شمار شهدای تجاوز رژیم اسرائیل به نوار غزه از هفتم اکتبر سال 2023 تا کنون به 26هزار و 422 شهید رسید.

به گزارش  جماران به نقل از الجزیره، وزارت بهداشت نوار غزه با صدور بیانیه ای اعلام کرد که شمار شهدای تجاوز رژیم اسرائیل به نوار غزه از هفتم اکتبر سال 2023 تا کنون به 26هزار و 422 شهید رسید.

در این بیانیه آمده است که شمار زخمی ها نیز در همین مدت به 65هزار و 87 نفر رسید.

وزارت بهداشت نوار غزه در بیانیه خود تأکید کرد که رژیم اشغالگر  در 24 ساعت گذشته 19 جنایت مرتکب شد که طی آن 165 شهروند فلسطینی به شهادت رسیدند و 290 شهروند دیگر نیز زخمی شدند.

 

شهادت 120 خبرنگار

منابع خبری از افزایش آمار شهدای خبرنگار در نوار غزه به ۱۲۰ نفر خبر دادند.

اتحادیه بین‌المللی روزنامه‌نگاران در بیانیه‌ای تاکید کرد که اگر سران رژیم صهیونیستی به تصمیم دیوان بین‌المللی دادگستری در مورد هدف قرار دادن خبرنگاران پایبند نباشند، آن‌ها را تحت تعقیب قانونی قرار خواهیم داد.

دفتر اطلاع رسانی دولتی فلسطین در غزه نیز اعلام کرد که از آغاز تجاوزهای رژیم صهیونیستی به غزه در هفتم اکتبر (۱۵ مهر) تاکنون ۱۲۰ خبرنگار به شهادت رسیدند.

دو روز پیش منابع خبری فلسطینی اعلام کردند یک خبرنگار دیگر این کشور در حمله رژیم صهیونیستی به مناطق مسکونی باریکه غزه به شهادت رسید.

«ایاد احمد الرواغ» خبرنگار و مجری رادیو صدای الاقصی بود که در حمله رژیم صهیونیستی به منطقه "الحساینه" در اردوگاه النصیرات در نوار غزه به همراه تعدادی از افراد خانواده‌اش به شهادت رسید.

۲۰ دی ماه نیز "هبه العبادله" خبرنگار فلسطینی همراه با دخترش در حمله ارتش رژیم صهیونیستی به خانه اش در شهر خان یونس در جنوب نوار غزه شهید شد.

هفته پیش از این واقعه نیز، ۲ خبرنگار فلسطینی به نام‌های «حمزه وائل الدحدوح» فرزند وائل الدحدوح خبرنگار شبکه الجزیره و «مصطفی ثریا» در حمله رژیم صهیونیستی به خودروی این دو خبرنگار که برای پوشش خبری در حال حرکت بودند، به شهادت رسیدند.

ارتش رژیم صهیونیستی با هدف تحریف حقایق، جلوگیری از انتشار قرائت فلسطینی ها از حوادث و رسیدن اخبار جنگ به افکار عمومی منطقه و جهان و ارعاب روزنامه نگاران در صحنه جنگ و وادار کردن آنها به سکوت، از ابتدای تجاوز وحشیانه به نوار غزه تاکنون ده‌ها روزنامه نگار را به شهادت رسانده است.

 

جزئیات پاسخ حماس به تحرکات بین‌المللی برای تبادل اسرا

رسانه‌های اسرائیلی به نقل از منابع آگاه، جزئیات شروط حماس برای آزادی اسرای اسرائیلی و پاسخ به تحرکات بین‌المللی در این خصوص را فاش کردند.

کانال ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی شب گذشته با اشاره به تحرکات بین‌المللی برای دستیابی به توافق تبادل اسرا اعلام کرد که جنبش حماس شروط خود برای این تبادل را اعلام کرده و خواستار آزادی ۱۰۰ اسیر فلسطینی در قبال هر اسیر اسرائیلی، عقب‌نشینی کامل ارتش اسرائیل از نوار غزه است.

کانال ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی در ادامه جزئیات بیشتری از مطالبات این جنبش مقاومت در نوار غزه، منتشر و ادعا کرد که حماس قبل از آزادی هر یک از اسرای نزد خود، علاوه بر آتش بس دو ماهه بین هر مرحله از توافق، خواستار آتش‌بسی بین ۱۰ تا ۱۴ روزه است.

