طبق آخرین آمار رسمی شمارش آرا ائتلاف چپ‌ها ۱۸۰ کرسی از مجموع ۵۷۷ کرسی پارلمانی را از آن خود کرده و پس از آن ائتلاف حزب حاکم موسوم به «آنسامبل» حائز ۱۵۸ کرسی شده است.

به گزارش جماران به نقل از شهروندان فرانسه روز یکشنبه ۷ ژوئیه برای دومین بار در انتخابات پارلمانی زودهنگام این کشور شرکت کردند؛ انتخابی سرنوشت‌ساز که ممکن است یک پیروزی تاریخی را برای حزب ضدمهاجر «تجمع ملی» به رهبری مارین لوپن رقم بزند و امانوئل ماکرون رئیس جمهور این کشور را مجبور به تقسیم قدرت با راست افراطی کند.

در صورت عدم کسب رای اکثریت توسط راست‌های افراطی نیز احتمالا فرانسه با پارلمانی چندپاره و یک بن‌بست سیاسی جدید روبرو خواهد شد و امانوئل ماکرون مجبور خواهد شد با احزابی ائتلاف کند که با بسیاری از سیاست‌های او از جمله در موضوعات تجاری و سیاست‌های اروپایی مخالف هستند.

بنا بر آمارهای رسمی، کمی بیش از ۴۹ میلیون نفر برای رای دادن در این انتخابات ثبت نام کرده‌اند و تا پایان امروز روشن خواهد شد که با تصمیم آنها، کدام حزب کنترل مجلس ملی ۵۷۷ عضوی فرانسه را به دست خواهد گرفت و چه کسی نخست‌وزیر جدید این کشور خواهد شد.

 

ائتلاف چپ‌ها بزرگترین و قدرتمندترین بلوک پارلمانی فرانسه شدند

طبق آخرین آمار رسمی شمارش آرا ائتلاف چپ‌ها ۱۸۰ کرسی از مجموع ۵۷۷ کرسی پارلمانی را از آن خود کرده و پس از آن ائتلاف حزب حاکم موسوم به «آنسامبل» حائز ۱۵۸ کرسی شده است.

اما حزب اجتماع ملی که در دور اول نتایج بسیار خوبی بدست آورده بود بر خلاف نظر سنجی‌ها پیش از برگزاری دور دوم سقوط کرد و به جایگاه سوم بسنده کرد. هر چند نسبت به انتخابات ۲۰۲۲ موفق شد تعداد نمایندگان خود را از ۸۹ به ۱۴۳ افزایش دهد. ائتلاف راست میانه جمهوری‌خواه هم در مجموع ۶۷ کرسی بدست آورد.

گابریل اتل: فردا صبح استعفای خود را تقدیم رئیس جمهور می‌کنم

گابریل اتل، نخست‌وزیر فرانسه ضمن تبریک به ۵۷۷ نماینده منتخب برای مجلس ملی اعلام کرد: «امشب، به لطف عزم ما و قدرت ارزش‌هایمان، هیچ کدام از نیروهای افراطی فرانسه نمی‌توانند ادعای به دست آوردن اکثریت را بکنند.»

او افزود: «انحلال پارلمان تصمیم و انتخاب من نبود؛ به همین دلیل نیز آن را تحمل نکردم و به همراه نامزدهایمان تصمیم گرفتیم تا آخر مبارزه کنیم و اکنون سه برابر بیشتر از برآوردهای اولیه این کارزار نماینده داریم. اما از آنجایی که گروه سیاسی که من نمایندگی آنها را برعهده داشتم اکثریت را ندارند، فردا صبح استعفای خود را تقدیم رئیس جمهور می‌کنم.»

 

دونالد توسک خرسند از شور و شوق در پاریس و «ناامیدی» در مسکو

دونالد توسک، نخست‌وزیر لهستان و رئیس پیشین شورای اروپا با انتشار پیامی در شبکه ایکس از نتایج انتخابات پارلمانی فرانسه استقبال کرد و نوشت: «در پاریس شور و شوق حاکم است، در مسکو ناامیدی و در کی‌یف تسکین. این اخبار برای شاد بودن در ورشو کافی است.»

رئیس جمهور پیشین، نخست‌وزیر پیشین و وزیر کشور فرانسه بار دیگر به عنوان نمایندگان پارلمان انتخاب شدند

پس از اعلام نتایج دومین دور انتخابات پارلمان فرانسه، فرانسوا اولاند که طی سال‌های ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۷ میلادی رئیس جمهور این کشور بود با کسب ۴۳.۲۹ درصد آرا، الیزابت بورن نخست‌وزیر پیشین که به دلیل استفاده مکرر از ماده ۴۹.۳ قانون فرانسه برای تصویب قوانین بدون موافقت پارلمان محبوبیت پایینی داشت با ۵۶.۳۷ درصد آرا، و درنهایت ژرار دارمنن وزیر کشور، از حوزه‌های انتخابیه خود برگزیده و روانه مجلس ملی فرانسه شدند.

