ایالات متحده گفته است که از قطعنامه دیگری که در سازمان ملل طرح و خواستار آتش بس در جنگ اسرائیل علیه غزه شود، جلوگیری خواهد کرد. براساس گزارش های رسانه ای، الجزایر پیشنهاد کرده است که قطعنامه جدیدی در روز سهشنبه ( فردا) در شورای امنیت سازمان ملل به رأی گذاشته شود که به دنبال «آتشبس فوری بشردوستانه» بین اسرائیل و حماس و «آزادی فوری و بدون قید و شرط» همه اسرای اسرائیلی در اختیار حماس است.
به گزارش جماران، از 7 اکتبر تاکنون حداقل 29092 فلسطینی در حملات رژیم اسرائیل به نوار غزه کشته و 69028 نفر زخمی شده اند. یک فیلم تایید شده توسط الجزیره صدها فلسطینی را در شهر غزه نشان می دهد که پس از تیراندازی نیروهای اسرائیلی به سمت کامیون های کمک رسانی، فرار می کنند. وزارت بهداشت حماس در غزه می گوید دست کم هشت نفر در بیمارستان ناصر در خان یونس پس از قطع برق و اکسیژن توسط ارتش اسرائیل جان خود را از دست دادند.
تمام این تحولات در داخل باریکه محصور و ویران شده غزه در حالی رخ می دهد که بنیامین نتانیاهو برای حمله به رفح که تبدیل به پناهگاه بازماندگان از حملات بی امان اسرائیل شده، اصرار دارد. در این میان بازی پنهان و عیان مقام های آمریکایی با این پرونده درست مانند پنج ماه گذشته از زمان آغاز جنگ غزه ادامه دارد، در حالی که مقام های آمریکایی در فضای رسانه ای ادعا می کنند اسرائیل را برای پرهیز از حمله به رفح تحت فشار قرار داده و بر رعایت اصول حقوق بین الملل از جمله حملات هدفمند و خودداری از حمله به غیرنظامیان اصرار دارند در دو سطح میدان و سیاسی هنوز حمایت های همه جانبه واشنگتن از تل آویو با ادامه ارسال سلاح و تجهیزات به اسرائیل و تهدید به وتو هرگونه قطعنامه در شورای امنیت سازمان ملل متحد ادامه دارد.
در تازه ترین این تحولات، ایالات متحده گفته است که از قطعنامه دیگری که در سازمان ملل طرح و خواستار آتش بس در جنگ اسرائیل علیه غزه شود، جلوگیری خواهد کرد. براساس گزارش های رسانه ای، الجزایر پیشنهاد کرده است که قطعنامه جدیدی در روز سهشنبه ( فردا) در شورای امنیت سازمان ملل به رأی گذاشته شود که به دنبال «آتشبس فوری بشردوستانه» بین اسرائیل و حماس و «آزادی فوری و بدون قید و شرط» همه اسرای اسرائیلی در اختیار حماس است.
چهارشنبه گذشته، کشورهای عربی در سازمان ملل حمایت خود را از پیشنویس قطعنامه الجزایر که خواستار آتشبس فوری در غزه و کمکهای بشردوستانه بلامانع در بحبوحه تهاجم زمینی اسرائیل به رفح است، اعلام کردند. ریاض منصور، سفیر فلسطین در سازمان ملل متحد، در یک کنفرانس مطبوعاتی در کنار دیگر اعضا، از سازمان ملل خواست تا برای تصویب این قطعنامه اقدام کند و البته تاکید کرد که این گروه معتقد است حمایت «گسترده» از قطعنامه پیشنهادی وجود دارد.
لیندا توماس-گرینفیلد، سفیر ایالات متحده آمریکا در سازمان ملل متحد روز شنبه در بیانیه ای گفت: «اگر این قطعنامه طبق پیش نویس به رأی گذاشته شود، تصویب نخواهد شد. این قطعنامه میتواند در تضاد با اهدافی باشد که واشنگتن میگوید میتواند از طریق دیپلماسی در مذاکرات بین اسرائیل و حماس که قطر و مصر آن را میانجیگری میکنند، به دست آورد. شورای امنیت موظف است اطمینان حاصل کند که هر اقدامی که در روزهای آینده انجام دهیم، فشار بر حماس را برای پذیرش پیشنهاد روی میز افزایش خواهد داد. »
به نظر می رسد که منظور نماینده آمریکا توافقی است که گفته می شود از چند هفته قبل بر روی میز قرار گرفته و در دل آن یک آتش بس چند هفته ای پیشنهاد شده است. در این بازه زمانی پیشنهاد شده اسرای اسرائیلی در غزه میتوانند با اسیران فلسطینی در زندانهای اسرائیل مبادله شوند و کمکهای بشردوستانه بیشتری وارد نوار محاصره شده غزه شود.
البته خوش بینی ها درباره به ثمر رسیدن این توافق و اجرایی شدن آن زمانی که بنیامین نتانیاهو، خواسته های حماس را "مضحک" خواند و قطر به عنوان میانجی اعلام کرد که این گفت و گوها امیدوار کننده نبوده، به پایان رسید.
الجزیره در این باره می نویسد : ایالات متحده در ده ها مورد از حق وتو برای حمایت از اسرائیل در شورای امنیت استفاده کرده است. این کشور چندین بار از زمان آغاز جنگ در 7 اکتبر، آخرین بار در اوایل دسامبر که قطعنامه آتش بس ارائه شده توسط امارات متحده عربی را وتو کرد، این کار را انجام داده است.
قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل در اواخر دسامبر به تصویب رسید، اما سازمانهای حقوق بشر و سایرین به دلیل اینکه این قطعنامه نسخهای بسیار تعدیل شده از پیشنهاد اولیه بود به شدت از تصویب آن انتقاد کردند. پیشنهاد الجزایر برای رایگیری درباره قطعنامه جدید در بحبوحه نگرانیهای فزاینده مبنی بر اینکه اسرائیل در حال برنامهریزی برای حمله زمینی به رفح در جنوب غزه است، مطرح میشود، جایی که حدود 1.4 میلیون فلسطینی از ماه اکتبر از دیگر مناطق این سرزمین آواره شدهاند. آژانسهای امدادی و سازمان ملل هشدار دادهاند که حمله زمینی به رفح میتواند فاجعهبار باشد.
رویترز نیز در گزارشی درباره دستور کار اعلام شده از سوی آمریکا مبنی بر تهدید به وتو قطعنامه پیشنهادی از سوی الجزایر نوشت : واشنگتن از 7 اکتبر تاکنون دو بار اقدام شورا را وتو کرده است. اما دو بار رای ممتنع داده که نتیجه آن صدور قطعنامه هایی بوده که هدف آن افزایش کمک های بشردوستانه به غزه و درخواست برای توقف فوری و طولانی مدت جنگ بوده است.
آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد روز جمعه در کنفرانس امنیتی مونیخ اعلام کرد که وضعیت غزه نتیجه وحشتناک بن بست در روابط جهانی است. هنگامی که از استفان دوجاریک، سخنگوی سازمان ملل درباره معنای این سخنان دبیر کل سوال شد او گفت که گوترش به فقدان وحدت در شورای امنیت و اینکه چگونه این فقدان وحدت ، توانایی ما را برای بهبود اوضاع در سراسر جهان مختل کرده، اشاره داشته است.