جنگ طولانی‌مدت اسرائیل علیه آنروا در طول جنگ اسرائیل علیه غزه تشدید شده و فهرستی از اتهامات نامعلوم در مورد حمایت این سازمان از نیروهای حماس را شامل می‌شود. در تمام طول این مدت، آنروا تلاش کرده تا برای کمک به کاهش اثرات عملیات نظامی اسرائیل که توسط دیوان بین المللی دادگستری در حکم ژانویه خود به عنوان یک مورد بالقوه نسل کشی تلقی می شود، روی زمین در غزه کار کند.

پایگاه خبری جماران: «حسام ابوغبان 38 ساله تا صبح امروز از تصمیم کنست اسرائیل مبنی بر ممنوعیت فعالیت آژانس امداد و کار سازمان ملل متحد (UNRWA)  که مسئول تأمین رفاه خانواده اش است چیزی نشنیده بود. اکنون با تصویب دو لایحه در کنست اسرائیل مبنی بر ممنوعیت فعالیت این آژانس و مسدود کردن مسیر کمک های آن به ساکنان نوار غزه، این خانواده نمی دانند چه باید بکنند.»

به گزارش جماران؛ الجزیره در گزارشی میدانی در این باره می نویسد: نگرانی در چهره ابوغبان با شنیدن این خبر مشخص بود. او به همراه همسرش اولا و هشت فرزندشان در اوایل نوامبر از کمپ آوارگان «شاطی» در شمال نوار غزه به اردوگاهی در دیرالبلح که توسط آنروا نگهداری می شود، گریختند. او به الجزیره می گوید: بدون کمک های آنروا، آوارگان با مرگ دست و پنجه نرم خواهند کرد. این اردوگاه بیش از حد شلوغ  و به طرز دردناکی با کمبود منابع روبه رو است. حمایت آنروا بسیار مهم بود. آنها خدمات ضروری مانند بهداشت، آموزش و غذا و همچنین مدیریت اردوگاه را ارائه می دهند.

حسام نمی داند که خانواده اش بدون حمایت آنروا چگونه زندگی خواهند کرد، چرا که زندگی آنها به کمک های این آژانس وابسته بود. او می گوید که از 1948 تاکنون آوارگی نسل به نسل به فلسطینی ها به ارث رسیده است. او درباره راهی که اکنون با ممنوع شدن فعالیت آنروا پیش روی بازماندگان جنگ در غزه است، به الجزیره می گوید: آوارگان برای زنده ماندن تلاش می کنند، اما تجربه من از زندگی در مناطقی که گرفتار گرسنگی، ترس و بی‌ثباتی بوده این است که مردم گرسنه می‌مانند و این می‌تواند منجر به افزایش خشونت شود.

حسام به پلاستیکی که آنروا برای پوشاندن چادرشان تهیه کرده بود، اشاره کرد. او هنوز چیزی نداشت که کف خاکی ناهموار را برای فرزندانش ایمن کند. او توضیح می دهد  که زندگی در دیرالبلح به اندازه کافی برای جوانان سخت است. «آنها اکنون مجبورند فقط روی زنده ماندن تمرکز کنند، اما می توانم ببینم که آنها هنوز زندگی قبلی خود را به یاد دارند. فعالیت های تفریحی UNRWA به کاهش فشار کمک می کند. او به نقاشی که یکی از فرزندانش بر روی دیوار چادر کشیده اشاره کرده و می گوید:  بچه‌ها هنوز امید خود را از طریق نقاشی ابراز می‌کنند.

 

غزه

 

قانونی که ممکن است بسیاری از کمک های ارائه شده به خانواده حسام را متوقف کند، 90 روز پس از اطلاع وزیر خارجه اسرائیل به سازمان ملل به قانون تبدیل خواهد شد. علاوه بر این، با وجود هیچ آژانس بشردوستانه جایگزین در قانون برای جایگزینی UNRWA، عواقب آن برای کسانی که در غزه به دام افتاده اند فاجعه بار خواهد بود.

جاناتان فاولر، سخنگوی آنروا می گوید که این آژانس به عنوان ستون فقرات عملیات بشردوستانه بین المللی در غزه عمل می کند. او می گوید که بدون آنروا، عملیات کمک رسانی در غزه از بین می رود. در غزه، وضعیت هرگز تا این حد ناامید کننده نبوده است. در نواحی شمالی، با دسترسی کاملاً تحت اشغال ارتش اسرائیل، قحطی گریبانگیر همه است، زیرا نگرانی‌های بین‌المللی درباره محاصره این منطقه که توسط دولت اسرائیل رد شده، همچنان در حال افزایش است.

