به گفته کی‌یف نظامیان روسیه تنها در ماه ژانویه بیش از ۲۰۰ حمله با استفاده از مواد شیمیایی سمی انجام دادند.

به گزارش جماران به نقل از یورونیوز، اوکراین امروز جمعه مسکو را متهم کرد که بر شدت حملات خود با استفاده از مواد شیمیایی سمی در جبهه‌های نبرد افزده است.

به گفته کی‌یف نظامیان روسیه تنها در ماه ژانویه بیش از ۲۰۰ حمله با استفاده از مواد شیمیایی سمی انجام دادند. روسیه ضمن رد اتهام استفاده از سلاح شیمیایی در جنگ اوکراین نیروهای این کشور را به استفاده از چنین سلاح‌هایی متهم می‌کند.

این در حالی است که اوکراین استفاده از سلاح‌های شیمیایی را رد کرده است. هیچ کدام از دو طرف شواهدی دال بر استفاده طرف مقابل از سلاح شیمیایی ارائه نکرده‌اند. 

اوکراین پیش از این مسکو را متهم کرده بود که ترکیب شیمیایی و سمی کلروپیکرین را که در جریان جنگ جهانی اول مورد استفاده قرار می‌گرفت کار زده است.

کی‌یف در جدیدترین ادعای خود روسیه را به استفاده از گاز سی‌اس متهم کرده است. هرچند استفاده از این گاز به عنوان گاز اشک‌آور از سوی نیروهای پلیس رواج دارد اما استفاده از آن در جبهه‌های نبرد ممنوع است. 

یکی از فرماندهان نیروهای اوکراینی مدعی شده است که نظامیان روسیه سلاح‌های شیمیایی را با استفاده از پهپاد جابجا می‌کنند.

 

پوتین از آمریکا خواست تا اوکراین را به پای مذاکره سوق دهد

ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه در گفتگو با تاکر کارلسون، مجری سابق فاکس‌نیوز از واشنگتن خواست تا منافع مسکو را به رسمیت بشناسد و اوکراین را متقاعد کند که به مذاکره تن دهد.

این نخستین مصاحبه رئیس جمهوری روسیه با یک خبرنگار غربی است که پس از حمله این کشور به اوکراین انجام می‌شود. 

آقای پوتین در این مصاحبه گفت که روسیه آماده مذاکره درباره تبادل احتمالی زندانیان است. وی تاکید کرد که امکان آزادی ایوان گرشکویچ، خبرنگار «وال‌ استریت ژورنال» را که در ماه مارس گذشته به اتهام جاسوسی بازداشت شده است، فراهم می‌کند. در مقابل، مسکو خواهان آزادی یک شهروند زندانی خود در آلمان است.

گفتگوی تاکر کارلسون با ولادیمیر پوتین که روز پنج‌شنبه ۸ فوریه انجام شده است، بیشتر بر جنگ اوکراین متمرکز بود، جنگی که نزدیک به دو سال است که همچنان ادامه دارد.

آقای پوتین در این گفتگو بار دیگر ادعای خود درباره دلایلش برای صدور فرمان حمله به اوکراین را تکرار کرد و گفت که این حمله برای محافظت از زبان روسی در اوکراین و جلوگیری از تهدیدات ناشی از پیوستن کی‌یف به ناتو ضروری بوده است.

آقای پوتین در ادامه به امتناع ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین از انجام مذاکرات با کرملین اشاره کرد. او استدلال کرد این به واشنگتن بستگی دارد که تحویل تسلیحات نظامی به اوکراین را متوقف و کی‌یف را متقاعد کند که پای میز مذاکره بنشیند. رئیس جمهوری روسیه در این گفتگو از اوکراین به عنوان «یک کشور اقماری» آمریکا نام برد.

پوتین با بیان اینکه روسیه «هرگز» مذاکره را رد نکرده‌ است، گفت: «شما باید به رهبری فعلی اوکراین بگویید که پای میز مذاکره بیاید.» او در ادامه هشدار داد که غرب هرگز در تحمیل «شکست استراتژیک» به روسیه در اوکراین موفق نخواهد شد.

رئیس جمهوری روسیه همچنین این اتهام را که مسکو به دنبال گسترش جنگ به لهستان یا کشورهای دیگر عضو ناتو است  رد کرد.

این نخستین بار پس از آغاز حمله نظامی روسیه به اوکریان در فوریه ۲۰۲۲ است که آقای پوتین با یک خبرنگار غربی گفتگو می‌کند.

جان کربی، سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید در تلاش برای کاهش تأثیر مصاحبه کارلسون با پوتین، «شما باید به یاد بیاورید که دارید به سخنان ولادیمیر پوتین گوش می‌دهید و نباید هر چیزی را که او می‌گوید، به حساب بیاورید.»

پوتین از زمان آغاز جنگ اوکراین، ارتباط‌های خود را با رسانه‌های بین‌المللی به شدت محدود کرده است.

مقام‌های روسیه با سرکوب رسانه‌های مستقل در این کشور، به تعدادی از خبرنگاران خارجی دستور داده‌اند که خاک روسیه را ترک کنند. در حال حاضر، ایوان گرشکویچ، خبرنگار «وال‌ استریت ژورنال» و آلسو کورماشوا،‌ خبرنگار «رادیو اروپای آزاد/رادیو آزادی» در زندان‌های روسیه زندانی هستند.

آقای پوتین در پاسخ به سوال کارلسون که از او پرسید آیا روسیه گرشکویچ را آزاد می‌کند یا خیر، گفت که مسکو آماده گفتگو است. البته وی در ادامه تأکید کرد که این خبرنگار به اتهام «جاسوسی» بازداشت شده، اتهامی که گرشکویچ آن را رد کرده است.

آقای پوتین اگرچه بر این نکته تأکید کرد که گرشکویچ هنگام دریافت «اطلاعات طبقه‌بندی‌شده» بازداشت شده است، اما گفت که «هیچ تابویی» برای حل و فصل این موضوع وجود ندارد.

رئیس جمهوری روسیه در ادامه به فردی که در یک «کشور متحد آمریکا» به دلیل کشتن یک نفر که سربازان روسی را در جریان جنگ قفقاز کشته بود، زندانی است، اشاره کرد. پوتین از او به عنوان «یک وطن‌پرست» نام برد که فردی را که سربازان روسیه که در جنگ اسیر شده بودند را روی یک جاده قرار داده و سپس با ماشین از روی آن‌ها رد شده بود، کشته است.

اگرچه آقای پوتین نامی از این فرد نبرد اما به نظر می‌رسد که منظور او «وادیم کراسیکوف» باشد که در آلمان به اتهام قتل «زلیم خان خانگوشویلی»، تبعه چچن‌تبار گرجستان به حبس ابد محکوم شده است.

قضات آلمانی اعلام کردند که وادیم کراسیکوف به دستور مقام‌های روسیه مرتکب این قتل شده است.

وال استریت ژورنال در پی انتشار سخنان آقای پوتین با تأکید بر اینکه گرشکویچ فقط یک روزنامه‌نگار بوده است، ابراز امیدواری کرد که او هرچه زودتر آزاد شود و به خانه بازگردد.

 

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
1 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.