از آنجایی که قطر در آتش بس های قبلی میانجیگری کرده است، اکنون توجه به این موضوع معطوف شده است که آیا روسیه، علیرغم درگیری های نظامی مداوم خود با اوکراین، می تواند به عنوان میانجی وارد عمل شود یا خیر.

به گزارش جماران، سایت فرست پست در گزارشی درباره  سفر اخیر ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه به امارات متحده عربی و عربستان سعودی نوشت: این سفر گمانه زنی های قابل توجهی را برانگیخت و پویایی پیچیده بین روسیه، غرب و خاورمیانه را برجسته کرد. در حالی که غرب همچنان پوتین را یک دشمن بزرگ می داند، به نظر می رسد غرب آسیا او را متحدی ارزشمند می داند.

این بازدید شامل یک مراسم تشریفاتی، راهپیمایی سواره نظام شتر، سلام نظامی و اسکورت توسط چهار جت روسی بود که استقبال سلطنتی از رئیس جمهور روسیه به حساب می آید. علیرغم تلاش‌های غرب برای منزوی کردن پوتین، این دیدار بر ارتباط پایدار برخی کشورها با روسیه به عنوان یک نیروی ژئوپلیتیکی مهم تاکید کرد.

روابط نزدیک ولادیمیر پوتین با امارات و عربستان سعودی عمیقاً ریشه در منافع اقتصادی دارد. روسیه، عربستان سعودی و امارات به عنوان بازیگران اصلی صنعت نفت، هم افزایی هایی دارند که فراتر از روابط دیپلماتیک صرف است. پس از تهاجم روسیه به اوکراین، این قدرت های غرب آسیا از همسویی با فراخوان غرب برای حذف روسیه از بازارهای جهانی انرژی خودداری کردند. عربستان سعودی نقشی اساسی در جلوگیری از چنین تحرکاتی داشت.

امارات متحده عربی به یک شریک حیاتی برای اقتصاد روسیه تبدیل شده است. امارات به عنوان یک مرکز کلیدی در منطقه تجارت نفت روسیه را تسهیل می کند، این کشور به عنوان کانالی برای تراکنش های مالی عمل می کند و ابزاری استراتژیک برای دور زدن تحریم های غرب به روسیه ارائه می دهد. در واقع، امارات متحده عربی شریک تجاری اصلی روسیه در جهان عرب است.

در سفر ولادیمیر پوتین ، مقامات بلندپایه از جمله رئیس بانک مرکزی روسیه، معاون نخست وزیر و وزیر تجارت روسیه او را همراهی می کردند. مدیران انرژی از شرکت‌های بزرگ انرژی روسیه نیز در این هیئت حضور داشتند. ماموریت آنها روشن است: تثبیت کاهش قیمت نفت، که به پایین ترین حد خود در پنج ماه گذشته رسیده است. این تلاش با اهداف اوپک پلاس، کارتلی که روسیه را نیز در بر می گیرد و با هدف تاثیرگذاری بر عرضه جهانی نفت برای تقویت قیمت ها، هماهنگ است.

در حالی که نفت همچنان در دستور کار قرار دارد، سفر پوتین فراتر از ملاحظات اقتصادی بود. رئیس جمهور روسیه علاقه شدیدی به بحث در مورد مناقشه اعراب، فلسطین و اسرائیل، به ویژه اقدامات اسرائیل علیه حماس ابراز کرده است.  روابط عمیق روسیه با حماس، که نمونه آن سفر هیئت های مکرر این گروه به مسکو است، پوتین را به عنوان یک میانجی بالقوه در مناقشه معرفی می کند.

از آنجایی که قطر در آتش بس های قبلی میانجیگری کرده است، اکنون توجه به این موضوع معطوف شده است که آیا روسیه، علیرغم درگیری های نظامی مداوم خود با اوکراین، می تواند به عنوان میانجی وارد عمل شود یا خیر.

در حالی که جهان منتظر نتایج مانورهای دیپلماتیک پوتین در غرب آسیا است، واضح است که سفر او بیش از یک تعامل دیپلماتیک معمولی است. شبکه پیچیده مشارکت‌های اقتصادی، اتحادها در حوزه انرژی و تلاش‌های میانجی‌گری بالقوه در درگیری‌های منطقه‌ای، نقش پوتین را به‌عنوان یک بازیگر کلیدی در شکل‌دهی چشم‌انداز ژئوپلیتیکی خاورمیانه تقویت می‌کند.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.