رئیس جمهور روسیه جایگاه ویژه ای برای چیم، برزیل و هند در مذاکرات صلح اوکراین قائل شده است.

به گزارش جماران به نقل از یورونیوز، ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه روز پنج‌شنبه ۵ سپتامبر گفت که چین، هند و برزیل می‌توانند در مذاکرات صلح این کشور با اوکراین میانجیگری کنند.

او که برای شرکت در نهمین مجمع اقتصادی شرق در شهر ولادی‌وستوک روسیه به سر می‌برد، گفت که مسکو مذاکره با کی‌یف را رد نکرده است، اما این مذاکرات باید بر اساس توافقنامه‌های مستند باشند.

پوتین گفت: «توافق اولیه‌ای که میان مذاکره‌کنندگان روسیه و اوکراین در هفته‌های نخست جنگ در مذاکرات استانبول حاصل شد و هرگز اجرا نشد، می‌تواند مبنایی برای مذاکرات احتمالی در آینده باشد.»

او درباره نفوذ اوکراین به استان کورسک در خاک روسیه گفت که این حمله با هدف «کند کردن پیشروی روسیه در دونباس انجام شده است، اما این حمله شکست خورد، زیرا اوکراین به سادگی نیروهای خود را در دیگر جبهه‌ها تضعیف کرد.»

پوتین با تأکید بر اینکه هدف اصلی مسکو، تسلط کامل بر دونباس است، گفت که اینک نیروهای روسی شروع به بیرون راندن نیروهای اوکراینی از کورسک کرده‌اند.

او در ادامه گفت اکنون این «وظیفه مقدس» نیروهای نظامی روسیه است که نیروهای اوکراینی را از کورسک بیرون و از شهروندان روسیه دفاع کنند.

اگرچه نفوذ اوکراین به کورسک برای پوتین و فرماندهان ارشد نظامی روسیه شرم‌آور بود، اما مقامات روسیه اکنون از آن به عنوان یکی از بزرگ‌ترین اشتباهات تاکتیکی کی‌یف در جنگ نام می‌برند.

پوتین گفت که کی‌یف با انتقال واحدهای نسبتاً بزرگ و آموزش‌دیده‌اش به روسیه، خود را تضعیف کرد و به مسکو اجازه داد تا حمله به شرق اوکراین را تسریع کند.

پوتین در سخنانی کنایه‌آمیز: مسکو از کامالا هریس حمایت می‌کند

رئیس جمهوری روسیه در بخش دیگری از اظهارات روز پنج‌شنبه خود، در سخنانی کنایه‌آمیز گفت که روسیه می‌خواهد کامالا هریس برنده انتخابات ریاست جمهوری آمریکا باشد. پوتین «خنده‌های مُسری» کامالا هریس را علت ترجیح او بر دونالد ترامپ عنوان کرد.

پوتین این اظهارات کنایه‌آمیز را یک روز پس از آن مطرح کرد که وزارت دادگستری آمریکا دو کارمند رسانه روسی «راشا تودی» را به تلاش برای تأثیرگذاری بر انتخابات ریاست جمهوری ماه نوامبر آمریکا از طریق «نشر اطلاعات جعلی» متهم کرد.

سازمان‌های اطلاعاتی آمریکا بر این نظرند که مسکو بیشتر به پیروزی ترامپ در انتخابات ماه نوامبر تمایل دارد، زیرا او تعهد کمتری به حمایت از اوکراین در جنگ با روسیه دارد.

پوتین در سخنان روز پنج‌شنبه خود، انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا را انتخاب مردم آمریکا دانست، اما بلافاصله گفت همان‌طور که جو بایدن به حامیانش توصیه کرده است از هریس حمایت کنند، مسکو هم از او حمایت خواهد کرد.

او در تببین دیدگاه خود درباره کامالا هریس گفت: «او چنان رسا و مسری می‌خندد که یعنی همه چیز خوب و تحت کنترل است.»

