حکومت عربستان از حق ایالات متحده برای از بین بردن خطراتی دفاع کرد که ملت این کشور در معرض آنها قرار دارد و این را فراموش کرد که کسانی که عملیات تروریستی علیه ایالات متحده انجام دادند نه سودانی و عراقی و سومالیایی بلکه از خود عربستان سعودی بودند که در فهرست کشورهایی که شهروندان آنها از ورود به آمریکا منع شده اند، گنجانده نشد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران، «عبدالباری عطوان» نویسنده و تحلیلگر مشهور عرب در تحلیلی در روزنامه فرامنطقه ای رأی الیوم نوشت: انتظار نداشتیم که دستورهای نژادپرستانه «دونالد ترامپ» برای جلوگیری از ورود شهروندان هفت کشور اسلامی برای ورود به ایالات متحده آمریکا از تایید و حمایت دو کشور عربی یعنی عربستان سعودی و امارات متحده عربی بهره مند شود آن هم در حالی که تظاهرات اعتراضی سراسر ایالات متحده و بیشتر کشورهای اروپایی را فرا گرفته و قانونگذاران و ایالات های آمریکایی به این دستورات اعتراض می کنند و 90 کارمند در وزارت خارجی آمریکا در اعتراض به این دستورات و برای نشان دادن خشم خود استعفا دهند.
بی تردید میان حکومت های دو کشور یعنی عربستان و امارات در این چارچوب هماهنگی وجود دارد و در نتیجه دو تماس تفلنی که ترامپ رئیس جمهور آمریکا با ملک«سلمان بن عبدالعزیز» پادشاه عربستان و شیخ«محمد بن زاید» ولیعهد امارت ابوظبی و معاون فرمانده کل نیروهای مسلح امارات در روز یکشنبه گذشته انجام داده است، این اتفاق رخ داد.
آقای«خالد الفالح»وزیر انرژی عربستان ما را شوک زده کرد زمانی که امروز در گفت و گو با شبکه «بی بی سی» گفت که«این حق ایالات متحده آمریکاست که سلامت ملت را در برابر خطراتی که با آنها رو به روست تضمین کند» و تاکید کرد که «روابط عربستان و ایالات متحده آمریکا قوی و بسیار عمیق است و در مسائل اقتصادی و استراتژیک راهی جز کار کردن با هم را ندارند.»
شوک دوم که شدتش کم هم نبود توسط شیخ «عبدالله بن زاید آل نهیان» وزیر خارجه امارات بود زمانی که در کنفرانس مطبوعاتی مشترک با «سرگئی لاوروف» همتای روس اش در ابوظبی گفت که «بیشتر مسلمانان و کشورهای اسلامی مشمول این ممنوعیت نمی شوند و کشورهای مربوطه که دستور ترامپ شامل آنها می شود با چالش هایی رو به رو هستند که باید از آنها عبور کنند و ایالات متحده آمریکا تصمیمی حاکمیتی اتخاذ کرده است» وی تاکید کرد که «برخی تلاش ها وجود دارد که این تصور به وجود آورد که این دستور منطقه خاصی را هدف قرار داده است، لیکن آن چه عدم صحت این کلام را ثابت می کند، سخنان خود دولت آمریکاست که گفت این دستور دین خاصی را هدف قرار نداده است.»
اگر این دستور «حاکمیتی» است پس چرا کشورهای اروپایی به طور مثال از آن استقبال نمی کنند؟ و چرا بیش از یک میلیون شهروند انگلیسی طوماری را امضا می کنند و خواستار اجازه ندادن به ترامپ برای سفر به انگلیس به دلیل آن که وی شخصی نامرغوب است، می شوند؟
دستورهای نژادپرستانه ترامپ با قانون اساسی آمریکا با تبعیض بر اساس نژاد، دین و دیدگاه سیاسی در تناقض است و هنگامی که آمریکایی ها علیه این دستورات قیام می کنند این کار را نه فقط برای حفظ حقوق مسلمانان می کنند بلکه برای حفظ قانون اساسی شان و ارزش های عدالت و برابری که در صدر بندهای آن است نیز می کنند.
آقای الفالح وزیر نفت عربستان سعودی (نمی دانیم برای چه خودش را در جایگاه وکیل مدافع آمریکا قرار داد و این ماموریت که از وظایف وزیر خارجه است را خودش به عهده گرفت) از حق ایالات متحده برای از بین بردن خطراتی دفاع کرد که ملت این کشور در معرض آنها قرار دارد و این را فراموش کرد که کسانی که عملیات تروریستی علیه ایالات متحده انجام دادند نه سودانی و عراقی و سومالی که در کنار ایران در صدر فهرست هفت کشور قرار گرفتند بلکه از خود عربستان سعودی بودند که در این فهرست گنجانده نشد.
اقدام ترامپ در صدور این فهرستش «مجازات دسته جمعی»به شمار می رود که کشورهای اسلامی را به طور خاص هدف قرار داد. این در حالی است که وی زمینه را برای انتقال سفارت این کشور به قدس اشغالی مهیا می کند. آیا این سیاست های شنیع ترین نوع تروریسم نیست و مهمات در اختیار گروه های تروریستی قرار نمی دهد تا صدها و چه بسا هزاران جوان مسلمان را جذب کنند؟
هنگامی که کنگره آمریکا قانون «جاستا» را صادر کرد که بر اساس آن قربانیان و آسیب دیدگان ا ز حملات یازدهم سپتامبر اجازه دارند که عربستان سعودی را به منظور گرفتن غرامت محاکمه کنند، عربستان سعودی از کشورهای اسلامی خواست که با این کشور همیستگی کنند و بیانیه هایی در محکومیت این قانون صادر کنند و به سازمان همکاری اسلامی دستور داد که بیانیه های محکومیت شدید اللحنی صادر کند، حالا چرا با این کشورهای اسلامی هفتگانه به ویژه از جمله آنها سودان همبستگی نمی کند، همان سودانی که یکی از اعضای«ائتلاف عربی» است که عربستان آن را هدایت می کند و نیروهای سودانی در کنار نیروهای عربستان در یمن می جنگند؟
رئیس اتحادیه اروپا ترامپ را این گونه توصیف کرد که خطری تروریستی برای اروپاست و «فرانسوا اولاند» رئیس جمهور فرانسه نیز موضع مشابهی اتخاذ کرد و «آنجلا مرکل» صدر اعظم آلمان نارضایتی شدید خود را نشان داد و این سیاست های نژادپرستانه خطرناک را محکوم کرد.حتی «ترزا می »نخست وزیر انگلیس امروز در مجلس نمایندگان انگلیس آن را محکوم کرد این در حالی بود که وی به مدت پنج روز از محکوم کردن آن امتناع کرد.می دستور ترامپ را «اشتباه و تفرقه افکن»دانست، حالا چرا کشورهای اسلامی و عربی موضع گیری مشابهی اتخاذ نمی کنند؟
ما منکر این نیستیم که مسلمانانی بودند که عملیات تروریستی در آمریکا انجام دادند لیکن آیا کشورهای اسلامی همه باید از ورود همه کانادایی ها جلوگیری کنند زیرا یک تروریست کانادایی به مسجدی در «کبک» حمله کرد و به نمازگزارن تیراندازی کرد و شماری از آنها را کشت؟
احساس اندوه و تلخی می کنیم وقتی می بینیم که غیرمسلمانان از مسلمانان در برابر دستورات نژادپرستانه ظالمانه ترامپ دفاع می کنند این در حالی است که مسئولان در حکومت های عربی این دستورات را به بهانه دفاع از خود یا منطق حاکمیت تایید می کنند.