ترس این است که هرگونه توافق آتش بس در واقع توسط مسکو به عنوان مکثی برای آماده سازی خود برای حمله دیگری در آینده استفاده شود
به گزارش جماران، اسکای نیوز در گزارشی درباره آخرین وضعیت جنگ اوکراین می نویسد: ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه تاکید کرده که روسیه برای مذاکرات صلح به منظور پایان دادن به جنگ آماده است. تحلیلگران غربی همچنان نسبت به چنین ادعاهایی از سوی رئیس جمهور روسیه که هیچ نشانه ای از عقب نشینی در اوکراین نشان نداده است، تردید دارند. دو مقام آمریکایی اخیراً به ان بی سی گفتند که دولت بایدن هیچ نشانه ای از آمادگی پوتین برای مذاکره دریافت نکرده است. آنها بر این باورند که رئیس جمهور روسیه هنوز فکر می کند که می تواند منتظر غرب بماند یا تا زمانی که ایالات متحده و متحدانش حمایت داخلی برای تامین مالی اوکراین را از دست بدهند به جنگ ادامه دهد.
چرا بعید است مذاکرات موفقیت آمیز باشد؟
دلیل اول همان چیزی است که به آن اشاره شد؛ پوتین امیدوار است که دیر یا زود حمایت غرب از اوکراین متوقف شود لذا با این امیدواری فعلا بعید است در مذاکرات شرکت کند . دلیل دیگر این است که فعلا بعید است که هیچکدام از طرفین حاضر به دست کشیدن از خطوط قرمز خود باشند. اوکراین می خواهد تمامیت ارضی خود را بازگرداند و روسیه را به طور کامل از این کشور خارج کند. برای روسیه، پذیرش این امر به عنوان یک تسلیم تلقی می شود و بعید است که سرزمین های اشغالی فعلی، به ویژه کریمه را که به طور غیرقانونی مدت ها قبل از جنگ، در سال 2014 ضمیمه کرد، واگذار کند.
علاوه بر این، زمانی که کرملین تهاجم خود را آغاز کرد، امیدوار بود که اوکراین را بیشتر به حوزه نفوذ خود بکشاند و آن را از ساختارهای امنیتی یورو آتلانتیک دور کند. اما این تهاجم نتیجه معکوس داشته و اوکراین احتمالاً اکنون بخشی از اتحادیه اروپا و بعداً ناتو خواهد شد. مسکو اکنون به دنبال این است که از خود در برابر نیروهای اوکراینی و ناتو محافظت کند، برخی از اراضی اشغالی در اوکراین را حفظ کند و از حفظ چهره پوتین در دوره پساجنگ هم اطمینان حاصل کند.
آیا اوکراین می تواند به روسیه اعتماد کند؟
مشکل دیگر بی اعتمادی اوکراین به روسیه به دلایل تاریخی است. اوکراین معتقد است که به لطف تجربه های قدرتمند گذشته نمی توان به روسیه اعتماد کرد و فکر نمی کند که روسیه بتواند در مذاکرات با اوکراین صادقانه شرکت کند. ترس این است که هرگونه توافق آتش بس در واقع توسط مسکو به عنوان مکثی برای آماده سازی خود برای حمله دیگری در آینده استفاده شود. بنابراین، اوکراین قبل از اینکه بتواند وارد مذاکرات جدی شود، تلاش می کند شکست سنگینی را به روسیه تحمیل کند.