سود شرکت‌های تولید کننده تسلیحات و خدمات نظامی در سراسر جهان طی سال گذشته میلادی و همزمان با ادامه جنگ اوکراین و آغاز درگیری‌ها در نوار غزه، ۴.۲ درصد افزایش یافت.

به گزارش جماران به نقل از یورونیوزف طبق تجزیه و تحلیل موسسه بین‌المللی پژوهش‌های صلح استکهلم (SIPRI)، سود شرکت‌های تولید کننده تسلیحات و خدمات نظامی در سراسر جهان طی سال گذشته میلادی و همزمان با ادامه جنگ اوکراین و آغاز درگیری‌ها در نوار غزه، ۴.۲ درصد افزایش یافت.

بر اساس این مطالعه، در اروپا، سود شرکت‌های تسلیحاتی تنها ۰.۲ درصد افزایش یافته است که یک افزایش منطقه‌ای نسبتاً کوچک است که به منزله افزایش سفارش‌ها و تقاضا نیست و بیشتر می‌تواند ناشی از افزایش قیمت‌ها یا تغییر نوع سفارش‌ها باشد.

شرکت‌های برتر اروپایی در زمینه ساخت و تولید تسلیحات نظامی که جایگاه خود را در میان ۱۰۰ شرکت برتر جهان حفظ کردند عبارتند از شرکت چندملیتی ایرباس، لئوناردو از ایتالیا، تالس از فرانسه، رولز رویس از بریتانیا و راین‌متال از آلمان.

ایرباس، شرکتی که بیشتر به دلیل تولید هواپیمای مسافربری شناخته شده است، شاهد سود ۱۸ درصدی حاصل از تولید تسلیحات در سال ۲۰۲۳ بوده است.

شرکت‌های تسلیحاتی آلمان نیز طی سال گذشته شاهد افزایش قابل توجه درآمدشان بودند که عمدتا ناشی از افزایش تقاضای مرتبط با جنگ در اوکراین بود. شرکت راین‌متال (Rheinmetall) که دفتر مرکزی آن در دوسلدورف مستقر است، به دلیل تولید مهمات ۱۵۵ میلیمتری و تحویل تانک‌های لئوپارد به کی‌یف، سود خود را ۱۰ درصد افزایش داد.

 

سود بالاتر

لورنزو اسکاراتزاتو، محقق موسسه بین‌المللی پژوهش‌های صلح استکهلم با اشاره به سود ۵۹۸ میلیارد یورویی ۱۰۰ شرکت برتر جهان در ساخت و تولید تسلیحات نظامی در سال ۲۰۲۳، می‌گوید که سود این شرکت‌ها احتمالا بیشتر از داده‌های رسمی منتشر شده بوده است.

این بررسی نشان می‌دهد که شرکت‌های کوچکتر در سوئد، اوکراین، لهستان، نروژ و جمهوری چک با افزایش قابل توجهی در سفارشات دریافتی مواجه شده‌اند. چنان که تحت تاثیر افزایش تقاضا و سود تولید و فروش دست به استخدام نیروی کار بیشتری زده‌اند.

شرکت‌های تسلیحاتی ترکیه هم شاهد افزایش چشمگیر فروش بوده‌اند که با رشد صادراتِ مرتبط با جنگ در اوکراین مرتبط بوده است. به طوری که شرکت بایکار که در زمینه ساخت پهپاد فعالیت می‌کند و تولیدات آن به طور گسترده‌ای در اوکراین مورد استفاده قرار گرفته، طی سال ۲۰۲۳ سود خود را ۲۵ درصد بالا برده و به ۱.۹ میلیارد دلار (۱.۸ میلیارد یورو) رسانده است.

 

تمرکز بر هسته ای

افزون بر این، تجزیه و تحلیل موسسه بین‌المللی پژوهش‌های صلح استکهلم نشان می‌دهد که همه شرکت‌های تولید کننده تسلیحات نظامی بر مدرن‌سازی سلاح‌های هسته‌ای ساخت خود تمرکز کرده‌اند که سوددهی قابل توجهی هم دارد. چنان که در بریتانیا، سازمان تسلیحات اتمی (وابسته به وزارت دفاع بریتانیا) که کلاهک هسته‌ای طراحی، تولید و نگهداری می‌کند، بیشترین درصد افزایش سود را در بین تمام شرکت‌های بریتانیاییِ حاضر در فهرست ۱۰۰ شرکت برتر جهان ثبت کرد و ارزش سود آن به ۲.۲ میلیارد دلار (۲٫۰ میلیارد یورو) رسید.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.