ترامپ در این دیدار گفت: «اگر ما در انتخابات پیروز شویم، کار بسیار ساده خواهد بود. همه چیز خیلی سریع درست خواهد شد. اما اگر پیروز نشویم، ممکن است به جنگ‌های بزرگ در خاورمیانه و شاید یک جنگ سوم جهانی ختم شود.»

به گزارش جماران، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری سابق آمریکا با بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم اسرائیل در عمارت مار-ئه-لاگو در ایالت فلوریدا دیدار کرد. این نشست به دنبال سخنرانی نتانیاهو در کنگره آمریکا انجام شد.

بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم اسرائیل روز جمعه ۲۶ ژوئیه (۵ مرداد ۱۴۰۳) به دنبال ترمیم روابط شخصی خود با دونالد ترامپ، نامزد حزب جمهوری‌خواه آمریکا در انتخابات ریاست جمهوری نوامبر ۲۰۲۴ بود. نتانیاهو در این دیدار، نسبت به توافق احتمالی آتش‌بس در باریکه غزه ابراز خوش‌بینی محتاطانه‌ای کرد.

 این دیدار، پایان سفری را رقم زد که در طی آن، نتانیاهو در کنگره آمریکا سخنرانی کرد و به طور جداگانه با جو بایدن و همچنین معاون او کامالا هریس که نامزد احتمالی دموکرات‌ها در انتخابات پیش‌رو نیز هست، دیدار کرد. سفری که مشخص کرد اختلافات فزاینده‌ای در میان آمریکایی‌ها در مورد حمایت از اسرائیل در پیشبرد جنگ جاری در نوار غزه وجود دارد.

تجدید دیدار پس از ۴ سال

 نتانیاهو برای اولین بار در چهار سال گذشته در ملک شخصی دونالد ترامپ رو در رو ملاقات کردند. او به خبرنگاران گفت که می‌خواهد شاهد موفقیت مذاکرات با میانجیگری ایالات متحده برای آتش‌بس و آزادی اسیران باشد.

به گزارش یورونیوز، ستاد انتخاباتی ترامپ در بیانیه‌ای در مورد این دیدار مدعی شد که «نخست وزیر نتانیاهو از پرزیدنت ترامپ و دولت او به خاطر تلاش برای ارتقای ثبات در منطقه از جمله بسیاری از دستاوردهای تاریخی  همچون توافقات ابراهیم، ​​انتقال سفارت ایالات متحده در فلسطین اشغالی به بیت المقدس، به رسمیت شناختن حاکمیت اسرائیل بر بلندی‌های جولان و همچنین مبارزه با یهودستیزی در آمریکا و خارج از آن، تشکر کرد.»

ترامپ به‌عنوان رئیس‌جمهور در برآوردن خواسته‌های اصلی نتانیاهو بسیار فراتر از اسلاف خود عمل کرد. با این حال، بعد از اینکه نتانیاهو به یکی از اولین رهبران جهان تبدیل شد که به جو بایدن به خاطر پیروزی در ریاست جمهوری سال ۲۰۲۰ تبریک گفت، روابط بین این دو نفر اندکی تیره شد، هر چند که خود ترامپ قائل به چنین چیزی نیست.

به هر روی، هم نتانیاهو و هم ترامپ علاقه خاصی به ترمیم روابط خود دارند، چرا که این موضوع حمایت سیاسی قابل توجهی برای آن‌ها به ارمغان خواهد آورد و جایگاه آنها را نزد حامیان محافظه‌کارشان تقویت می‌کند.

 نتانیاهو عکسی را در فضای مجازی منتشر کرد که کنار ترامپ ایستاده و کلاهی را در دست دارد که روی آن نوشته شده بود «پیروزی کامل» عبارتی که اشاره به وعده‌ او برای نابودی کامل حماس در غزه داشت.

آخرین بار آقایان نتانیاهو و ترامپ در مراسم امضای قرارداد کاخ سفید در سپتامبر ۲۰۲۰ با یکدیگر دیدار کردند که یک دستاورد دیپلماتیک قابل توجه برای هر دو رهبر بود. در این مراسم، توافقی با میانجیگری دولت ترامپ به سرانجام رسید که طی آن امارات متحده عربی و بحرین برای برقراری روابط دیپلماتیک عادی با اسرائیل موافقت کردند.

دونالد ترامپ در این دیدار به شدت از رقبای سیاسی دموکرات خود انتقاد کرد و متعهد شد در صورت انتخاب مجدد برای صلح در خاورمیانه تلاش کند.

 ترامپ در حالی که روبروی بنیامین نتانیاهو نشسته بود و خانم هریس را بدتر از بایدن توصیف کرد، گفت: «ما افراد بی‌کفایتی داریم که کشورمان را اداره می‌کنند.»

 ترامپ در این دیدار گفت: «اگر ما در انتخابات پیروز شویم، کار بسیار ساده خواهد بود. همه چیز خیلی سریع درست خواهد شد. اما اگر پیروز نشویم، ممکن است به جنگ‌های بزرگ در خاورمیانه و شاید یک جنگ سوم جهانی ختم شود.»

لحن تعامل بنیامین نتانیاهو با دونالد ترامپ به طور قابل توجهی با دیدار او با کامالا هریس در ۲۵ ژوئیه (چهارم مرداد) متفاوت بود. در آن دیدار، خانم هریس از نتانیاهو خواست تا توافق صلح برای غزه را نهایی کند و تاکید کرد که در مورد رنج مردم در منطقه محاصره‌شده فلسطینی در غزه «ساکت نخواهد ماند.»

خانم هریس به خبرنگاران گفت: «آنچه در غزه در ۹ ماه گذشته رخ داده است ویرانگر است. تصاویر کودکان مرده و افراد گرسنه و ناامید که برای رسیدن به یک جای امن فرار می‌کنند و گاهی اوقات برای بار دوم، سوم یا چهارم آواره شده‌اند.»

بنیامین نتانیاهو در مقایسه با جو بایدن، روابط گرم تری با دونالد ترامپ داشت. او با دولت بایدن بر سر مسائل مختلفی از جمله نگرانی در مورد تلفات غیرنظامیان در غزه و سرعت تحویل تسلیحات آمریکا به اسرائیل اختلاف‌هایی داشت.

دونالد ترامپ، رئیس جمهوری سابق آمریکا، اظهارات کامالا هریس، معاون رئیس جمهوری کنونی آمریکا درباره جنگ اسرائیل و حماس را «موهن» خواند.

هنگامی که خبرنگاران از  نتانیاهو پرسیدند که آیا سفر وی به آمریکا پیشرفتی داشته است، نتانیاهو پاسخ داد: «امیدوارم اینطور باشد.»

در حالی که نتانیاهو در داخل آمریکا به مقاومت در برابر توافق آتش‌بس، آن هم به دلیل جلوگیری از سقوط احتمالی دولت دست‌راستی خود متهم است، او روز جمعه گفت که «مطمئناً مشتاق است که یک توافق داشته باشد. روی آن کار می‌کنند.»

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
2 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.