17 سال، به بازار ایران باز می گردد.
فولکس واگن در گزارشی بر روی وب سایت خود گفت که با شرکت «ماموت خودرو» ایران توافق همکاری امضا کرده و در مرحله نخست، خودروهای مدل «تیگوان» و «پاسات» را از طریق هشت نمایندگی به ایران صادر خواهد کرد.
فولکس واگن به عنوان بزرگترین گروه خودروسازی اروپا در حالی در تلاش برای ورود به بازارهای خارجی جدید است که قصد دارد وابستگی های خود را به بازارهای پرفراز و نشیبی مانند برزیل و چین بکاهد. تحویل خودرو از این گروه خودروسازی به چین که بیش از یک سوم فروش آن را شامل می شود، بین ژانویه و مه 3.3 درصد کاهش داشته و به 1.51 میلیون دستگاه رسیده است. فروش این شرکت در برزیل نیز 1.9 درصد کاهش داشته و به 116،600 دستگاه رسیده است.
شرکت خصوصی ماموت خودرو که وارد کننده رسمی خودروسازی اسکانیا هم هست، واردات خودروهای فولکس واگن را در مرحله نخست از طریق هشت نماینده فروش خود در تهران انجام خواهد داد.
«اندرس سوندت ینسن» مدیر پروژه فولکس واگن در ایران طی ایمیلی گفت: با بازگشت به ایران، فولکس واگن فضای خالی دیگری را در بازار جهانی خودرو پر خواهد کرد.
این شرکت تلاش دارد قصد دارد با شرکت های رنو و پژو سیتروئن که از زمان امضای برجام و لغو تحریم های ایران در سال 2015 سعی در بازگشت به بازار ایران دارند، رقابت کند.
این شرکت در حال تقویت حضور خود در بازارهای بین المللی است. سوندت ینسن می گوید: «ما در حال آوردن آخرین مدل های خود با بهترین مشخصات به بازار ایران هستیم».
«مهرزاد فردوس» مالک و عضو هیات مدیره ماموت خودرو به عنوان یکی از بزرگ ترین شرکت های خصوصی صنعتی در ایران نیز گفته است: «بازار خودروی ایران در حال حاضر بر مبنای انتظارات مشتریان در حال تغییر است. راحتی، تطابق با استانداردهای زیست محیطی، ایمنی، مصرف سوخت و خدمات به روز در میان مشتریان ایرانی از اهمیت بالایی برخوردار است».
وی افزود: «این مسئله به بازنگری در صنعت خودرو و در نتیجه تغییر به سمت استفاده از وسایل نقلیه مدرن تر منجر شده است. ماموت خودرو بسیار خشنود است که با شراکت با فولکس واگن، بخشی از این فرآیند تغییر را بر عهده می گیرد».
واردات مدل های تیگوان و پاسات ادامه راه حضور خودروهای فولکس واگن در ایران در گذشته دور است. در دهه 1950 مدل «بیتل» در جاده های ایران خودنمایی می کرد و مدل های «بولی» در دهه 1960 و «گل» در دهه 1990 به فهرست خودروهای فولکس واگن در ایران افزوده شدند.
فولکس واگن در سال 2000 به طور کامل از بازار خودرو ایران خارج شد. هدف اولیه طرح واردات این خودروساز آلمانی در ایران تحلیل نیازهای فعلی بازار، حضور برند فولکس واگن، و ارائه فناوری های مدرن ساخت آلمان به مشتریان ایرانی عنوان شده است.
فولکس واگن می گوید طبق آمارهای دولتی ایران، تقاضای سالانه برای خرید خودرو در این کشور در میان مدت تا دراز مدت حدود سه میلیون دستگاه است.
تولید خودرو در ایران افزایش چشمگیری داشته است و طی سه ماهه اول 306،545 دستگاه خودرو در این کشور تولید شده است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته 15.2 درصد رشد نشان می دهد.