 

وزیر کشور فرانسه: هیچ‌کس نمی‌تواند ادعای پیروزی در این انتخابات را داشته باشد، بویژه ژان لوک ملانشون

 

ژرار دارمنن، وزیر کشور فرانسه پس از پیروزی در حوزه انتخابیه خود، تصریح کرد که هیچ‌کس نمی‌تواند ادعای پیروزی در این انتخابات را داشته باشد؛ بویژه ژان لوک ملانشون.

ائتلاف گروه‌های چپ که حزب «فرانسه تسلیم ناپذیر» به رهبری ملانشون هم عضوی از آن بود، توانست در شبی که کمتر کارشناسی فکرش را می‌کرد بدرخشد و حائز بیشترین کرسی‌های پارلمانی شود.‌

نظرسنجی‌های بعد از رای گیری حکایت از این دارد که ائتلاف چپ‌ها حداقل ۱۷۲ کرسی و در خوشبینانه‌ترین حالت ۱۹۲ کرسی را از آن خود کند، این در حالیست که ائتلاف حزب حاکم موسوم به «آنسامبل» بین ۱۵۰ تا ۱۷۰ نماینده در پارلمان جدید خواهد داشت.

جردن باردلا: این نتیجه به آینده‌ای باثبات برای فرانسه منجر نخواهد شد

جردن باردلا، رئیس حزب راست افراطی «تجمع ملی» طی سخنانی «مشارکت تاریخی» فرانسوی‌ها در این انتخابات و حمایت «وطن پرستان» از حزبش را ستود و در مقابل، به تقبیح ائتلاف راست میانه فرانسه با رقبای این حزب با هدف عدم پیروزی «تجمع ملی» پرداخت.

او افزود که این نتیجه، برای میلیون‌ها فرانسوی «آینده‌ای باثبات» به ارمغان نمی‌آورد و به نکوهش «ترتیبات انتخاباتی» پرداخت که باعث می‌شود به دلیل نداشتن اکثریت در مجلس، اوضاع کشور به هیچ سرانجامی نرسد.

او یکبار دیگر تاکید کرد که حزب «تجمع ملی» در هیچ سازش سیاسی شرکت نخواهد کرد.

 

دبیراول حزب سوسیالیست: این رأی فرصتی است تا به بازبینی سیاست‌ها بپردازیم

اولیویه فور، دبیراول حزب سوسیالیست و نماینده پارلمان فرانسه ضمن استقبال از این نتیجه اعلام کرد: «اگرچه این رای از وقوع بدترین اتفاق جلوگیری کرد؛ اما آن را باید تنها یک مهلت دانست.»

او افزود: «ضروری است که روی بازبینی واقعی سیاست‌ها کار شود تا یک بار دیگر امکان تشکیل یک ملت یکپارچه فراهم شود.»

دبیراول حزب سوسیالیست: این رأی فرصتی است تا به بازبینی سیاست‌ها بپردازیم

ملانشون: رئیس جمهور باید خواسته مردم را بپذیرد و ائتلاف «جبهه مردمی» اداره کشور را به دست بگیرد

پس از اعلام نتایج شمارش آراء، ژان-لوک ملانشون، رهبر حزب چپگرای «فرانسه تسلیم‌ناپذیر» طی سخنانی اعلام کرد: «مردم ما توسل به بدترین راه حل را رد کردند که تسکین بزرگی برای اکثریت کشور است.»

او تاکید کرد که اکنون امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه باید خواسته مردم را بپذیرد و این ائتلاف «جبهه مردمی» است که باید اداره کشور را برعهده بگیرد.

او خطاب به ماکرون و نخست‌وزیر او گابریل اتل گفت: «باید به خواست مردم احترام گذاشته شود. هیچ سازشی پذیرفته نمی‌شود. رئیس جمهور باید تعظیم کند، نخست‌وزیر باید برود. رئیس جمهور وظیفه دارد "جبهه مردمی جدید" را فرابخواند. ما تمام برنامه‌های خود را اجرا خواهیم کرد.»

 

نحوه تقسیم کرسی‌های پارلمانی فرانسه بر اساس نتایج اولیه

 

نتایج اولیه شمارش آراء دور دوم انتخابات پارلمانی فرانسه که در ۵۰۱ حوزه انتخابیه در سراسر این کشور برگزار شد، حاکی از آن است که ائتلاف چپ‌ها موسوم به «جبهه مردمی» بین ۱۷۲ تا ۱۹۲ کرسی پارلمان را از آن خود کرده است.

در جایگاه دوم نیز ائتلاف احزاب طرفدار امانوئل ماکرون، رئیس جمهور این کشور قرار دارد که بین ۱۵۰ تا ۱۷۰ نماینده در مجلس خواهد داشت.

حزب راست افراطی «تجمع ملی» نیز با ۱۳۲ تا ۱۵۲ کرسی در جایگاه سوم قرار دارد.

