شمار شهدای تجاوز رژیم اشغالگر به نوار غزه از هفتم اکتبر 2023 تا کنون به 34 هزار و 454 شهید رسید.
به گزارش جماران به نقل از الجزیره، وزارت بهداشت نوار غزه اعلام کرد که شمار شهدای تجاوز رژیم اشغالگر به نوار غزه از هفتم اکتبر 2023 تا کنون به 34 هزار و 454 شهید رسید.
شمار زخمی های این تجاوز در همین مدت نیز به 77 هزار و 575 نفر رسید.
این در حالی است که منابع خبری بامداد یکشنبه گزارش دادند که در ۲۴ ساعت گذشته ۳۷ فلسطینی در حملات هوایی رژیم صهیونیستی به مرکز و جنوب غزه شهید شدند.
به گزارش خبرگزاری شهاب فلسطین، جنگندههای رژیم صهیونیستی خانهای را در محله النصر در شهر رفح واقع در جنوب غزه بمباران کردند که بر اثر آن ۱۰ نفر شهید و شمار زیادی هم زخمی شدند.
خبرنگار العالم نیز گزارش داد که ۲۷ فلسطینی از جمله ۱۰ کودک از صبح شنبه در بمباران منازل مسکونی در مرکز و جنوب غزه شهید شدند.
این رژیم برای جبران شکست خود و توقف عملیات مقاومت، گذرگاههای نوار غزه را بسته و در حال بمباران این منطقه است.
درخواست شش کشور عربی
در همین حال، مقامات شش کشور عربی در نشستی که در ریاض برگزار شد، بر لزوم برقراری آتش بس فوری و کامل در غزه تاکید کردند.
مقامات شش کشور عربی در نشستی که در ریاض به میزبانی فیصل بن فرحان، وزیر امور خارجه عربستان سعودی برگزار شد، بر لزوم برقراری آتش بس فوری و کامل در غزه تاکید کردند.
در این نشست سامح شکری، وزیر خارجه مصر، ایمن الصفدی وزیر خارجه اردن و حسین الشیخ دبیر کمیته اجرایی سازمان آزادیبخش فلسطین، انور بن محمد قرقاش، مشاور دیپلماتیک رئیس امارات متحده عربی و محمد بن عبدالعزیز الخلیفی، مشاور وزارت امور خارجه قطر حضور داشتند.
در بیانیهای که پس از نشست صادر شد بر ضرورت پایان جنگ در نوار غزه، تضمین آتشبس فوری و کامل و حفاظت از غیرنظامیان مطابق با قوانین بینالمللی بشردوستانه تاکید شد.
همچنین در این بیانیه آمده است: تمامی محدودیتهایی که مانع ورود کمکهای بشردوستانه به نوار غزه میشود باید لغو و همچنین از تلاشها برای به رسمیت شناختن بینالمللی کشور مستقل فلسطین حمایت خواهد شد.
در این بیانیه بر اهمیت برداشتن گامهای برگشتناپذیر در راستای اجرای راهحل دو کشوری و به رسمیت شناختن کشور مستقل فلسطین به پایتختی قدس در مرزهای 4 ژوئن 1967 تاکید شد.
عقبنشینی محسوس اسرائیل از مواضع خود برای توافق با حماس
یک رسانه صهیونیستی شنبه شب جزئیاتی از پیشنهاد مصر برای توافق مبادله اسرا را منتشر کرد که حاکی از عقبنشینی محسوس رژیم صهیونیستی از مواضع قبلی خود برای دستیابی به توافق است.
به گزارش خبرگزاری سما فلسطین، تارنمای عبری زبان واللا گزارش داد که پیشنهاد جدید مصر به حماس برای برقراری آتش بس شامل امتیازهای عمده از سوی (رژیم) اسرائیل است، از جمله برای اولین بار شامل تمایل ضمنی به بحث در مورد پایان دادن به جنگ، آمادگی برای بازگشت کامل آوارگان به خانههای خود و خروج نظامیان از گذرگاه نتزاریم که نوار غزه را به دو قسمت شمالی و جنوبی تقسیم کردهاند، میشود.
بر اساس این گزارش، پیشنهاد جدید توسط هیات مصری و مقامات اسرائیلی تدوین شده و خواستهها و مطالبات حماس را در نظر گرفته است.
پیشنهاد مصر که به حماس ارائه شده شامل تمایل رژیم صهیونیستی برای گفت وگو در مورد امکان بازگرداندن آرامش و آتش بس پس از مرحله اول توافق است.
در این گزارش تاکید شده که این اولین بار است که رژیم صهیونیستی تمایل تلویحی را برای گفت وگو درباره پایان دادن به جنگ در غزه در مراحل بعدی مذاکرات ابراز میکند.
بنا بر این گزارش، رژیم صهیونیستی امیدوار است که پاسخ حماس آغازگر مذاکرات فشردهای در مورد جزئیات توافق به ویژه تعداد اسرای صهیونیستی و تعداد اسرای فلسطینی که در مرحله اول بشردوستانه آزاد میشوند، باشد.
در همین رابطه کانال ۱۴ رژیم صهیونیستی نیز گزارش داد که تل آویو به حماس پیشنهاد داده است که در ازای آزادی ۳۳ اسیر این رژیم، صدها اسیر امنیتی فلسطینی را آزاد میکند.
گروههای مقاومت فلسطین ۱۵ مهرماه برابر با هفتم اکتبر ۲۰۲۳، عملیات «طوفان الاقصی» را از غزه (جنوب فلسطین) علیه مواضع رژیم اسرائیل آغاز کردند که سرانجام پس از ۴۵ روز نبرد و درگیری، سوم آذرماه ۱۴۰۲ (۲۴ نوامبر ۲۰۲۳) آتش بس موقت چهار روزه یا همان وقفه برای تبادل اسرا میان حماس و اسرائیل برقرار شد.
این وقفه در جنگ، هفت روز ادامه یافت و سرانجام صبح جمعه ۱۰ آذر (اول دسامبر ۲۰۲۳) آتشبس موقت به پایان رسید و رژیم اسرائیل حملات علیه غزه را از سرگرفت.
این رژیم برای جبران شکست خود و توقف عملیات مقاومت، گذرگاههای نوار غزه را بسته و در حال بمباران این منطقه است.