فقط حالتی از سردرگمی و نگرانی نیست که بر دولت ترامپ حاکم است بلکه نهادهای آمریکایی همه به دلیل عزل و نصب های جنجالی ترامپ و رفتارهای احمقانه اش سردرگم هستند.

 

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران، روزنامه رأی الیوم در سرمقاله خود به آخرین تحولات و اختلاف های داخلی آمریکا پرداخت و نوشت:مجله جهانی انگلیسی«اکونومیست» رئیس جمهور آمریکا «دونالد ترامپ» را این گونه توصیف کرد که بر ایالات متحده آمریکا به مانند یک پادشاه حکومت می کند و کاخ سفید نیز«دربار» اوست. اکونومیست  در واکنش به تصمیم های اخیر ترامپ و رسوایی های عزل و نصب ها در مقام های بالا  این توصیف را کرده است که بارزترین آنها اخراج «جیمز کومی»رئیس دفتر تحقیقات فدرال (اف بی آی)از مقامش به دلایلی که بسیاری باور دارند در درجه اول به عبورش از خطوط قرمز و تحقیقات درباره رابطه ترامپ و دولت سوریه و جاسوسی به طور خاص مرتبط است.

چیزی که مجله اکونومیست نگفت یا در بیان آن تردید کرده است این است که ترامپ «پادشاهی» است که بر ایالات متحده آمریکا با همان سبکی حکومت می کنند که بسیاری در کشورهای جهان سوم و به طور مشخص پادشاهان و امیران عرب حکومت می کنند یعنی عبور از همه نهادها و موسسات(البته اگر وجود داشته باشند) و اتخاذ تصمیم ها به شکل فردی و از خاستگاه مزاجی در برخی مواقع اگر نگوییم در همه مواقع است.

ترامپ می خواهد که خودش محور اهتمام و توجه باشد و همه اختیارات را از آن خود کند و هر ساز ناکوک و مخالف با خود را خفه کند و چه بسا کومی به دلایل و اسناد موثقی دست یافت که دست داشتن ترامپ یا برخی از اعضای تیم انتخاباتی اش در مساله ارتباط داشتن با سازمان اطلاعات روسیه را ثابت می کند؛ امری که باعث شد نتایج انتخابات ریاست جمهوری به نفع ترامپ و یارانش به پایان برسد و «هیلاری کلینتون» رقیب وی شکست بخورد.

هیچ گونه مدرکی تا کنون وجود ندارد که این نظریه را یعنی رابطه ترامپ یا تیم اش با روس ها را ثابت کند لیکن برخی هستند که مانند «دیوید تونر» نماینده و رئیس کمیته سازمان اطلاعات در کنگره بر این باورند که «چیزی وجود دارد که برخی می خواهند پنهان اش کنند».«جف سیشنز»دادستان کل که ترامپ منصوب کرد در شهادت های خود تماس هایش با سفیر روسیه در واشنگتن را مخفی کرد و «مایکل فلین» مشاور امنیت ملی نیز به همین دلیل از مقام خود کنار زده شد یا استعفا داد.

فقط حالتی از سردرگمی و نگرانی نیست که بر دولت ترامپ حاکم است بلکه نهادهای آمریکایی همه به دلیل عزل و نصب های جنجالی ترامپ و رفتارهای احمقانه اش سردرگم هستند.

چیزی که اکنون کاخ سفید نیاز دارد این است که سازنده فیلم های جیمز باند را برای تدوین فیلم نامه ای برای بیش از چند فیلم تجسسی فرا بخواند. تصور حاکم در حال حاضر بر کاخ سفید و ترامپ رئیس اش این است که مکالمه های تلفنی با کسانی که صحبت می کند را ضبط می کند دقیقا مانند همان کاری که «ریچارد نیکسون» در دوره یاست جمهوری اس(1969-1974) کرد و این واقعیت را یکی از توئیت های ترامپ  برملا کرد که در آن گفت« بهتر است که کومی پیش از آن که بخواهد سخنانی به رسانه ها بگوید،  امیدوار باشد که مکالمه های ما ضبظ نشده باشد، درباره فساد با هم یک بار پرداختیم و دو بار با هم تماس برقرار کردیم».

ترامپ طبیعت استقلال داشتن برخی از موسسه ها و نهادهای آمریکایی و در رأس آنها دفتر تحقیقات فدرال (اف بی آی) را که کومی برکنار شده نماینده آن است را نمی فهمد . ترامپ می خواهد که با وی به عنوان رئیس جمهور مرتبط باشند و همه این موسسه ها و نهادها وابسته به وی شوند و این رفتار و عملکردی بی سابقه است.

پیش بینی های کارشناسان از جمله پیش بینی های خود مجله اکونومیست که دو هفته پیش با ترامپ گفت و گوی اختصاصی انجام داد، تصویر بدبینامه ای از آمریکا و اقتصاد این کشور در دوران ترامپ ترسیم می کند و تأکید می کند که بدهی های آمریکا بسیار بیشتر می شود و برابری ها کمتر و مغزهای متفکر و ماهر نیز فرار کنند و »ترامپیسم» این کشور را به اوضاع بدتری هدایت می کند.

دوران ترامپ در همان راهی می رود که دوران ریچارد نیسکون رفت و ما در این روزنامه «رأی الیوم» بر این باور نیستیم که پایان ترامپ با نیکسون فرق کند؛ یعنی پایانش برکناری است.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.