نیروهای اوکراینی به تدریج دستاوردهایی را به دست می آورند و مناطق جدید را بازپس می گیرند.

به گزارش جماران، «سرهی چیرواتی»سخنگوی نیروهای اوکراین در شرق این کشور اعلام کرد که نیروهای ارتش اوکراین در حال پیشروی به سمت شهر« باخموت» در استان «دونتسک» هستند.

چیرواتی افزود که نیروهای اوکراینی به تدریج دستاوردهایی را به دست می آورند و مناطق جدید را بازپس می گیرند.

وی تأکید کرد که نیروهای اوکراینی زمام امور را در دست گرفته اند و در باخموت از دو جهت بر نیروهای دشمن فشار می آورند و هر روز صدها متر از اراضی اشغالی را آزاد می کنند و هر هفته چند کیلومتر را بازپس می گیرند.بدین ترتیب به موقع ده ها کیلومتر جلو رفته اند و این یعنی عملیات با دقت و برنامه ریزی و به شکل باثبات پیش می رود.

 سخنگوی ستاد مشترک ارتش اوکراین نیز گفت که نیروهای کشورش از سه محور در استان های دونتسک و زاپاروژیا به نیروهای روسی حمله کرده اند.

«اندری کووالف» تأکید کرد که نیروهای اوکراینی در برخی جبهه ها پیشروی کرده اند و حملات روس ها در «لیمان» و «کوبیانسک» را دفع کرده اند.

 در همین حال، ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین می‌گوید پلی که شبه جزیره کریمه را به روسیه متصل می کند «جنگ به ارمغان می آورد نه صلح» و بنابراین هدفی نظامی و مشروع برای کی‌یف است.

حمله روز دوشنبه گذشته به پل کریمه و انفجارهای ناشی از آن بخشی از این پل را که اخیراً و پس از آسیب شدید در حمله‌ای مشابه در ماه اکتبر بازسازی شده بود، دوباره از کار انداخت و جان دو غیرنظامی را گرفت. 

کی‌یف حمله روز دوشنبه را ستود، اما مقامات اوکراین مستقیماً مسئولیت این حمله را بر عهده نگرفتند. مسکو اما اوکراین را عامل حمله این دانست. 

شبه جزیره کریمه اوکراین در سال ۲۰۱۴ میلادی توسط روسیه ضمیمه خاک این کشور شد و با پلی که مسکو ساخت به خاک روسیه متصل گردید. کی‌یف ۱۷ ماه پس از تهاجم تمام عیار ارتش روسیه در صدد بازپس گیری این شبه جزیره است. 

زلنسکی که بصورت آنلاین در کنفرانس امنیتی آسپن آمریکا صحبت می کرد، گفت: پل ریلی و جاده‌ای که توسط روسیه ساخته شد و در سال ۲۰۱۸ به بهره برداری رسید «فقط یک جاده لجستیکی نبود».

وی افزود: «این مسیری است که جنگ را با مهمات تغذیه می‌کند، کاری که روزانه صورت می‌گیرد و [بنابراین] شبه جزیره کریمه را نظامی می‌کند.»

او گفت: « قابل درک است که از دید ما این یک تاسیسات دشمن است که خارج از قوانین بین‌الملل و همه هنجارها ساخته شده است. بنابراین، هدفی برای ماست، هدفی که جنگ به ارمغان می‌آورد، نه صلح و باید از کار انداخته شود.»

زلنسکی هرگونه ارتباط بین حمله‌ به پل کریمه با خروج روسیه از توافق مورد حمایت سازمان ملل متحد برای صادرات غلات از بنادر اوکراین را رد کرد و گفت که روسیه از همان ابتدا مانع صدور غلات از کریدور مورد توافق، شده بود.

رئیس جمهوری اوکراین افزود: «بعداً آنها این وضعیت را به اطراف پل کریمه تسری دادند. اگر پل کریمه نبود، نمونه و دلیل دیگری پیدا می کردند.»