از سوی دیگر، روزنامه هاآرتص به نقل از یک منبع آگاه مذاکرات درباره تبادل اسرا نوشت که «اسرائیل و حماس به تفاهم‌های اولیه در خصوص بیشتر مفاد سند تبادل اسرا دست‌یافته‌اند».

این منبع مدعی شد که توافق جدید ۳۵ روزه است و در ازای آزادی اسرای فلسطینی و ورود کمک های بشردوستانه به نوار غزه، اسرای اسرائیلی نزد حماس آزاد می شوند. بر سر تعداد اسرای فلسطینی که آزاد خواهند شد توافق شده و در حال حاضر بحث بر روی هویت آنهاست.

در همین راستا، یک مقام ارشد رژیم صهیونیستی حاضر در مذاکرات به کانال ۱۲ گفت: ما به هیچ وجه نباید این شروط را بپذیریم، زیرا در این صورت همه کشورهای منطقه متوجه خواهند شد که با اسیر گرفتن از اسرائیل می‌توانند آن را سرنگون کنند.

این در حالی است که تحرکاتی در سطح بین‌المللی برای دستیابی به توافق تبادل اسرا با حماس آغاز شده است. خبرگزاری فرانسه از برگزاری یک نشست سران درباره توافق جدید تبادل اسرا میان مقاومت فلسطین و اسرائیل طی روزهای آتی خبر می‌دهد.

یک مقام مسؤول آمریکایی در گفت‌وگو با شبکه سی.ان.ان نیز گفت که انتظار می‌رود رئیس سیا ویلیام برنز در روزهای آینده در اروپا با همتای اسرائیلی خود دیوید بارنیا، رئیس دستگاه اطلاعاتی مصر عباس کامل و نخست‌وزیر قطر محمد بن عبدالرحمن آل ثانی برای بحث درباره توافق جدید تبادل اسرا دیدار کند.

واشنگتن پست نیز از تلاش‌های برنز برای دستیابی به توافق تبادل اسرا طی روزهای آتی خبر داد. کاخ سفید نیز از تلاش‌ها برای این امر و تداوم مذاکرات جدی در این خصوص خبر داد. این در حالی است که حماس تاکنون بارها تاکید کرده که بدون توقف جنگ، اسیری را آزاد نخواهد کرد.

رئیس‌جمهور آمریکا جو بایدن نیز روز جمعه در تماس‌های تلفنی جداگانه با سران قطر و مصر درباره تلاش‌ها برای آزاد کردن اسرا از غزه صحبت کرد و پایگاه آکسیوس با انتشار این خبر نوشت: این تماس‌های تلفنی بخشی از تلاش‌های بایدن و تیم او برای رسیدن به توافقی است که می‌تواند به برقراری وقفه دو ماهه در جنگ غزه منجر شود.

این اخبار در حالی منتشر می‌شود که تلویزیون رژیم صهیونیستی پنجشنبه پیش( ۲۵ ژانویه) گزارش داد که قطر به تل‌آویو اطلاع داده جنبش حماس تصمیم به تعلیق مذاکرات درباره توافق تبادل اسرا گرفته و تا زمان توقف جنگ و عقب‌نشینی نظامیان اسرائیلی هیچ اسیری را آزاد نمی‌کند و به عنوان مرحله نخست توافق تبادل اسرا از تل‌آویو می‌خواهد همه نیروهای خود را از نوار غزه بیرون بیاورد.

این در حالی است که با وجود گذشت بیش از ۱۰۰ روز از جنگ غزه و عدم دستیابی رژیم صهیونیستی به اهدافش، نتانیاهو همچنان تکرار می‌کند تا زمانی که «حماس نابود نشود، اسرا بازگردانده نشوند و غزه غیر نظامی نشود» جنگ را متوقف نمی‌کند.

هرچند که روزنامه نیویورک‌تایمز چند روز پیش گزارش داد شماری از فرماندهان ارشد ارتش رژیم اسرائیل اکنون به این نتیجه رسیده‌اند که تحقق همزمان هر دو هدف امکان‌پذیر نیست و هر گونه برنامه بلندمدت برای نابود کردن حماس به مرگ اسرا منجر خواهد شد.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.