یکی از شاهدان گفت: «من مردمی را دیدم که پس از تیراندازی به زمین افتادند، دیگران به سادگی مواد غذایی را که همراه زخمی ها و کشته ها بود برداشتند و برای نجات جان خود به دویدن ادامه دادند.»

به گزارش جماران، رسانه آمریکایی نیویورک تایمز در گزارشی به سراغ شاهدان عینی خشونت اسرائیل در هدف قرار دادن غیرنظامیان  در نوارغزه رفته و می نویسد:

هزاران نفر از محل استقرار موقت فاصله گرفته، یک شبه در امتداد جاده ای ساحلی در شب سرد غزه چادر زدند، در کنار هم در میان آتش های کوچک جمع شدند و منتظر آمدن آذوقه بودند تا بتوانند به خانواده هایشان غذا برسانند.

به گفته شاهدان و پزشک معالج مجروحان، آنچه این جمعیت با آن مواجه شدند، کشته و زخمی شدن صدها نفر بود، زیرا نیروهای اسرائیلی به سمت فلسطینی های مستاصل آتش گشودند.

محمد الشولی که برای فرصتی برای تهیه غذا برای خانواده اش یک شبه اردو زده بود، گفت: «چیزهایی دیدم که هرگز و هرگز فکر نمی کردم ببینم. من مردم را دیدم که پس از تیراندازی روی زمین افتادند و دیگران به سادگی مواد غذایی را که همراهشان بود برداشتند و برای نجات جان خود به دویدن ادامه دادند. در میان هرج و مرج و خونریزی، برخی از مردم توسط کامیون های کمک زیر گرفته شدند.

5

روز جمعه، رئیس جمهور ایالات متحده جو بایدن گفت که آمریکا ارسال کمک های هوایی به غزه را برای کمک به تسکین درد و رنج غزه آغاز خواهد کرد. همزمان رهبران اروپایی اسرائیل را به دلیل کشته شدن تعداد زیادی از فلسطینی های گرسنه که در محاصره کاروان کمک ها کشته شدند، محکوم کردند.

مقامات بهداشتی غزه گفته اند که سربازان اسرائیلی در یک "قتل عام" بیش از 100 نفر را کشتند و 700 نفر دیگر را زخمی کردند.

یک سخنگوی ارتش اسرائیل، روز پنجشنبه ادعا کرد که سربازان اسرائیلی در تلاش بودند تا امنیت کاروان را حفظ کنند و زمانی که «اوباش» به گونه‌ای حرکت کردند که آنها را به خطر انداخت، شلیک کردند. به گفته این مقام اسرائیلی بیشتر مردم در ازدحام جمعیت جان خود را از دست داده اند و برخی از آنها توسط کامیون ها در شهر غزه زیر گرفته شده اند.

دکتر عید صباح، رئیس پرستاری غزه می گوید حدود 150 زخمی و 12 نفر از کشته شدگان به بیمارستان کمال عدوان در شمال غزه منتقل شدند. حدود 95 درصد جراحات ناشی از شلیک گلوله به قفسه سینه و شکم بوده است.

3

استفان سژورنه، وزیر امور خارجه فرانسه، خواستار تحقیقات مستقل شد و گفت که خشونت در اطراف کاروان کمک رسامی نتیجه یک فاجعه انسانی است که مردم را مجبور به "جنگ برای غذا" کرده است. او  گفت: «آنچه در حال وقوع است غیرقابل دفاع و غیرقابل توجیه است. اسرائیل باید بتواند آن را بشنود و این وضعیت را متوقف کند.»

آنالنا بائربوک، وزیر امور خارجه آلمان، از ارتش اسرائیل خواست تا درباره قتل‌ها «به طور کامل توضیح دهد» و به درخواست‌ها برای آتش‌بس پیوست. خانم باربوک در بیانیه ای گفت: «مردم غزه به مرگ نزدیک تر از زندگی هستند. فورا کمک های بشردوستانه بیشتری باید وارد این منطقه شود.»

جو بایدن نیز می گوید که ایالات متحده با اردن برای ارسال کمک هوایی به غزه در روزهای آینده همکاری خواهد کرد. بایدن در کاخ سفید، پیش از دیدار با جورجیا ملونی، نخست وزیر ایتالیا، گفت: «مردم بی گناه در یک جنگ وحشتناک گرفتار شدند و نتوانستند به خانواده‌هایشان غذا بدهند، و زمانی که آنها سعی کردند کمک دریافت کنند، واکنش را دیدید. اما ما باید کارهای بیشتری انجام دهیم و ایالات متحده کارهای بیشتری انجام خواهد داد.»

سامانتا پاور، مدیر آژانس توسعه بین المللی ایالات متحده، گفت که صرف نظر از نحوه مرگ افراد نزدیک به کاروان، واضح است که آنها در تلاش برای تهیه غذا بودند. او گفت: «این نمی تواند اتفاق بیفتد. غیرنظامیان مستاصل که تلاش می کنند به خانواده های گرسنه خود غذا بدهند، نباید به آنها شلیک کرد.»