زلنسکی در خصوص ضدحمله ماه گذشته ارتش اوکراین گفت که زمان زیادی لازم بوده است تا ارتش آماده شود چرا که ارتش روس چندین خط دفاعی ایجاد و به طور گسترده خاک اوکراین را مین گذاری کرده‌اند.

رئیس‌جمهوری اوکراین با تکرار ارزیابی قبلی خود گفت که ضدحمله کندتر از آنچه او می‌خواهد پیش می‌رود، ضدحمله‌ای که هدفش تا به امروز بر تصرف روستاهای جنوبی و بازپس گیری مناطق اشغالی متمرکز بوده است.

زلنسکی گفت که «اوکراین عقب‌نشینی نمی‌کند و به تدریج در حال آزادسازی مناطق خود است که بسیار مهم است.»

 

 

ادامه حملات روسها به انبارهای غله

روسیه روز جمعه برای چهارمین روز پیاپی به تاسیسات اوکراین برای صدور غلات حمله کرد.

ارتش روسیه همچنین تمرین‌هایی نظامی برای توقیف کشتی‌ها در دریای سیاه انجام داد. کی‌یف در پی خروج روسیه از توافق صدور غلات از اوکراین اعلام کرده است که محاصره دریایی بنادر خود را به چالش خواهد کشید.

اوله کیپر، فرماندار منطقه اودسا در پیام‌رسان تلگرام گفت: «متاسفانه پایانه‌های غلات متعلق به یک شرکت کشاورزی در منطقه اودسا مورد هدف قرار گرفت. دشمن ۱۰۰ تن نخود فرنگی و ۲۰ تن جو را نابود کرد.»

به گفته وی دو نفر در حمله روسیه به منطقه اودسا مجروح شدند. این در حالی است که به گفته مقام‌های اوکراینی در مجموع هفت نفر در حملات هوایی روسیه به مناطق مختلف اوکراین کشته شدند.

مسکو حملات صورت‌گرفته را اقدامی تلافی‌جویانه علیه حمله به پل منتهی به شبه جزیره کریمه خوانده است. روسیه همچنین اوکراین را متهم می‌کند که از مسیر دریایی امن که در چهارچوب توافق صدور غلات با میانجیگری سازمان ملل در نظر گرفته شده بود برای «حملات تروریستی» استفاده کرده است.

بنا به اعلام ارتش روسیه، ناوگان دریایی این کشور در دریای سیاه پرتاب راکت به سمت «هدف‌های شناور» را تمرین کرده است. مسکو تهدید کرده است که از نظر روسیه همه کشتی‌هایی که به سمت اوکراین حرکت می‌کنند از نظر روسیه حامل سلاح هستند.

اوکراین هم تهدید مشابهی را در مورد کشتی‌هایی که به سمت روسیه حرکت کنند مطرح کرده است.

این در حالی است که سازمان ملل متحد تهدیدهای صورت گرفته علیه کشتی‌های غیرنظامی در دریای سیاه را «غیرقابل قبول» خوانده است.

شورای امنیت سازمان ملل متحد قرار است خروج روسیه از توافق در مورد صدور غلات از اوکراین را بررسی کند. گروه‌های فعال در امر امدادرسانی در سطح جهان هشدار داده‌اند که کشمکش بر سر صدور غلات از اوکراین می‌تواند ساکنان کشورهای فقیر را در معرض گرسنگی قرار دهد.

دولت روسیه روز جمعه تاکید کرد که نگرانی‌های کشورهای آفریقایی درباره صدور غلات از اوکراین را درک می‌کند.

رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهوری ترکیه که سال گذشته در دستیابی روسیه و اوکراین به توافق بر سر صدور غلات نقش موثری داشت ابراز امیدواری کرده است که گفتگوها با ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه بتواند به احیای توافق کمک کند.

رئیس‌جمهوری روسیه قرار است ماه آینده میلادی به ترکیه سفر کند. رهبران کشورهای غربی مسکو را متهم می‌کنند که با گروکشی در زمینه صدور غلات به دنبال کاستن از فشار تحریم‌های وضع شده در پی تهاجم نظامی روسیه به اوکراین است.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
1 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.