 

 

شولتس: برلین از کمک‌ نظامی به اوکراین دست نخواهد کشید؛ رهگیری پهپادهای روسی در دستور کار شرکت آلمانی

 

صدراعظم آلمان روز چهارشنبه در سخنانی با اشاره به نگرانی‌ها نسبت به سست شدن احتمالی کمک‌های کشورش به کی‌یف تاکید کرد که برلین در حمایت نظامی خود از اوکراین کوتاهی نخواهد کرد.

این سخنان به نظر تلاشی از سوی اولاف شولتس برای رفع نگرانی‌های موجود نسبت به احتمال کاهش کمک‌های نظامی کشورش به اوکراین با توجه فشار‌های ناشی از تنگناهای مالی داخلی و نیز گزارش‌ رسانه‌ها مبنی بر توقف احتمالی کمک‌های نظامی جدید به کی‌یف بوده است.

آقای شولتس در همین راستا تاکید کرد: «حمایت آلمان از اوکراین متوقف نخواهد شد. ما تدارکات لازم را دیده‌ایم، قراردادهای دفاعی را منعقد کرده‌ایم و بودجه را به موقع تأمین کرده‌ایم تا اوکراین بتواند در آینده نیز برای دریافت کمک‌های نظامی به طور کامل روی ما حساب کند.»

این در حالیست که در پی انتشار گزارش روزنامه فرانکفورتر آلگماینه زایتونگ مبنی بر اینکه وزارت دارایی آلمان درخواست‌ کمک‌های نظامی بیشتر به اوکراین را به دلیل محدودیت‌های بودجه‌ای در این کشور رد کرده است، ارزش سهام صنایع دفاعی اروپا اواسط اوت گذشته با افت همراه شده بود.

سخنگوی دولت آلمان پس از انتشار این گزارش، آنرا «نادرست» خواند و بار دیگر بر حمایت برلین از اوکراین «تا زمانی که نیاز باشد» تاکید کرد.

اولاف شولتس سخنان روز چهارشنبه خود را در حمایت از اوکراین در یک پایگاه نظامی نزدیک به شهر شمالی تودندورف ایراد کرد، جایی که اولین سامانه موشکی دفاع هوایی میان برد این کشور موسوم به IRIS-T SLM عملیاتی شد.

آلمان حتی پیش از آنکه نیروی هوایی این کشور موسوم به «لوفت‌وافه» از نخستین نمونه عملیاتی شده این سامانه موشکی دفاع هوایی بهره‌مند شود، بودجه لازم برای تامین مالی ارسال چندین سامانه IRIS-T SLM به اوکراین را تهیه کرد.

این سامانه‌های پدافندی پیشرفته عمدتاً برای محافظت از کی‌یف در برابر حملات موشکی روسیه استفاده می‌شود و به یکی از ارزنده ترین کمک‌های تسلیحاتی غرب برای اوکراین تبدیل شده است.

آلمان تاکنون چهار دستگاه از مجموع ۱۲ سامانه پدافندی IRIS-T SLM را به کی‌یف تحویل داده و قرار است ۲ سامانه دیگر از این نوع تسلیحات را نیز تا پایان سال جاری میلادی به اوکراین ارسال خواهند شد.

به گفته صدراعظم آلمان، این سامانه تا‌کنون «بیش از ۲۵۰ موشک، پهپاد و موشک کروز را دراوکراین رهگیری و سرنگون کرده و جان افراد بی‌شماری را در حملاتی با ضریب هدف‌گیری بالای ۹۰ درصد یا حتی بیشتر نجات داده است.»

به گزارش رویترز، سامانه موشکی ساخته شده توسط شرکت آلمانی دیهل با برد حدود ۴۰ کیلومتری و دید ۲۶۰ درجه‌ای، برای سرنگونی موشک‌های کروز که توسط روسیه برای حمله به نیروگاه‌ها استفاده می‌شود و همچنین رهگیری هواپیماها، از جمله پهپادها، مورد استفاده قرار می‌گیرد.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.