دیوید کامرون، وزیر خارجه بریتانیا، گفت که اسرائیل موظف است اطمینان حاصل کند که کمک‌های بشردوستانه بیشتر به غیرنظامیان غزه می‌رسد. او در بیانیه ای گفت: توقف در جنگ  تنها راه برای دریافت کمک‌های مردمی و آزادی گروگان هایی است که در اختیار حماس هستند.

فلسطینی‌ها، به‌ویژه در شمال غزه با گرسنگی می‌جنگند.  گروه‌های امدادی و سازمان ملل، اسرائیل را به ممانعت از کمک رسانی به شمال غزه متهم کرده‌اند اما  اسرائیل این ادعا را رد کرده است. گروه های امدادی نیز از غارت بی رویه کامیون های کمک رسانی در این منطقه خبر داده اند.

به گفته ساکنان، تعداد کمی از افسران پلیس از نیروهای امنیتی تحت کنترل حماس در هفته‌های اخیر در شهر غزه کار کرده‌اند، اما تا حد زیادی نتوانسته‌اند امنیت اولیه را برقرار کنند. هفته گذشته، برنامه جهانی غذا، یکی از آژانس های سازمان ملل متحد، به UNRWA، آژانس سازمان ملل متحد که به فلسطینیان در غزه خدمات می دهد، پیوست و اعلام کرد که ارسال کمک به شمال را به دلیل بی قانونی و هرج و مرج در این منطقه متوقف می کند.

روز جمعه، اتحادیه اروپا اعلام کرد که قصد دارد بودجه امسال آنروا را به میزان قابل توجهی افزایش دهد و هفته آینده 50 میلیون یورو یا حدود 54 میلیون دلار به آن کمک خواهد کرد. این اعلامیه راه نجاتی برای آژانس،  پس از آن که برخی از کشورهای کمک کننده کمک مالی خود را به حالت تعلیق درآوردند، بود.

آمارها نشان می‌دهد که تعداد کامیون‌های کمک‌رسانی که وارد غزه می‌شوند در ماه فوریه به میزان قابل توجهی کاهش یافته است. این در حالی است  که بسیاری از نهادهای حقوق بشر درباره  قحطی در غزه هشدار داده‌اند و گفته‌اند که برخی از مردم به خوردن دانه و برگ پرندگان متوسل شده‌اند.

به گفته آنروا، به طور متوسط روزانه 96 کامیون تا 27 فوریه وارد غزه می شد که 30 درصد کاهش نسبت به میانگین ژانویه و پایین ترین میانگین ماهانه از زمان قبل از آتش بس در اواخر نوامبر است. قبل از جنگ، روزانه حدود 500 کامیون کمک رسانی وارد غزه می شد.

این کاهش تا حدی منعکس کننده اصرار اسرائیل بر بازرسی هر کامیون در گذرگاه کرم شالوم در جنوب اسرائیل است که از زمان بازگشایی مجدد در ماه دسامبر به عنوان دروازه اصلی به غزه عمل کرده است.  مقامات امدادرسانی به غزه  می گویند سیستم بازرسی باعث تاخیرهای قابل توجه در ارسال کمک شده است.

2

یک راننده تاکسی 34 ساله در غزه به نیویورک تایمز می گوید که  او و خانواده اش، از جمله سه کودک خردسال، با خوراکی کمی بیشتر از ادویه جات، گندم چرخ کرده و سبزی های وحشی زنده مانده بودند و به همین دلیل به سمت کاروان رفت تا شاید غذای بیشتری پیدا کند.  او روز چهارشنبه شنیده بود که مردم کیسه های آرد را از کامیون های کمک رسانی دریافت کرده اند. بنابراین او با دوستانش به این منطقه رفتند تا شاید بتوانند مواد خوراکی دریافت کنند.

او در یک مصاحبه تلفنی با اشاره به تانک های اسرائیلی گفت: درست قبل از رسیدن کامیون ها، یک تانک به سمت ما حرکت کرد - حدود ساعت 3:30 بامداد بود - و چند گلوله به هوا شلیک کرد. آن تانک حداقل یک گلوله شلیک کرد. هوا تاریک بود و من به سمت یک ساختمان ویران برگشتم و در آنجا پناه گرفتم.

محمد حموده، عکاس در شهر غزه می گوید : زمانی که کامیون‌ها رسیدند، مردم برای تهیه غذا و نوشیدنی و هر چیز دیگری که می‌توانستند به سمت آنها دویدند. اما وقتی مردم به کامیون‌ها رسیدند، تانک ها شروع به شلیک مستقیم به سمت مردم کردند.  من دیدم که آنها با مسلسل به سمت مردم مستقیما شلیک کردند.

شاهدان گفتند که تانک های اسرائیلی حتی زمانی که مردم شروع به فرار کردند به سمت آنها شلیک کردند. شاهدان گفتند که نیروهای اسرائیلی از ساعت 3 صبح تا حدود ساعت 7 صبح به شلیک منظم به سمت غزه ادامه دادند.

محمد حموده می گوید:  علیرغم وحشت در صحنه، بسیاری همچنان برای تهیه آذوقه هجوم آوردند. مردم ترسیده بودند، اما نه همه. کسانی بودند که خطر مرگ را به جان خریدند تا بتوانند غذا تهیه کنند. آنها فقط می خواهند زنده بمانند و زندگی کنند.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

کلمات کلیدی جنگ غزه 2023

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.