در پیش‌نویس بیانیه‌ای که برای نشست واشنگتن تهیه شده، آمده است ۳۲ کشور عضو ناتو در نظر دارند در سال ۲۰۲۵ میلادی دست‌کم ۴۰ میلیارد یورو کمک نظامی در اختیار اوکراین قرار دهند.

به گزارش جماران به نقل از یورونیوز، جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا و دیگر رهبران کشورهای عضو ناتو در آستانه اعلام توافقی دیگر برای اعطای کمک‌های نظامی جدید به اوکراین هستند تا این کشور بتواند با تهاجم نظامی روسیه مقابله کند.

به گزارش رویترز، در پیش‌نویس بیانیه‌ای که برای نشست واشنگتن تهیه شده، آمده است ۳۲ کشور عضو ناتو در نظر دارند در سال ۲۰۲۵ میلادی دست‌کم ۴۰ میلیارد یورو کمک نظامی در اختیار اوکراین قرار دهند.

تأمین مهمات و تجهیزات مورد نیاز اوکراین برای مقابله با تهاجم نظامی روسیه به این کشور از موضوعات مورد توجه ناتو بوده است تا به اوکراین اطمینان دهد که این ائتلاف نظامی به حمایت خود از آن کشور ادامه می‌دهد.

پیش‌نویس بیانیه نشست واشنگتن که برای انتشار نیاز به توافق همه کشورهای عضو ناتو دارد همچنین حاکی از تعهد این ائتلاف نظامی برای حمایت از «مسیر برگشت‌ناپذیر» ادغام کامل اوکراین در «یورو-آتلانتیک» از جمله عضویت این کشور در سازمان ناتو است.

همچنین براساس پیش‌نویس بیانیه‌ کشورهای عضو ناتو، چین به یک عامل تعیین‌کننده در تلاش‌های جنگی روسیه علیه اوکراین تبدیل شده و پکن همچنان چالشی نظام‌مند برای غرب است.

اجلاس سران کشورهای عضو سازمان پیمان آتلانتیک شمالی، موسوم به ناتو به مناسبت هفتاد و پنجمین سالگرد تاسیس این سازمان از روز سه‌شنبه ۹ ژوئیه در واشنگتن آغاز شده است که تا روز پنج‌شنبه ۱۱ ژوئیه ادامه خواهد داشت.

جو بایدن در سخنرانی خود در نشست واشنگتن گفت که «امروز ناتو قوی‌تر از همیشه در تاریخچه خود است» و اوکراین می‌تواند با «حمایت» کشورهای غربی ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه را متوقف کند.

تأکید بایدن بر حمایت آمریکا از اوکراین در حالی است که در صورت پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا در ماه نوامبر این احتمال وجود دارد که این سیاست دستخوش تغییر شود.

دونالد ترامپ، نامزد جمهوری‌خواهان در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا میزان کمک‌های ارائه شده به اوکراین در نبرد با تهاجم روسیه و همچنین حمایت آمریکا از اعضای ناتو در صورتی که مورد حمله نظامی قرار گیرند را زیر سؤال برده است.

رویترز ماه گذشته میلادی در گزارشی خبر داد که دو نفر از مشاوران ترامپ طرحی را برای پایان جنگ اوکراین ارائه کرده‌اند تا در صورت پیروزی او در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا به اجرا گذاشته شود. بر اساس این طرح، ارائه کمک‌های آمریکا به اوکراین به موافقت کی‌یف با آغاز مذاکرات صلح با روسیه منوط شده است.

پیش‌بینی می‌شود ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین روز چهارشنبه با رهبران مجلس سنا و مجلس نمایندگان آمریکا و همچنین اعضای برخی از کمیته‌های کنگره که درباره کمک‌های آینده واشنگتن به کشورش رای خواهند داد، دیدار کند.

رویترز در گزارش خود به نقل از یک مقام ارشد ناتو نوشت روسیه فاقد مهمات و نیروی لازم برای شروع یک حمله بزرگ در اوکراین است اما می‌تواند اقتصاد جنگی خود را برای سه تا چهار سال دیگر حفظ کند. این مقام ناتو همچنین گفت اوکراین نیز هنوز مهمات و نیروی مورد نیاز خود را برای اجرای عملیات تهاجمی خود جمع‌آوری نکرده است.

استقرار موشک‌های دوربرد آمریکا در خاک آلمان

همزمان با نشست سران ناتو در واشنگتن، آمریکا و آلمان روز چهارشنبه ۱۰ ژوئیه در بیانیه مشترکی اعلام کردند که واشنگتن برای نشان دادن تعهد خود به ناتو و قدرت بازدارندگی اروپا، استقرار موشک‌های دوربرد خود در خاک آلمان را در سال ۲۰۲۶ آغاز خواهد کرد.

بر اساس این بیانیه، این سامانه تهاجمی دوربرد آمریکایی که قرار است برای طولانی مدت در خاک آلمان مستقر شوند شامل موشک‌های اس‌ام-۶، تاماهاک و تسلیحات مافوق‌صوت در حال توسعه خواهد بود که برد بیشتری نسبت به تسلیحات فعلی در اروپا دارند.

انتظار می‌رود در حاشیه نشست سران ناتو در واشنگتن، آقای بایدن با کی‌یر استارمر، نخست‌وزیر جدید بریتانیا دیدار و گفتگو کند.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
1 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.