 

 

نصب محافظ مقابل ویترین‌ها در پایتخت فرانسه

 

در حالی که تنها دقایقی تا زمان اعلام نتایج دور دوم انتخابات پارلمانی فرانسه باقی مانده، بسیاری از فروشگاه‌ها در پاریس، پایتخت فرانسه برای جلوگیری از خسارت‌های ناشی از شورش‌های احتمالی، اقدام به نصب محافظ مقابل درها و ویترین‌ها کرده‌اند.

 

پیش‌بینی موسسه نظرسنجی اپیسوس از نرخ مشارکت

موسسه نظرسنجی اپیسوس می‌گوید احتمالا نرخ مشارکت در دور دوم انتخابات پارلمانی فرانسه از مرز ۶۷.۱ درصد عبور خواهد کرد. این میزان در انتخابات ۲۰۲۲ به میزان ۴۶.۲ درصد بود. بدین ترتیب شاهد یک افزایش ۲۱.۱ درصدی در نرخ مشارکت خواهیم بود که نشان می‌دهد فرانسوی‌های بیشتری نسبت به آینده سیاسی کشور خود احساس مسئولیت کرده‌اند.

 

 

هشدار سوسیالیست‌ها نسبت به برنامه راست افراطی برای اعمال خشونت بعد از اعلام نتایج انتخابات

اولیویه فور، دبیراول حزب سوسیالیست و نماینده پارلمان فرانسه با انتشار پستی در شبکه ایکس با این ادعا که راست افراطی دوستدار دموکراسی نیست، از برنامه افراطیون برای اعمال خشونت پرده برداشت و همگان را به رعایت جوانب احتیاط بعد از اعلام نتایج دعوت کرد.

آقای فور با اشتراک گذاری پستی از یک کانال منتسب به یک گروه «نازی» از برنامه‌های این گروه برای اعمال خشونت پرده برداشت.

 

«همه باید مسئولیت‌پذیر باشیم»

فرانسوا اولاند، رئیس جمهور فرانسه طی سال‌های ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۷ میلادی، که اکنون برای نمایندگی پارلمان این کشور نامزد شده نیز بامداد امروز به همراه همسرش ژولی گیه که بازیگر سینماست، در شهر «تور» واقع در جنوب فرانسه (جایی که در گذشته شهردار آن بود) رأی خود را به صندوق انداختند.

نامزدی آقای اولاند برای نمایندگی پارلمان، شگفتی بسیاری را برانگیخت. با این وجود او که عضو حزب سوسیالیست فرانسه است، اعلام کرد علیرغم انتقاداتی که به چپ رادیکال فرانسه دارد، برای جلوگیری از قدرت گیری راست افراطی به میدان آمده و در جریان این انتخابات در ائتلاف چپ‌ها موسوم به «جبهه مردمی» شرکت خواهد کرد و نامزد این انتخابات خواهد شد.

رئیس جمهور پیشین فرانسه تاکید کرد: «اکنون همه باید مسئولیت‌پذیر باشیم و هر کاری انجام دهیم تا راست افراطی در فرانسه به قدرت نرسد».

 

رکورد مشارکت در دور دوم انتخابت پارلمانی فرانسه

طبق اعلام وزارت کشور فرانسه، تا ظهر امروز به وقت محلی، نرخ مشارکت مردمی ۲۶.۶۳ درصد بود که کمی بیشتر از ۲۵.۹۰ درصد اعلام شده در همین زمان در دور اول انتخابات در هفته گذشته است.

در پایان دور اول این انتخابات، نرخ مشارکت حدود ۶۷ درصد اعلام شد که بالاترین میزان مشارکت از سال ۱۹۹۷ میلادی، یعنی پس از حدود سه دهه بی‌تفاوتی رای‌دهندگان به انتخابات پارلمانی فرانسه محسوب می‌شد.

دور دوم این انتخابات ساعت ۸ شب به وقت فرانسه به پایان می‌رسد و انتظار می‌رود که اولین نتایج رسمی نیز تا پایان شب اعلام شود.

قمار ماکرون بر سر پارلمان و اختلافات سیاسی که اکنون در صدر اخبار داخلی فرانسه هستند، باعث شده رویدادهای مهمی که این کشور همزمان درگیر آنهاست، به حاشیه بروند.

از جمله، میزبانی بازی‌های المپیک که تا بیست روز دیگر آغاز خواهد شد، مسابقه تیم ملی فوتبال این کشور در مرحله نیمه‌نهایی قهرمانی یورو ۲۰۲۴ و مسابقات بین‌المللی دوچرخه سواری «تور دو فرانس» که در سراسر کشور در کنار حرکت مشعل المپیک در جریان است.

امانوئل ماکرون اعلام کرده است که صرف‌نظر از اینکه چه اتفاقی بیفتد، از سمت خود کناره‌گیری نخواهد کرد و تا پایان دوره ریاست جمهوری خود در سال ۲۰۲۷ میلادی در الیزه باقی خواهد ماند.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.