فاولر به الجزیره گفت: اگر توانایی آنروا برای عملیات در داخل این سرزمین متوقف شود، ارسال کمک های محدودی که هنوز در بخش هایی از غزه جاری است نیز متوقف خواهد شد.  چنین اقدامی از سوی یک کشور عضو سازمان ملل علیه یک سازمان تحت دستور مجمع عمومی همین سازمان بی سابقه و خطرناک است. این اقدام تعهدات دولت اسرائیل بر اساس قوانین بین‌المللی را نقض می‌کند و عقب‌نشینی برای تلاش‌های صلح پایدار و دستیابی به راه‌حل دیپلماتیک برای مناقشه چند دهه‌ای اسرائیل و فلسطین خواهد بود.

 

غزه

 

سیاست اسرائیل در گرسنگی دادن

جنگ طولانی‌مدت اسرائیل علیه آنروا در طول جنگ اسرائیل علیه غزه تشدید شده و فهرستی از اتهامات نامعلوم در مورد حمایت این سازمان از نیروهای حماس را شامل می‌شود. در تمام طول این مدت، آنروا تلاش کرده تا برای کمک به کاهش اثرات عملیات نظامی اسرائیل که توسط دیوان بین المللی دادگستری در حکم ژانویه خود به عنوان یک مورد بالقوه نسل کشی تلقی می شود، روی زمین در غزه کار کند.

با این وجود، در مواجهه با فشارهای بین‌المللی، کنست اسرائیل با اکثریت قاطع به ممنوعیت فعالیت این آژانس رأی داد؛ اقدامی که می تواند کل شبکه شکننده کمک‌هایی را که تاکنون توانسته جمعیت باقی‌مانده غزه را سرپا نگاه دارد از بین ببرد. حتی نزدیکترین متحد اسرائیل، ایالات متحده، جدیت وضعیت را تشخیص داده است. یک مقام وزارت امور خارجه در سخنرانی اوایل این هفته، هم وضعیت وخیم انسانی در غزه، به ویژه در شمال آن، و هم نقش آنروا در کاهش آن را تصدیق کرد.

یولیا مالینوفسکی، یکی از تهیه کنندگان قانون اسرائیل برای ممنوعیت UNRWA، نگرانی های ایالات متحده را که پوشش دیپلماتیک و تسلیحات سرسخت اسرائیل را در طول جنگ خود با غزه فراهم کرده، نادیده گرفت و آن را نشان دهنده دخالت غیرقابل قبول در امور داخلی اسرائیل دانست.

ایتامار بن گویر، چهره راست افراطی و وزیر امنیت قومی گفت: من به اعضای کنست از سراسر طیف سیاسی به خاطر تصویب قوانینی که امشب به رسوایی مداوم همکاری با آنروا پایان داد، تبریک می گویم و تشکر می کنم. هرکس به امنیت اسرائیل لطمه بزند، اسرائیل به او آسیب خواهد رساند.

اوری گلدبرگ، تحلیلگر مستقر در تل آویو، به الجزیره گفت: تصویب این قانون در داخل اسرائیل به عنوان یک واقعیت ساده تلقی می شود. این امر اسرائیل رسمی و غیر رسمی را در بی‌تفاوتی کامل نسبت به مصائب فلسطینیان متحد می‌کند.

او انگیزه‌های زیربنایی این قانون را شوم‌تر از پایه های جنبش شهرک‌نشینی اسرائیل توصیف کرد که به دنبال خلع ید و حتی کشتن فلسطینی‌ها بود. او گفت: این خیلی بدتر است، این بی تفاوتی است. اسرائیل به فلسطینی ها اهمیت نمی دهد.

گلدبرگ در مورد سرپیچی کنست در برابر درخواست‌های بین‌المللی برای خویشتن‌داری گفت: ما یک قدم به هدف نهایی اسرائیل نزدیک‌تر شده‌ایم، دستیابی به مصونیت کامل برای هر کاری که می‌خواهد انجام دهد، هر زمان که می‌خواهد آن را انجام دهد بدون توجه به درخواست های بین المللی.

 

غزه

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
1 نفر این پست را پسندیده اند

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.